Sanırım burada başlık belki istemeden de olsa biraz manipülatif olmuş, sanki angry kardeşim bir duyum almış da neler oluyor sorguluyor gibi olmuş. Oysa okuduğum ve Ekrem Bey'in de sonradan net cevapladığı gibi angry sadece şahsi taminini yazmış. Şimdi Kuralkan Bajaj'ı bitiriyor mu diye başlık açınca, hani gazete ya da tv'lerin sansasyonel manşetleri gibi olmuş, doğal olarak benim gibi Bajaj kullanıcılarını merak ettirip okutuyor, hatta belki bazıları endişe etmiş de olabilir, çünkü ben geçmişte Hyosung hezimetini yaşamış bir Hyo kullanıcısıyım mesela. Kısa sürede satma sebeplerimden biri de Kuralkan'ın distribütörlüğü alması idi. Sonradan satmakla hata etmediğimi anlamıştım. Ama Bajaj'ı alırken de yine Kuralkan'ı bilerek aldım, çünkü hem motorları hem bayiileri epeyce bir inceledikten sonra almaya karar vermiştim ilk Bajaj'ımı, hatta net söyleyeyim hem Pulsar'da hem Dominar'da Ekrem Bey ile iletişime geçerek ve onun yardımları ile alım yaptım diyebilirim. Açıkça mailleşmeler yoluyla neden Bajaj almalıyım beni ikna edin diye yazdığımı bile hatırlarım Pulsar NS150'yi alırken. Tabii ki bütçemin ve alabileceklerimin içinde en donanımlı modelin o olmasının da etkisi vardı.
Bence bu gibi konularda hemen hepimizin en büyük eksiği duyumlarla ya da şahsi kanaatlerimizle hareket etmemiz sanırım, ben de yapıyorum, mesela xmax 250 bir daha gelmeyecek diye alacak gibi olup vaz geçmiştim, oysa yeniden getirildi. Ha bu sayede Dominar aldım pişman da değilim ama tamamen duyum ve şahsi kanaatimle 12 yıl sonra ilk kez maxiskutır kullanma işini ıskaladım, belki sonraki motora. Fakat ilk ağızdan ya da mesela Baymoto tarzı büyük bir bayiiden duymadıkça sanırım hemen acaba böyle mi olacak dememek de fayda var. (Belki Oktay Motor gibi bir bayii ile yollarını ayırmış olmaları da bu düşüncelere sebebiyet vermiş olabilir, ama eğer bir firma zaten bir bayiisi ya da servisi eksilince batacaksa batsın daha iyi.)
Neyse ki Ekrem Bey yine devreye girmiş ve açıklık getirmiş. Bajaj belki on numara motosikletler üretmiyor ama Ekrem Bey gibi bir muhatap bulabilmek hele hele şu mecrada bence çok önemli. Ayrıca ben bir türlü gidemesem de hep savunduğum şeyi yapan tek motosiklet firması da galiba Bajaj Türkiye, yani Kuralkan, her yıl sezon başında festival yapan başka motosiklet markası var mı? Geçmişte oldu mu? Para almadam eğitim veren ya da festival düzenleyip hediye filan dağıtan başka marka ben hatırlamıyorum. Bu son festival işinin konuyla alakası yok sadece yıllardır firmalar da artık elini taşın altına koysun kullanıcıyı biraz düşünsün diyen biri olduğum için yazdım.
Kuralkan'a Naçizane Tavsiyem: Bu arada bu bahaneyle ve Ekrem Bey'in de okuduğunu düşünerek ben de şahsi tavsiye yazayım, bayii ve servislerinizde belli bir standardı yakalamak bence en önemli hedeflerinizden olmalı Ekrem Bey. Servis eğitimi mi olur(ki oluyordur mutlaka) çalışanlara ekstradan ve müşteriye yaklaşım da dahil eğitimler mi olur mutlaka ve mutlaka daha kurumsallığa yönelik eğitimler vermelisiniz. İnsanların Bajaj'dan çekinme sebeplerinin belki de başında hala servisleri ve bayiileri yeterince kurumsal bulmamaları geliyor.
Mahalle arası, bisikletçiden bozma servisler lafı çokça dolaşıyor, bu imajı bazı bayii ve servisleriniz yıksa da benim anladığım bir çok yer için hala geçerli. Açık söyleyeyim ben de Dominar gibi bir motor alıp sonra kötü ve iş bilmez bir servise teslim etmekten çekindiğim için Kartal'dan kalkıp Kadıköy'e servise gidiyorum baymoto'ya. Bu konuda mutlaka ve mutlaka aksiyon almalısınız.