Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Yine tecrübeli kullanıcılar için bir sorum daha var.
Yoğun yağmurda sele altına su sızıntısı oluyor mu?Akü vs lerin olduğu kısma.Bunu deneyimleyen oldu mu?
Eğer böyle bir sorun oluyorsa çözümü nedir
İki senedir dominar 400 kullanıyorum, hiç başıma böyle birşey gelmedi, geleni de duymadım. Motor iki üç kez sağanak yağmurda dışarıda kalmıştı, yağmurdan sonra da sıkıntısız çalışmıştı.

Motosikleti
Henüz yok.
Dominar 400 ile bir günde en fazla kaç km yapılabilir. Bide bunun zincir değiştirme periyodu kaç km dir
O size bağlı bir durum ben yıllık izinde ya akşam üzeri yada sonraki sabah yakını İstanbul dan Trabzon a gitmişliğim var sadece yakıt ve ihtiyaç molası vererek, zincir benim kullanımımda hart kullanan birisi değilim ama hem lastikler hemde zincirler 15k da su koyveriyordu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yine tecrübeli kullanıcılar için bir sorum daha var.
Yoğun yağmurda sele altına su sızıntısı oluyor mu?Akü vs lerin olduğu kısma.Bunu deneyimleyen oldu mu?
Eğer böyle bir sorun oluyorsa çözümü nedir
Öyle bir sıkıntı olmuyor su girse bile alt kısımdan yere dökülüyor ister yağmur olsun ister yıkama olsun su kalacak bir durumu yok

Teşekkür ederim. Birde dostum ustaya neyi sorsam yağ değişimi dışında sen yapamazsın diyor. Tecrübeli arkadaşları şunu da sormak istiyorum. Olası bir arıza vs de bu motosikletin sigorta ve bujilerini yol ortamında ben değiştirebilirmiyim sizce.
Sigorta işi kolay ama buji olayı sizi aşar bir çok arkadaşı aştığı gibi, üst ve yan 2 buji değişimi kolay ama diğer buji zurnanın zırt dediği yere koydukları için biraz sıkıntılı bujilik bir durumunuz olmaz.

Son düzenleme:
Motosikleti
CB750A
avadanlığın orada bağlantı uçları var. Onlara takabileceğim arka çanta/heybe bakınıyorum.
Buna elim gidiyor diğer kullanıcılara danışayım dedim.
HANGAR-1-scaled.jpg
Yada bilindik bir ürün tavsiye edecek var mı?

@tommygun motorun farklı ama İzmirli ve köfteci gezmeyi seven biri olarak bilirsin belki?
Sıfır/İkinci el anta satan dükkan tavsiyesine de açığım.

Son düzenleme:
Normal şehir içi standart kullanım için bu makinelerde zincir değiştirme aralığı nedir? İlanlarda bu aletin zincirini 10.000 KM de değiştirdiğini gururla yazıp bunanla övünen insanlar var bana biraz garip geldi.

Motosikleti
D400
Normal şehir içi standart kullanım için bu makinelerde zincir değiştirme aralığı nedir? İlanlarda bu aletin zincirini 10.000 KM de değiştirdiğini gururla yazıp bunanla övünen insanlar var bana biraz garip geldi.

Bunun bir limiti yok, benim dominarı zinciri adam 2-3 bin km'de pert etmiş değiştirmem gerekti.
eski motorumun zinciri 20k'da değişmişti.

Zincir sürekli gevşer işe, ayar yaptıgın zaman bol / sert karışık oluyorsa, dişlilerde aşınma varsa değiştir geç. Km'ye göre olmaz.

Çok düzgün bir kullanım ile güzel bir zincir 20bin km sorun yaşatmaz.

Merhabalar dominar 400 motorumun arka freni çok zayıf çok fazla basarsamda abs hemen devreye giriyor takır takır abs sesi geliyor ama hiç durmuyor verimli frenleme yapmıyor ön frende sıkıntı yok güzel çalışıyor.Aynı sorunu yaşayan var mı sanki eskiden böyle değildi daha iyi tutuyordu. Fren temizleyici spreylede temizledim ama anlamlı bi değişiklik olmadı.

Motosikleti
CB750A
6 aylık daha motorum, aldığım gün geri gittim bu frende sorun mu var diye.
bu böyle dediler. kısaca arka fren çok iyi değil.

