Olmasaymış keşke dominarların şu sağa çekme işi sıfır motorlar sonuçta...Umarım çözüm bulunur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:24 ----------
Yabancı forumlarda yani Hint forumlarında bu problem zaten çoktan kabullenilmiş gözüküyor bakınız aşağıdaki linke;
https://www.xbhp.com/talkies/help-me/38879-why-is-the-2019-dominar-400-pulling-towards-the-right-side
İngilizcesi olmayanlar için Türkçe meali de şu şekilde;
Selam,
2019 Dominar 400'ü geçen ay satın aldım (1000 + Km yapıldı, ilk servis yapıldı, Kaza veya başka bir hasar yok). Başından beri motosikletle ilgili tuhaf bir sorunla karşı karşıyayım. Motosikleti sürerken (50-70 km / s hız), ellerimi gidondan her kaldırdığımda yolun sağ tarafına doğru çekmeye başlıyor. İdeal olarak bu tür durumlarda aslında dosdoğru gitmesi gerektiğine inanıyorum.
Sorunun yoldan kaynaklanıp kaynaklanmadığını doğrulamak için motosikleti farklı yollarda (farklı hızlarda) test ettim ve bir kez bile düz (veya sol tarafa) gitmedi.
Konuyla ilgili olarak Bajaj Servis Merkezi ile temasa geçtim. Başlangıçta motorla ilgili bir sorun olduğu konusunda hemfikir olmayı reddettiler. Ancak daha sonra, servis merkezi görevlisi ve ben motorun üzerindeyken sorun arka arkaya 3 kez yeniden tekrar etti. Yine de küçük bir sorun olarak görmezden geldiler. O adamın kaba tavrı beni hayal kırıklığına uğrattı, sanki masraflarımı ödüyor gibi davranıyor.
Her neyse şirket bu problemi kabul etmeyeceği için ellerini gidondan kaldırarak sorunu kontrol etmeyecekler. Ancak bu motorla ilgili bir sorun olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz.
Daha sonra onlarla iletişim kurduğumda müdürleri nihayet konuyu üst düzey Bajaj yönetimine iletmeyi kabul etti (Cevabı bekliyorum).
Ek olarak, son ziyaretimde lastik basıncını kontrol ettirdim. Ayrıca, servis merkezi tekerlek hizalamasını "sadece motosiklete bakarak" kontrol etti (Doğru yol olup olmadığını bilmiyorum). Bu yüzden, uyumun iyi olduğunu garanti ederek söyleyemem.
Bununla ilgili karışık incelemeleri olan diğer birkaç 2019 Dominar 400 sahibi ile konuştum. Bir kişi aynı sorunu yaşadığını söyledi, ancak başka bir kişi sorun olmadığını söyledi.
Araştırma yaparken, işleme sorununun yeni Up Side Down çatallarındaki bazı üretim hatalarından kaynaklanabileceğini de fark ettim. Yine de sonuca varamıyorum.
Peki, bana birileri bu sağa doğru çekmenin nedenini söyleyebilir mi? Başka herhangi bir Dominar 400 2019 sahibi de aynı sorunu yaşıyorsa lütfen aşağıya yorum yapsın.