Merhabalar
Forumda yeni sayılırım ama bende bildiklerimi paylaşmak isterim.Pulsar ı ilk 2008 yılında internette gördüm.Turkiye deki ilk Pulsarın sahibi olmayı çok istemiştim.Motor fuarında Pulsar ı gormeye gittim Kuralkan yetkilisi bir beyfendi vardı ismini unuttum Turkiye bölge sorumlusu,bu motoru daha önce neden Turkiye ye getirmediklerini sordum şaşırdı(biraz kızar gibi sordum belkide ondan )Fuar da siyah olanın uzerinde fotograf cektırdıkten sonra bunu istiyorum dedim satmadılar

sonra Kağıthane deki Kanuni bayisine ismimi yazdırdım (kapora vermedim ) motorların dagıtımına başlandı o hafta öyle garip bir durum oldu ki motorun parasını başka yere kullandım.Uhdem Turkiye ye gelen ilk partiden almaktı,ne yazık ki olmadı sonraki parti için kapora ile almamı onerdiler.Almadım

gittim fiddle aldım

neyse konu bu değildi =) Hee rodajdan bahsedecektim.İki yıl kadar Pekin de okudum.Malum konu Çin oldugu için insanın aklına trafik geliyor.önce bisiklet aldım sattım sonra başka bir bisiklet aldım satti sonra elektrıkli bisiklet derken en sonunda R9(marka adını hatırlamıyorum bu model no)

adında 150 lik scooter aldım.orada rodaj felan hak getire ne rodajı?
Çincem zayıftı rodaj felan dedıysede anlamam

normalinde bizim bildiğimiz Çin mallari dandiktir.Ama aslında öyle değil ticari danışmanlık yaptım su an bir şirkette ithalat ihracat işleri ile ilgileniyorum bu bizimkilerin sucu. aldıgım scooter ile ilk 1000 km de ne yağını değiştirdim ne bakım yaptırdım aldıgım gibi ibreyi sonlamaya başladım

benzin ucuzya bas basabildiğine.1000 km aklıma geldi yağını değişimi için bisikletciye gittim

bayi demiyorum.yağdan sonra aynen devam 3600 km boyunca bir daha aklıma servis neyin denk gelmedi.3600 km de patlayan ampulu değiştirmeye gittim bir yağ daha değiştirdiler o kadar.Turkiye ye donerken Turk arkadasıma bıraktım.5-6 ay once "Olum bu motor eskisi gibi gitmiyor" dedi 7bin kusur olmus hiç goturmemiş goturmus kavrama kayıs ve yag değişimi ile halen kullanıyor.Turkiye de olsa şimdiye dağilirdi neden? hem yollarımızın cok cukurlu olusu hem bizlerin kilolu olusu mala bazen nolcak ki ya 2-3 binliralık alet deriz. bugun aynı motorun kavraması 250 lira olsa kayıs 70 lira olsa 30 da yag koysan 350 liraya ortalama 3500 km yol yapsan kıyasladıgında motorun %10 u yapar deriz.Rodaj olayı artık kalmadı gibi.O eskidenmi motor blogu ile piston arasındakı pisliklerin kalın yağ temizlenmesi felan artık teknoloji ilerledi üreticiler minumum ara boşluklar ile üretim yapabiliyorlar diye dusunuyorum sadece pirensib için üreticilerin dediğine uyun derim