Geçmiş olsun Ozan91, Allah beterinden korusun.
Bu arada Sayın Dominarcılar ben de dominara geçmeyi istiyorum. Ancak düşündüren bir konu var, ben ufak tefek bir insanım, kendim 167cm ve 60 kiloyum. Dominar ağırlık konusunda beni zorlarmı dersiniz?
Sen daha NS160'ı yeni almıştım, kaç km yaptın ki Dominar'a geçmek istiyorsun. Tabii tercih senin. Alacaksan boy ve kilonun bir etkisi yok motor 300 kilo bile olsa gazı açıp yürüdüğünde kilosunu hissetmezsin. Ayrıca dominar o kadar yüksek bir motor değil ayakların filan yere basar rahatça sanırım. Yine de arkadaşların da dediği gibi gidip bir üstüne bin mümkünse deneme sürüşü yap. NS160'tan sonra ilk başta pişman edebilir, NS150'den geçtiğim için biliyorum, ama ben NS150'yi 17.600km kullanmıştım 2 yıl. Domi ise 5.motosikletim. Tercih senin ama yerinde olsam NS160'la 1 yıl daha takılırdım ben olsam. Gittin mi bilmiyorum ama o arada bir de eğitime giderdim yerinde olsam. Sonra da Domi'ye keyifle binersin. Tabii ki bunlar öneri tercih senin.
Hatta bu eğitim işini raylardan geçerken düşen arkadaşa da öneririm. Raylardan yaş kuru eski lastik yeni lastik fark etmez her zaman dik açı ile geçilir, motoru o kadar dik çevirecek alan yoksa bile biraz açıktan alıp olabildiğince dik girilir raylara, aynı şey kaldırıma çıkmak, düşük bankete çıkmak v.s. için de geçerlidir. Yoksa birinde düşmezsen öbüründe düşersin. Bu şekilde düşüp ayağını bilekten kıran tanıdığım var otoparktan çıkarken hem de.
Yotube'a 100 strateji yazın, henüz 100 tane yüklememiş yazar ama epeyce bir motosiklette yapılan stratejik hata videosu var, yanılmıyorsam biri de düşük banket yüzünden düşen motorcu. İzleyin derim. Aha buldum linkini:
https://www.youtube.com/channel/UCgawT1xNIEomBldFhy2cBLg
Cem Batırbaygil Motoron dergisi yazarı ve motosiklet eğitimi gözlemcisidir. motosiklet üstünde 100 strateji kitabının da yazarıdır.
Selamlar.
Dikkatli ve bilinçli sürün!