Motosikleti
D400
Merhabalar dominar 400 motorumun arka freni çok zayıf çok fazla basarsamda abs hemen devreye giriyor takır takır abs sesi geliyor ama hiç durmuyor verimli frenleme yapmıyor ön frende sıkıntı yok güzel çalışıyor.Aynı sorunu yaşayan var mı sanki eskiden böyle değildi daha iyi tutuyordu. Fren temizleyici spreylede temizledim ama anlamlı bi değişiklik olmadı.

Arka frennin verimsiz olması genel bir durum; ancak abs devreye girmesi bir problem.

Arka freni tutacak / iş görür noktaya kadar bastıgığızda abs devreye giriyor ise ya motorda problem vardır ya da hatalı frenleme yapıyorsunuzdur

Arka frennin verimsiz olması genel bir durum; ancak abs devreye girmesi bir problem.

Arka freni tutacak / iş görür noktaya kadar bastıgığızda abs devreye giriyor ise ya motorda problem vardır ya da hatalı frenleme yapıyorsunuzdur
Ne gibi bi problem vardır motorda böyle bi durumda? Hatalı frenleme yaptığımı düşünmüyorum.

Bu arada danışmak istediğim bir konu daha var 1-2 gündür ön frende en ufak frenlemede sık bırak yapıyor dalgalı frenleme yapıyor ama abs devre girmesi gibi değil. Motordan anlayan bir arkadaşım bunlarda disk yamulmasının kronik olduğunu muhtemelen diskin yamulduğunu söyledi. Sizce durum nedir benzer bir şey yaşayan var mı? Motosikleti satacağım artık frenler çok canımı sıkmaya başladı

Ben benim dominar 250'de geçen hafta zincir ve dişli set değişimi yaptım tam 20.000 km kullandım. Hem zincir dişli seti hemde stok lastikleri 😊. Geçen hafta itibariyle değiştirdim hepsini.

Motosikleti
D400
Ne gibi bi problem vardır motorda böyle bi durumda? Hatalı frenleme yaptığımı düşünmüyorum.

Bu arada danışmak istediğim bir konu daha var 1-2 gündür ön frende en ufak frenlemede sık bırak yapıyor dalgalı frenleme yapıyor ama abs devre girmesi gibi değil. Motordan anlayan bir arkadaşım bunlarda disk yamulmasının kronik olduğunu muhtemelen diskin yamulduğunu söyledi. Sizce durum nedir benzer bir şey yaşayan var mı? Motosikleti satacağım artık frenler çok canımı sıkmaya başladı

Balataları cıkartıp kontrol et hocam disk yağlanmış sprey gelmiş vs. olabilir sebeplerden bırısı bu. fren hidroliğinde problem olabılır tekrardan bir yenilet derim hava vs. olabılir.

abs kısmı için ise sensörüne birşey bulaşmış olabilir ya da dediğim gibi bir yazılım güncelleme gerekiyor olabilir.

Disk yamulması kronik olabilir bilmiyorum ama benim ns200'de vardı o yamukluk mevzusu. fren konusunu hiç etkilemedi.

Açıkçası abs sürekli devreye girmesi bir arıza durumu, kimsede duymadım arka frenın tutması cok iyi değil ama dediğiniz kadar da kötü değil.
Ön frenlerden aşırı memnunum gayet başarılı.

En temizi ustaya göstermeniz.

Bugün itibariyle şehirler arası yolda güncel yakıt değeri nedir bu motosikletin? 100 km de standart kullanım asfalt yolda kaç litre yakar ?

arkadaşlar selam. benim marş rublesi su koymak üzere. zor çalışıyor. nedir güncel fiyatlar? bilgisi olan var mı?

Merhabalar motoruma ön arka balata değişimi ve hidrolik değişimi yaptıracağım ancak kuralkanın sitesinde dominar 400 ug için ön arka balata yok başka nereden temin edebilirim bunları?

Motosikleti
D400
Merhabalar motoruma ön arka balata değişimi ve hidrolik değişimi yaptıracağım ancak kuralkanın sitesinde dominar 400 ug için ön arka balata yok başka nereden temin edebilirim bunları?

kalyoncudan aldım ben hocam oradan alabilirsin.

Arkada 45 litre topcase onun önünde sosis tipi bir çanta bunlara ilaveten şu prosevin heybe çantalarından alsam nasıl olur. fazla yüklemicem ama hem topcase hem heybe tipi kullanan var mı hiç
Bu ara prosevin o heybeler çok kullanışsız hemen soluyor vs biliyorum. Sadece bir turluk kullanacağım zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar