Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ben servisibir türlü yazılım yüklemeye ikna edemedim. özellikle 1-3 vites arası çok zorlanıyorum ilk kalkışta bazen çok bağıyrıyor ve devir 7000 8000 e çıkıyor. dur kalklarda stop ediyor. debriyajı bırakmay başlarken sessizce duruyor. titreme yada sallanma yok. pazartesi günü 500 bakım için gidicem bakalım birkez daha baksınlar. bu arada yazılım için sorduğumda daha çok erken olduğunu kmnin çok az olduğunu motorun biraz daha kullanmam gerktiğini söylediler. ama böyle de çok zorlanıyorum. ışıklarda genelde sağda durmaya çalışıyorum stop eder diye. yüksek viteslerde sorun yok. ne yapmam gerekir.

Çünkü abs kişiyi rahatlığa alıştırır hiç bir zaman normal frenleme yapmaz nede olsa abs var der abanır frene abs bazen gecikebilir devreye giremeye bilir o şekilde abanırsan frene sıkıntı abs amacı panık fren gibi sürücü hatasından kaynaklanan durumu tolere etmek ama bizde işleyiş farklı hem bana göre normali daha iyi

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------

aynen gaz versende stop ediyor öyle durumda birde çıkan ses çok tuhaf cıtık die mesela motor birinci viteste yan ayaklığı açınca stop ediyor ya o esnada ses falan normal ama öbür olay ceyran ettiğinde enjeksiyondan ses geliyor

Bu türden tadilat teşebbüslerinde fotoğraf çekerek bizi de aydınlatırsanız memnun oluruz. Neyin nereden söküleceğini bu doğrultuda daha güvenle gerçekleştirebiliriz.
Çok zor bi yanı yok sadece motorun içine cıvata pul falan düşürmeyin. Motoru söktüğünüz gibi toplayamazsanız garantisi bozulur malum :cherry: Kaliteli ve amaca uygun el aletleri kullanın cıvata başlarını bozmayın.

ben servisibir türlü yazılım yüklemeye ikna edemedim. özellikle 1-3 vites arası çok zorlanıyorum ilk kalkışta bazen çok bağıyrıyor ve devir 7000 8000 e çıkıyor. dur kalklarda stop ediyor. debriyajı bırakmay başlarken sessizce duruyor. titreme yada sallanma yok. pazartesi günü 500 bakım için gidicem bakalım birkez daha baksınlar. bu arada yazılım için sorduğumda daha çok erken olduğunu kmnin çok az olduğunu motorun biraz daha kullanmam gerktiğini söylediler. ama böyle de çok zorlanıyorum. ışıklarda genelde sağda durmaya çalışıyorum stop eder diye. yüksek viteslerde sorun yok. ne yapmam gerekir.

motora binince hiç gaz vermeden yavaş yavaş debriyajı saldığında tam olarak nerde kavrıyor dipte,ordata ve ya en sonunda debriyajı bırakıncamı? benim tahmınım debriyaj balatasını yediğin yonunde gibi geldi bana

Motor kalkışta kendi kendine bağırmaz 7000 devire kadar, scooter değilki bu. Siz debriyajı bırakmadan fazla gaz veriyorsunuz ondan bağırıyor.

Motor kalkışta kendi kendine bağırmaz 7000 devire kadar, scooter değilki bu. Siz debriyajı bırakmadan fazla gaz veriyorsunuz ondan bağırıyor.

o şekilde işte debriyajı yemisse en tepeye gelmış olabilir titreşim ses falan hiç vermiyor diyor aklıma o geldi

Ben dün depoyu söktüm baktım, denge sensörü parçalanmış salladığımda şangur şungur ses yapıyo :cherry: Motorun en kalitesiz parçasını en zor yere saklamışlar çok kıymetliymiş gibi. Şasenin en sert yerine bağlandığı halde az ses çıkarıyo yine de buna şükür. Servisin iddia ettiği gibi lastikle izole etmek de mümkün değil 2 tane cıvata ile doğrudan şaseye bağlı.

İptal edilebilcek bişey mi ? Bi kaç tane ss koysaydın o kadar sökmüşsün:)

Motosikleti
Henüz yok.

denge sensörünü iptal edebilirsiniz fakat Allah göstermesin kaza anında, yan yatırdığınızda motor çalışmaya devem edecektir. 421. sayfaya bakarsanız orda iptal edilmiş hali var.

Son düzenleme:
Video çektim şıkkıdı şıkkıdı ötüyo sensörü sallayınca :) Bi ara eklerim. İptal edilebilir de servisi uğraştırıcam diğer motorumu yeniden trafiğe çıkarılabilir hâle getirince. 20 liralık parça için 100 liralık emek harcıyosun tam eziyet denge sensörüne ulaşmak. Mondial'in üst kapağı taşladım bu sefer de motor yağ fışkırtmaya başladı külbütör kapağından. Maaşı çok gecikmeli ödüyolar para alınca gaziantep'ten üst kapak getirticem Cg 200 65.5 olarak.

