Öncelikle merhaba
arkadaslar bugun techizatlarımı tamamlamıs bulunmaktayım ilk motorum pulsarı almaya hazırım sizin yardımlarınız gerekiyor.
öncelikle istanbulda yasıyorum hangi bayiiden almamı önerirsiniz bayiden bayiye farklılık gösterirmi hizmet kalitesi.
6000 lira peşin verip üstünü taksit yaptırabilirmiyim ve plaka+ruhsat+sigorta + branda kilit vs. ne kadar tutar
yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-22.285-km-2012-model-ilana-bakanlar-tekrardan-baksin-179947794/detay
Seramik silindir SYM Wolf Süper Bike 250 NI motor dağıtmış ilana dikkatli bakalım 23.000'de,
Kimsenin başına gelmez umarım böyle şeyler. Motorumuzun sınırlarını bilelim zorlamayalım lütfen.
https://www.castrolmoto.com/tr/products/power1_1.php
power1 10 40 YARI sentetik
Tam sentetik değil
tam sentetik castrol isteyenler 10 50 kullansın
ama motoru az bise hantallastirabilir
sizlere tavsiyem
shell advance ultra 10 40
API SM koruma sınıfı 25 tl fiyatı
ucuz olsun isterseniz
shell advance ax7 api sl , 17 tl
kullanabilirsiniz 15 50
fazla devirli surmezseniz
petrol ofisi 10 40 da isinizi gorur api sl
ama yüksek devirde motoru yeterince korumuyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:08 ----------
uslu motorun kapisindan iceri girme demiştim
zinciri yağsız motoru sana teslim edip
yaglayin dediğin halde kendi yağı var onun deyip başından savmislardi seni
uzun yola cikip zinciri disliyi asindirmistin
laf dinlemedigin için hata sende
gel ucretsiz degistirelim deseler bile gitme
git başka serviste yaptılar
böyle gelmiş böyle gider mantığı var çünkü
degistiremezsin
iş yaptığın kişiler konusunda seçici ol
geçmiş olsun vico servis mervis benim için artık hikaye kısaboylu kel ama çekik gözlü deyilbunları yapan oncekı ustaydı ve sonra yenı usta getırdıler (cok ılgılı gorunuyordu) benım motoru hep ona baktırdım ,onun da ne oldugunu anlamam fazla surmedı..
o dııl de antakya uslu motor her gun forumu takıp edıyor sıtenın mudavımlerınden ,yazdıklarımı ancak okuyor bı cevap bıle veremıyor anca ıcıne atıyor yazıkkk..
bu arada ekrem beyle gorustum olanları anlattım antakya uslu motordan cok sıkayet aldıklarını soyledı , belkıde durumumuz ıyı zaten dıyıp yukı ve elektrıklı motor satıp uslu uslu devam eder artık kım bılır
ekrem bey ıskenderun bayısıne yonlendırdı benı bakalım orda nolacak ,yıne burdan yazacam,
Arkadaşlar merhaba,
Ehliyetimi aldım sayılır. Malzemelerim tam. İlk motorumu alacağım. Başlangıç olarak Bajaj Pulsar düşünüyorum fakat çekincelerim var. Bir iki arkadaşım boşver böyle motoru Honda falan al servisi uygun olur parçası bol olur dedi. Açıkçası yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıdaki sorulara cevap verebilecek arkadaşlar var mı aranızda?
1. Başlangıç için bu motor uygun mudur? Uzun yol yapılabilir mi? Mesela şöyle 1.000 km.lik tura çıkılabilir mi?
2. Servis, yedek parça ve aksesuar konusunda sıkıntı oluyor mu? Yedek parça fiyatları pahalı mıdır? Servisleri kaliteli midir?
3. Motoru alırken ödemeyi nasıl yaptınız? Kredi kartına 9 taksit yapan bildiğiniz bayi var mı?
Birçok kişi bu motoru kullanmakta. Yardımlarınızı ve destekleriniz bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.
1.soruna cevap : baslangıc ıcın ıdeal bır motordur ama genede gazı tutan elıne hakım ol bos alanda az bı sure motora alıs sonra cık trafıge... 1000 km lık yolculuga cıkarsın .. ıstersen forumu bastan bı takıp et cunku 5000-6000 km lık yolculuga cıkanlar oldu ...
2.soruna cevap : servıse kanunı servısı olan her yer bakıyor asagı yukarı butun ıllerdede var servısın coklugu veya azlıgı sıkıntı cıkarmazda servıs elemanının bılgılı veya bılgısızlıgını dert et bence. yedek parca fıyatları bence ucuz hatta kuralkanın ınt sıtesıne gır bak orda bastan asagı butun yedek parca fıyatlarını gorebılırsın. servısler kuralkan tarafından baya bı cıddı takıp edılıyor kalıteyı yuksek tutmayı cabalıyorlar sonuclar fena degıl..
3.soruna cevap : butun bayı ler kredı kartına cuzı bır fark alıp 9 taksıt yapıyor . ayrıca banka kredısıde kullanabılırsın onun ıcınde servıs yonlendırıyor anlastıgı bankalar mevcut
umarım yardımcı olmusumdur ...
Merhaba,
Hızlı cevap için çok teşekkürler. Forumda uzun tur yapanları gördüm dediğiniz gibi. Kuralkan'ın sitesinde de parça fiyatlarını gördüm fakat hiç diğer motorların fiyatları hakkında bilgim olmadığı için karşılaştırma yapamıyordum. Yorumunuz ile baya aydınlandım.
AEA'nın videosunu da izledim motor ile ilgili ama o kısa süreli denediği için uzun süreli kullanıcı yorumu almak daha iyi olur diye düşündüm. Son olarak titreşim ve sele rahatlığı konusunda bilgi verebilecek olan var mı?
Çok teşekkürler bilgilendirme için.
geçmiş olsun vico servis mervis benim için artık hikaye kısaboylu kel ama çekik gözlü deyilama (usta) japon dan baskası dokunamaz motoruma
motorun herhangi bır arıza yapsa zaten servıs parça için ücret talep edecekgarantı belgesi gereksiz
bu benim şahsi düşüncem bajaj pulsar sağlam motor bunu deneyerek gordum ama servisler sağlam deyil bunuda öyrenmiş oldum
bunda motorun yada ekrem beyin bir suçu yok olamazda
![]()
ne demek kardesım yardımcı olucaz tabı bırbırımıze,aea nın yorumlarına pek takılma kendısını severım ve butun vıdeolarını seyretmısımdır cok guzel motor yorumu ve testı yapar ve faydalı bılgıler verır ama son zamanlarda kendısı KTM cı oldu cıktı ee pulsar da duke 200 e fazlasıyla rakıp oldugu ıcın pulsarın testınde bıraz kacak dovustuu gıbıme gelıyor. neyse konumuz o degıl . tıresımı sormussun tıtresım her tek sılındılı motorda oldugu gıbı bundada var ama cok asırı degıl oyle zangır zangır degıl yanı . sele sert yumusak dıyemem hatta ılk zamanlarda acayıp zorladı benı resmen 20 30 kmlık yol yaınca durup bıraz totoyu dınlendırme geregı duyuyordum ama artık alıstım hıc rahatsız etmıyor ıstersen doısemecıde araya 1 cm lık sunger attırırsın ama ınan gerekmıyor..
Supersiniz, aklimdaki tum sorulara cevap verdiniz. Tekrar tekrar cok tesekkurler. Tekerinize tas degmesin!
yedek parca fıyatları bence ucuz hatta kuralkanın ınt sıtesıne gır bak orda bastan asagı butun yedek parca fıyatlarını gorebılırsın. servısler kuralkan tarafından baya bı cıddı takıp edılıyor kalıteyı yuksek tutmayı cabalıyorlar sonuclar fena degıl..
Arkadaşlar IRF motordan topcase demiri spariş ettim.
şimdilik tek bir sorun var. Topcase konusunda nacizane tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Bütçem ortalama 200-300 TL civarı.
46+ lt kullanış olarak çok iyi fakat görüntüyü bozar mı?
34lt görüntüyü bozmayacağı kanaatindeyim fakat kullanışlı olur mu?
Teşekkür ederim.