ilk servis ücretsiz meselesi her ülkeyi bağlamaz, 4.000 liraya satacağı motoru, firma 4.100 e satar, ilk servis ücretsiz der, bu ve benzeri yüzlerce mesele var, dtsi yağ gelmesi, ilk servisten daha önemli bence, çünkü piyasada 10 liraya da, 30 liraya da yağ var, ne nedir belli değil, en azından yağ işi de çözülmüş olur, 1000 km de yağ değiştirin diyenleri geçtim, hafta da bir yağ değiştir diyenler bile oldu, hem de japon makinelere, ben şahsen çok test ettim, kimyasal olarak olmasa da yağ boşaltımında çıkan yağların akışkanlığını inceledim, 125 cc gibi bir sınıfta, kurye, paketçi gibi insanların, bence 2.500 4.000 km arası yazın yağlarını değiştirmesi lazım,neticede 1 litre yağ ne kadar soğutma ve aşınmaya karşı yeterli olur ki, hem de ağır kilolu bizler varken, hem de trafik ve aşırı rampalar varken, ben dtsi yağ için 10 bin değil de, 7.500 gitsin hadi 5000 gitsin ama orijinal fabrika yağı iyidir anlamında dedim,kısaca bu ülkede herkes haklı yada herkes haksız gibi bir durum oluyor, üretim olmayan ve denetlemesinde sorun olan bir ülkede, her şey mübah olur, Allah sonumuz hayırlı etsin, işin özü ahlaklı üretimdir yerli malı olucak başkasının malıyla düdüklenmeye devam ederiz, tanınmış devasa otomobil firmaları bile,
Amerika da ve Avrupa da hatalı araçlarını hem de binlerce araçlarını geri çağırıyor, düzeltiyor ve üstüne birde devlet tazminat davası açıyor, Türkiye de bakıyoruz, aynı model araçlar geri çağrılmayı bırak, şikayete giden müşteriye birde, kullanıcı hatası diye, gider yapıldı bence mesele motorsiklet, şu marka, bu servis olayını çoktan aştı ülkesel büyük bir sorun var ortada, birde olayların bu yönüne bakıp, ahlaklı çocuk yetiştirmek, her zamandan daha fazla gerekli bu zamanda ,siyasete girmeden ,a servis b firma hatalı diyelim devlet denetleme ve adalet sistemi gerekli uygulama ve cezaları yapsa , bak bakalım hatalı olan firmalar bir daha hata yapıyor mu, başı yanlış olan bir şeyin, sonunu tartışmak bence gereksiz,çünkü sonu da yanlış oluyor
( düzelmesi için uğraş verenler alınmasın, çoğumuzun amacı bu )