Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Benzer durumu yaşıyorum bende, 3-4 bin devir arası daha belirginleşiyor ses. Rolantide herhangi bi absürt ses yok sadece hareket halinde var. Dün akşam vidaları kontrol ettim hafif gevşemiş birkaç vida vardı onları sıktım ama ses yine devam ediyor. Bugün lastik alacağım akşam servise yetişebilirsem taktırmaya gideceğim, onlara da gösteririm bir kez daha
motorun her yerinden ses geliyor, umarım yolda giderken bir yerleri dökülmez :D

bugün benim dominar 400 motoruma almış olduğum orta sehpa ve 3'lü çanta demirinin montajını yaptım... tabi Allahın emri her zamanki olduğu gibi civatalar eksik çıktı siparişlerden... neyse ki pazar günleri bizim burada nalbur açık ve gittim 20 şer tane civata somun pul aldım geldim...

tüm montajları yaptım fakat ön dişlinin oradaki küçük kapağı takmadım motorun... hani zincir bakımı yaparken detaylı temizleyip yağlarım diye sonra takarım dedim ve o şekilde markete gidip geleyim dedim ama o kapağı tutan 2 civata deliğinden motor yağı boşaldı... markete gittikten sonra fark ettim, fazla dökülmemiş sanırım, yaklaşık 2 km yol gittim ve dökülen yağ belki 150 ml falandır, gelirken de döküldü yine, toplamda 300 ml civarı yağ ekledim düzeldi...

ön dişlinin oradaki kapağı tutan civatalar meğerse motorun içine kadar uzanıyormuş bilmiyordum... çok saçma bir durum, niye öyle yapmışlar ki? ne amaçla yani?

600 liraya alt destek demiri aldım o problemi yaşamamak için ben; tavsiye ederim.

--

Bu arada sacmalıga bakar mısınız motorda 2-3 diş benzin varken ünlem sembolü yanıp ekranda düşük benzin hatası alıyorum. araştırdım prenses motor 2 dişe az diyormuş nedense.
Hocam destek demirini nerden aldınız link varmıdır iyi forumlar

2 yere bak, 1. si arka maşanın şasi ile bağlantısı gevşemiş olabilir. 2.si zincir tam düz olmayabilir. Hatta 3.cüsü balans veya ön disk yamukluğu.

2023 D400 UG modelinin fren balatası hangisi? internete çözemedim.

Arka tek tip sanırm da ön ortada deliği olan sanırım.

dominar-on-fren-balatasi-ktm-duke125200390-rc125200390.jpg
arkabalata-min.png

2023 D400 UG modelinin fren balatası hangisi? internete çözemedim.

Arka tek tip sanırm da ön ortada deliği olan sanırım.

dominar-on-fren-balatasi-ktm-duke125200390-rc125200390.jpg
arkabalata-min.png
Şimdi baktım benim de kafam karıştı. Hem bu ön fren olarak geçiyor,
hem de bu ön fren olarak geçiyor,
Bu da arka fren balatası,

Belki ön fren yıllara göre ayrılıyordur. Sonuçta eski kasada fren diskinin yeri bile farklıydı.

Dominar 400 ug tur versiyonların malzemeleri normalden de kötü saplamalara filan bakın kırılıp koruma demirleri ses yapabiliyor.

Valla kafayı yicem.

Benim motor ruhsatta D400 UG diye geçiyor.

Ön fren balatası

D400
D400 ABS
Dominar 400 UG
Dominar 400

diye ayrılıyor resmen internette.

Benim motorun tanımı 2sini de kapsıyor 2sinde de farklı ön balata cıkıyor.

Yok mu bir baba yiğit çözüm sunacak :D

Valla kafayı yicem.

Benim motor ruhsatta D400 UG diye geçiyor.

Ön fren balatası

D400
D400 ABS
Dominar 400 UG
Dominar 400

diye ayrılıyor resmen internette.

Benim motorun tanımı 2sini de kapsıyor 2sinde de farklı ön balata cıkıyor.

Yok mu bir baba yiğit çözüm sunacak :D
Şasi numarasından falan sorgulatamıyor musun? Yetkili servis sana elbet şasi numarasından bilgi verir. İster serviste yaptırırsın ister o bilgiye göre piyasadan mal alırsın.

Şasi numarasından falan sorgulatamıyor musun? Yetkili servis sana elbet şasi numarasından bilgi verir. İster serviste yaptırırsın ister o bilgiye göre piyasadan mal alırsın.

Kuralkan'a mail attım anlattım görselli olarak. Maile sadece "bilgi cağrı merkezimizi arayınız" dediler.

Cagrı merkezini aradım her zaman ki gibi "servislerden bilgi alabilirsiniz" dedi.

Kuralkan sattıgı motoru bilmiyor ve yolu uzatıyor.

2 tane Servisi aradım 2'side ne hikmettir ki yaptıgı motoru bilmiyor motor üstünde bakmamız lazım diyor.

Şasi no ver bakalım diyen vicdanlı birisi hiç cıkmadı.

kendim tespit etmeye çalıştım; 2 balataya da uyan bağlantı noktası var orada; ama 2 tipinde uyacağını hiç sanmıyorum; birisi uymalı mantıken.

Neyse artık pes ettim zaten :D

abiler lastik önerisinde bulunacak olan var mı ? %50 toprak %50 asfalt kullanım için. hatta %60 asfalt %40 toprak desem de olur

Selamlar benim motor 15500 e geldi fakat son 1 haftadır küçük ekranla depo arasında boşluk oluştu gibi neden oldu bilmiyorum titreme yapıyor ses çıkarıyor arasına bir şey mi sıkıştırsam bu durumu yaşayan oldu mu sizce ne yapmalıyım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar