arkadaşlar yapmayın, yağ ile benzini ayıramayacakmıyım. parmağımı sürdüğümde ay çiçek yağından kalın bir yağ elime geliyor. birkere benzin bu şekilde iz yapmaz ve ıslak kalmaz uçar gider. ayrıca benzin kokar. bu benzin değil bildiğiniz sarı renk yağ. yarın servise gidebilirsem göstericem ama serviste düzcede tam 50 km git gel 100 km.
birde boxer ın 2. bakımı 2000 km de mi oluyordu arkadaşlar. 1950 km yi buldum. eğer öyleyse servise girmişken bakımıda aradan çıkarayım diyorum.
Gevşek kalan bir yerden yağ sızıntısı oluyordur, servis bunu çözecektir, büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Ne marka olursa olsun sıfır motor alan arkadaşlar rodaj kurallarına mümkün olduğu kadar uymaya çalışalım, hem motorun hem de kendi sağlığımız için. Hem motoru tanımış, rodaj süresince motorla bütünleşmiş olunur hem de gevşek kalan sıkılmamış bir somun, vida vb. nedeniyle olası kazaların riskini en aza indirmiş oluruz. Şahsen ben öyle yapıyorum. Servis sizin sorunu çözecektir ama geciktirmemekte fayda var. Yağ seviyesini kontrol ettiniz mi? Motor yağsız kalmasın. Kitabına göre rodaj bakımından (500-750 km.) sonraki bakım 5000 km.de ancak her 2.000 km.de yağı kontrol edip kirlenmiş veya özelliğini kaybetmiş ise değiştirin diyor. Yağ değişimi için servise gitmeye gerek yok, garantiyi bozacak bir husus değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:37 ----------
slmlar. buradaki bilinçli, ne istediğini bilen arkadaşların yorumları beni ikna etti. önümüzdeki hafta ben de boxercı oluyorum inş. önceki motorlarım hep cruiserdı. boxer ı da o kategoride değerlendiriyorum özellikle torku nedeniyle. ne dersiniz? yakıttaki cimriliği, her yola gelişi nedeniyle zaten reddetmesi zor bir motor. saygılar..
Bence güzel tercih yapmışsınız, eğer beklentiniz ekonomiklik (yakıt, parça vb.), sağlamlık, dayanıklılık ise doğru adrestesiniz. Piyasaya baktığınız zaman fiyat-performans olarak fiyatını fazlasıyla hakeden bir motor. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.