Son düzenleme:
Dün itibari ile 2014 rtr 150 mi satıp pulsarla aranıza katılmaktayım. Pulsarı alma karar aşamasında ve aldıktan sonra en çok araştırdığım mevzular 1-stop etme 2-lastik seçimi 3-hangi yağ markası 4-rüzgarlık seçimi. Yaklaşık 500 sayfalık forumun içinde kaybolup gittim ki muhabbetlerin yarısı gereksiz tartışma dandun vs. Bu sayfayı açan adminden rica etsek ve ona düzenlenmiş bir sayfa göndersek ve şu 478 sayfayı silsek olmaz mı? Mesala hangi lastikler fabrika verileri ile birebir? Kronik problemleri nelerdir? Yaşanan ufak çaplı sorunların nasıl halledilebilieceğine dair neler yapılabilir? (örneğin çok konuşulan stop etme probleminin yazılmla çözümü). Pulsar almak isteyen bir kullanıcı için gerçekten güzel bir kılavuz olur diye düşünüyorum ve yaşanan bir çok gereksiz tartışmanın önüne geçebileceğine inanıyorum. Kazasız belasız keyifli sürüşler...

gaz vermezsem stop ediyor gaz veriyorum bağırıyor. debriyajı bıraktıktan sonrada yüksek devirde özellikle 1. v ve 2. viteste bağırıyor. debrija basığ üçe alınca rahatlıyor zaten. acemilik mi bilemiyorum. özellikle trafikte çok canımı sıkıyor ondan rahatsızım.

Dün itibari ile 2014 rtr 150 mi satıp pulsarla aranıza katılmaktayım. Pulsarı alma karar aşamasında ve aldıktan sonra en çok araştırdığım mevzular 1-stop etme 2-lastik seçimi 3-hangi yağ markası 4-rüzgarlık seçimi. Yaklaşık 500 sayfalık forumun içinde kaybolup gittim ki muhabbetlerin yarısı gereksiz tartışma dandun vs. Bu sayfayı açan adminden rica etsek ve ona düzenlenmiş bir sayfa göndersek ve şu 478 sayfayı silsek olmaz mı? Mesala hangi lastikler fabrika verileri ile birebir? Kronik problemleri nelerdir? Yaşanan ufak çaplı sorunların nasıl halledilebilieceğine dair neler yapılabilir? (örneğin çok konuşulan stop etme probleminin yazılmla çözümü). Pulsar almak isteyen bir kullanıcı için gerçekten güzel bir kılavuz olur diye düşünüyorum ve yaşanan bir çok gereksiz tartışmanın önüne geçebileceğine inanıyorum. Kazasız belasız keyifli sürüşler...

Motorun hayırlı uğurlu olsun. Stop etme sorunu yaşayan arkadaşların olduğu forumda yazılı fakat ben hiç yaşamadım. Devirde dalgalanma olsa da stop edecek düzeye devir düşmedi hiç. Daha önce kullandığım enjeksiyonlu motoskiletlerden bir tek crf de ara ara dalgalanma yaşadığım için bunu tek silindir ile ilgili olduğunu düşünüp sorun çıkana kadar elletmeme taraftarıyım.
1 ay kadar kullanmadığım motorun marşına dün ilk defa bastım ve çalışmamazlık yapmadı ve bu konu da da rahatladım fakat göstergenin altından gelen cızırtı (denge sensörü deniyor) benim motorumda da var.
Lastiklerim IRC ve arka lastik 140 genişliğinde. Islak havada ve panik frende bu lastiklerle dikkatli olmak gerekiyor. Orjinallerini kullanmadığım için yorum yapamıyorum.
Şimdiye kadar kullandığım motorlarda motul ve Ipone dan oldukça memnun kaldım serviste de istersek Pulsara motul koyabileceklerini öğrenince bu alışkanmığı devam ettirmeye karar verdim.
Motoru aldığımda üzerinde rüzgarlık vardı sanırım İRF nin ürettiklerinden. 185 boy için rüzgarı kask seviyesine kadar yükseltiyor.
Bölgemde iki servis ziyaret ettim biraz da tecrübemle sınadım. Servisler ilgiliydi hemen motoru kontorle alıp zincir germe gibi ufak tefek ayarlamaları ücretsiz yaptılar. Şimdilik motordan ve servisten memnunum..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorum şu an 800 kmde.700 kmde rodaj bakımına soktum.stop etme problemim hiç olmadı.denge sensörü sesini açıkca duymuyorum.kasksız bi denemem 60 70 yapmam 7000 8000 cevirip kontrol etsem heralde vardır.ama hiç rahatsız etmiyor.
rs200 yazılımı hiç bir ns200 de yüklü gelmiyor diye biliyorum.rodajda bunuda yüklettim.devir dalgalanması sorunu artık yok.tek marşta gaz vermeden çalışıyor.kısaca hiç bir sıkıntı şu an yok umarım böyle devam eder.
bu arada 2 arkadaş aldık bu motoru bendeki son seri naked sport olan lastikleri mrf arkadaşımdaki eurogrip naked sport yazmayan seri.2 motordada bu yazdıklarım geçerli.
40 liraya 270 280 km gidiyorum heralde 3000 kmden sonra falan anca yakıt tüketimi düşer.oda zaten bmw de alsanız ducatide alsanız vw audi de olsa yeni motor araba her zaman çok yakıyor.
bu arada castrol yağ kullanıldı.

denge sensörünü iptal edebilirsiniz fakat Allah göstermesin kaza anında, yan yatırdığınızda motor çalışmaya devem edecektir. 421. sayfaya bakarsanız orda iptal edilmiş hali var.

Açıkçası bu kadar kafaya takılan bir zırıltı ise iptalinde yarar olduğu kanısındayım. Motor yattıktan sonra bir zahmet kill switchten durdurulur. Geçen kış benim GS'i Abant'ta karda yatırdıktan sonra motor hala çalışyordu denge sensörü var da iş mi görmedi yoksa bu modele yok mu bilmiyorum, ben de kill switchi çekip kapattım, 5-10 sn yağsız çalışsa da birşey olmaz zaten motora

Motosikleti
Henüz yok.
Açıkçası bu kadar kafaya takılan bir zırıltı ise iptalinde yarar olduğu kanısındayım. Motor yattıktan sonra bir zahmet kill switchten durdurulur. Geçen kış benim GS'i Abant'ta karda yatırdıktan sonra motor hala çalışyordu denge sensörü var da iş mi görmedi yoksa bu modele yok mu bilmiyorum, ben de kill switchi çekip kapattım, 5-10 sn yağsız çalışsa da birşey olmaz zaten motora

bende denge sensörü sesi yok, ilk aldığımda da yoktu, iptal edildikten sonra orjinalini taktım yine yok, zaten ls2 kask kullanıyorum şikayet edecek olsaydım kasktan şikayet ederdim.

Motosikleti
Dominar 250
Atilla bey yaşım 35
12 yaşımdan beri araba ve motor kullanıyorum
yaklaşık 10 sene turizm işi ile uğraştım neredeyse 10 müşterinin 4 veya 5nin motorunu kullandım (günlük veya kısa süre)
acayip acayip özel yapım yurtdışı motorlarda kullandım
şu motor kullanma olayını biraz daha açarmısınız
nasıl kullanmamız gerekiyor
Daha öğrenemedikte

Debriyaj kolunu çok yavaş bırakmak kaydıyla hiç gaz vermeden bile düz yolda kalkıyo artık. Ancak köşeleri dönerken hala debriyajı çekmeden dönemiyorum. Çünkü yaptığım testler sonucu 3000 devir altında motorun sebepsiz bir şekilde stop edebileceğini ve arka tekerin kitlenebileceğini gördüm. Viraj alan en usta sürücüyü bile motorun üzerinden atar bu durum.

Debriyaj kolunu çok yavaş bırakmak kaydıyla hiç gaz vermeden bile düz yolda kalkıyo artık. Ancak köşeleri dönerken hala debriyajı çekmeden dönemiyorum. Çünkü yaptığım testler sonucu 3000 devir altında motorun sebepsiz bir şekilde stop edebileceğini ve arka tekerin kitlenebileceğini gördüm. Viraj alan en usta sürücüyü bile motorun üzerinden atar bu durum.
hocam stop etme olayi program vasitasiyla cozuldu deniliyor.siz gitdinizmi servise.bakin ciddi anlamda zarar gorebilirsiniz bunu benden cok daha iyi biliyorsunuzdur.

Yok dostum yanlisin vardir motor stop etse dahi krank döngüsü devam eder diyorlardi hatta ateslemeyi kapatsan dahi motor akiyordu hatta bizzat kendin denemistin öyle hatirliyorum beyin kendi kesince kitliyormuymuş görmüş olduk senin sorunun buji yada enjektor cikacak bence bir tane bujin ateslemiyor yakit sarfiyati kalkista daha fazla guce ihtiyac duymasi torkunu zayif bulman bence bujide sorun var

Arkadaslar oncelikle iyi aksamlar iyi forumlar
Yaklaşık 8.500 tl civarinda bütcem var 2012-2013 2. El bi cbr250r mi almaliyim yoksa pulsar200ns mi karar veremedim pulsar alirsam sifir alma imkanim oluyor cbr alirsam 2-3 yasinda bi motor aliyorum pek bi bilgim yok ama ortalama 20.000 km de duzgun bi cbr bulabilirmiyim onuda bilmiyorum veya neden pulsar almaliyim bilgi verip bana yardimci olursaniz simdiden tesekkur ediyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar