Bu konuyu başından itibaren okudum ve bu mesajı yazmak için foruma üye oldum.
İlk motosikletimi alacağım. Başlangıç motoru olarak Commuter sınıfında karar kıldım. 1 haftadır araştırma yapıyorum. TVS Apache RTR150 ile Bajaj Discover 150F dikkatimi çekti. Apache 'den aşırı titreşim ve Discover'dan fiyat olarak yukarıda kaldığı için vazgeçtim.
Şimdi Discover kullananlarda titreşimden şikayetçi. İlk motosikletim olacağı için bu titreşimden dolayı motosikletlerden soğumak istemiyorum.
İkinci eli daha kolay ve değerinde satılabilecek ve titreşim olmayan bir motosiklete daha fazla ödemeye hazırım. Araştırmalarım sonucu Honda CBF150 'in bu tanıma uyduğunu öğrendim. Ama diğer yandan tasarımını gerçekten çok vasat buluyorum. Bu vasat tasarıma birde iğrenç stickerlar eklenince daha da kötü olmuş. O yüzden CBF'yi de hiç alasım yok.
Yahama YBR tasarım olarak biraz daha iyi ama yine Bajaj Discover ve TVS Apache ile kıyaslanamayacak şekilde geride kalıyor. Diğer taraftan 150 değil 125cc.
Özellikle bu motosikletlerin gerçek kullanıcılarından yorumları almak isterim. Benim gibi ilk motosikletini alacak birisine Discover'ı tavsiye ederler mi?
Şu konunun altını çizmek istiyorum. Temmuz-Ağustos ayında üye olunup tek mesajları bu konuya "Discover aldım, mükemmel, 1 litre ile 60km gittim, arkadaşım CBF'ini satıp alacak, titreşim hiç yok" şeklinde yazılmış. Bu mesajlar beni Discover almayı düşünürken şüphe içerisinde bıraktı. Bunları kim yapıyorsa bence yapmasın. Kendi işlerine balta vuruyorlar.
O tip mesaj yazanlardan birine facebook grubuna denk geldim. Adama ne verdilerse artık dediği şey şu: "110 yaptım zerre titreşim yok". Adam akıllı tartıştım hatta kendime salak bile dedim bizimki niye titriyor diye falan. İş hakaret ve tehdite döndü, ekran görüntülerini aldım ve ne hikmetse hesabını donduruverdi

Kullanmasak inandıracak neredeyse.
Titresim sürücü ayaklığında, depoda, selede falan fazla hissedilmiyor, rahatsız etmiyor gerçekten AMA gidondaki titreşim 80den sonra çok fena, dişliyi 40a düşürürseniz bu 90-95 e çıkıyor. Gidona kum doldurmayı önerenler var bilginize. Çözüm olabilir.
Dediğim gibi yeni üyeliklere dikkat edin. Hele ki titreşim hissedilmiyor, hiç yok diyenlere kesinlikle itibar etmeyin. Balansörsüz motorun titrememesi imkansız. Ha yine de tvs apacheden daha az titrediği rivayet edilmekte.
Fiyat konusunda bence bajajın fiyatını kesinlikle hakeden iki motoru var; boxer ve pulsar.