Bajaj Bajaj Boxer 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@tahsins

O kadar da değil abi ya diğer dediklerinde haklısın ama " bak kampana frene mis gibi. bir
takıyosun , 100.000 km arkana
bakmadan kullan. "
Burada bi yanlış bilgi var Kampananın 15.000 de bir değişmesi gerekiyor.
Sonuçta sürtünmeyle eriyen bi balataları var...
Disk frenlerde 5.000 de bir değişir.

@tahsins

O kadar da değil abi ya diğer dediklerinde haklısın ama " bak kampana frene mis gibi. bir
takıyosun , 100.000 km arkana
bakmadan kullan. "
Burada bi yanlış bilgi var Kampananın 15.000 de bir değişmesi gerekiyor.
Sonuçta sürtünmeyle eriyen bi balataları var...
Disk frenlerde 5.000 de bir değişir.

motoru aldığım zaman arka kampana balatayı ybr yansanayi balatası ile değişmiştim. 25.000km kullandım.
geçenlerde resmini çekmiştim. sence bu 25.000km devamlı durkalk yapan balata kaç km daha gider ?

7ej9.jpg

jgav.jpg

Adı üstünde arka kampana abi ön kampanaya göre daha uzun ömürlüdür..

Birde şunu eklemek isterim her 15.000 değişmesi gereken bir parçayı neden canını çıkarana kadar kullanalım ki ?
Can taşıyoruz değil mi?

Frenlerimize güvenemiyceksek hiç binmeyelim motora Çünkü biz motora ölmek için binmiyoruz.

valla kampana çok daha düşük maliyetli oluyor.
ben disk frenden illallah ettim. disk frenin derdi bitmez. yok sıcakken suya girersin disk yamulur. yok pistonları sıkışır balataları yakar. hadee aç kaliperi pistonları gresle. düzgün balata bulamazsın tutmaz, yada başlar fren tren gibi ötmeye. yok hidroliği değişecek. yok hortumu patlayacak.

bak kampana frene mis gibi. bir takıyosun , 100.000 km arkana bakmadan kullan. arada bir hava tut zımparala devam..

ama disk frende daha güvenli daha iyi tutuyor heleki bende kilo ve boyda var :)

Adı üstünde arka kampana abi ön kampanaya göre daha uzun ömürlüdür..

Birde şunu eklemek isterim her 15.000 değişmesi gereken bir parçayı neden canını çıkarana kadar kullanalım ki ?
Can taşıyoruz değil mi?

Frenlerimize güvenemiyceksek hiç binmeyelim motora Çünkü biz motora ölmek için binmiyoruz.

15.000kmde değişecek diye bir kaide yok. kendi arabamdan örnek vereyim. 1300kglik bir araba. arka frenleri kampana. ve 100.000km ömür biçilmiş fiat tarafından. kampana ağır tonajlı kamyonlardada kullanılıyor. bukadar kolay aşınacak birşey değil. ama bakım istiyor işte.

ama disk frende daha güvenli daha iyi tutuyor heleki bende kilo ve boyda var :)

evet tutma olarak kesinlikle disk daha iyi. ben maliyet açısından dedim. benimde boy 1.90 kilo 120 :)

@tahsins

haklısın abi :queen:

o karbüratörün fiyatı 60tl civarı birşey. kuralkandan carcal 200 karbüratörü sipariş ettim. 170 küsur liraya. parçacılarda 70tlye sayılan karbüratörle aynı. aldığım ilk ve son orjinal kanuni parçasınıdır. haram zıkkım olsun :p

verdiğin örnek çok güzel, lakin; boxerda ve discoverda kullanılan karbüratör, hiç bir kanuni modelinde veya diğer markalarda kullanılan karbüratöre benzemiyor ve çok farklı bi sistem. incelediğinde ne demek istediğimi anlarsın... bajajı kanuniyle aynı kefeye koymak; hondayla mondiali aynı kefeye koymak gibi.

Ayrıca arkadaşlar ufak ufak 70km üzerine çıktığımda titreşim kendini gösterdi, bunuda söylemiş olayım. 70e kadar hiç bişey yok ancak titreşim varmış. Ama ben rodajda 9 kuruş yaktığımdan titreşimi pek takmıyorum :) ha öyle üstünden atacak kadar titreyen çinliler gibide değil, arkada oturan 2 kat daha fazla hissediyor tabi buda benim umrumda değil :mrgreen:

bajajı kanuniyle aynı kefeye koymak; hondayla mondiali aynı kefeye koymak gibi değildir. yan sanayi parçası satıyorlar demiyorum. sitede yazan yedek parça fiyatları olması gerekenin 3 katı diyorum. ya yurtdışından parça isteyin ya türkiyedeki yan sanayiye yönelin diyorum.

verdiğin örnek çok güzel, lakin; boxerda ve discoverda kullanılan karbüratör, hiç bir kanuni modelinde veya diğer markalarda kullanılan karbüratöre benzemiyor ve çok farklı bi sistem. incelediğinde ne demek istediğimi anlarsın... bajajı kanuniyle aynı kefeye koymak; hondayla mondiali aynı kefeye koymak gibi.

Ayrıca arkadaşlar ufak ufak 70km üzerine çıktığımda titreşim kendini gösterdi, bunuda söylemiş olayım. 70e kadar hiç bişey yok ancak titreşim varmış. Ama ben rodajda 9 kuruş yaktığımdan titreşimi pek takmıyorum :) ha öyle üstünden atacak kadar titreyen çinliler gibide değil, arkada oturan 2 kat daha fazla hissediyor tabi buda benim umrumda değil :mrgreen:

valla 9kr yaksında isterse hilti gibi titresin :) ben razıyım.
herşey yakıtta biter. titreşim hikaye.
birde yedeğe düşürerek ölçüm yaptın mı ? misal 100km de 2 litre yaktı gibi. hem net rakam çıkar. hem 100km/litre hesabı yazarsan çok daha net anlaşılır.
yada depon yedeğe düşünce 1 litre benzin koy tekrar yedeğe düştüğünde aradaki km yi yaz. 1 litre benzin ile 40km gitti gibi.

9 kuruş mu :santa: Bu değer gerçekten harikaymış dostum.

Plakayı çıkartarak hafta sonu motoru kullandım.
1-Motor fişek gibi.Alt orta devirlerde hızlanma çok iyi.Devir yükselince hafif uğultu vari bir titreşim oluşuyor lakin özellikle dikkat ederseniz anlıyorsunuz.Ele,kıça titreşim vurmuyor rahatsız edici kesinlikle değil.:)
2-MZ 251 e göre az daha yüksek,ne hikmetse taş gibi bir his veriyor yeniliğine yordum.Boyu uzun ,kilosu fazlaca olan arkadaşlar oturun üstüne öyle karar verin.Koltuğun uzun ve genişliği,mootorun mm olarak uzunluğu vede şekli bunu sorun yapacak gibi değil.
3-Amortisörler harika.Bu durumu MZ kullananlar bilir fıs fıs yani.Zoraki esneyip amortisör taklidi yapanlardan değil.
4-Kampana ön frenin güvenirliği 10 numara vede çok yumuşak.Kampana olmasını unutun.Merak etmeyin aşınarak değişen kaç teker varki?
5-Alta doğru 4 vites olmasına zor alıştım.Sonradan hoşuma gitmeye başladı.Hele birden boşa almada ara viteste kalma diye bir sıkıntısı olmadığını farkettim.Şak diye boşa alıyorsunuz.Üstte başka vites yok.Lada samara kullananlar bilir maaşallah bir 3.vitesi vardır samaranın 10 km ilede git,90 km ilede git.Bundaki 3.viteste öyle ani bir şekilde 80 km yi gösteriyor.Böylelikle niye 4 vites yaptıklarını anlamış oldum.5vites demek arada fuzuli bir hareket olacakmış.Son km yi görmedim şimdilik görmeye niyetimde yok işin keyfi kaçıyor sonra.110 km gibi olacağını tahmin ediyorum.
6-Ön millerin kısalığı manevra kabiliyeti kazandırmış motora.Şehir içi kullanım için çok ideal.Aslında resimde bakınca taşralı görüntüsü vermesine rağmen öyle değil,her tür şekil modifiyesine gelecek bir makine.
7-Ön far gayet yeterli.Akü ,debriyaj,ön fren vs yerlerde kullanılan koruma amaçlı lastikler düşünülerek dizayn edilmiş.Bu küçük ayrıntılar benim gibi titizleri icat yapmaktan alıkoyduğu için sevindirici.
8-Benzin sarfiyatını ilerde yazarım.Sonuca uzağım daha.
9-Arka yanlarda demirler var ama çanta bağlamak için alt yüzeyleri çok aşağıda Daha uygununu nereden bulacağım.Bu bir eksiklik.Henüz az kullandığım için ne tür eksiklik veya olumsuzluk var tespit edemedim.Oldukça yazarım.
Şu yan çanta demirlerini vede çanta işini halledeyim foto ekleyeceğim.Şu an için doğru karar vermiş olduğuma kaniyim.

Değerli MZ781. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz. İnşallah yakıt sarfiyatında da çok memnun kalacaksınız. İyi günlerde kullanın, Allah kazasız, belasız sürüşler nasip etsin.

Saygılarımla...

Teşekkür ederim Allah (c.c.) tüm motorcu arkadaşlara kazasız belasız sürüşler nasip etsin...

Değerli MZ781. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz. İnşallah yakıt sarfiyatında da çok memnun kalacaksınız. İyi günlerde kullanın, Allah kazasız, belasız sürüşler nasip etsin.

Saygılarımla...
Ekrem Bey, pulsar a bir torpil yapta kavuşalım motorumuza, dereye su gelene kadar kurbağanın gözü pörtleyecek bu gidişle, kusura bakma benim gibi aceleci birisi için beklemesi çok zor geliyor.

Plakayı çıkartarak hafta sonu motoru kullandım.
1-Motor fişek gibi.Alt orta devirlerde hızlanma çok iyi.Devir yükselince hafif uğultu vari bir titreşim oluşuyor lakin özellikle dikkat ederseniz anlıyorsunuz.Ele,kıça titreşim vurmuyor rahatsız edici kesinlikle değil.:)
2-MZ 251 e göre az daha yüksek,ne hikmetse taş gibi bir his veriyor yeniliğine yordum.Boyu uzun ,kilosu fazlaca olan arkadaşlar oturun üstüne öyle karar verin.Koltuğun uzun ve genişliği,mootorun mm olarak uzunluğu vede şekli bunu sorun yapacak gibi değil.
3-Amortisörler harika.Bu durumu MZ kullananlar bilir fıs fıs yani.Zoraki esneyip amortisör taklidi yapanlardan değil.
4-Kampana ön frenin güvenirliği 10 numara vede çok yumuşak.Kampana olmasını unutun.Merak etmeyin aşınarak değişen kaç teker varki?
5-Alta doğru 4 vites olmasına zor alıştım.Sonradan hoşuma gitmeye başladı.Hele birden boşa almada ara viteste kalma diye bir sıkıntısı olmadığını farkettim.Şak diye boşa alıyorsunuz.Üstte başka vites yok.Lada samara kullananlar bilir maaşallah bir 3.vitesi vardır samaranın 10 km ilede git,90 km ilede git.Bundaki 3.viteste öyle ani bir şekilde 80 km yi gösteriyor.Böylelikle niye 4 vites yaptıklarını anlamış oldum.5vites demek arada fuzuli bir hareket olacakmış.Son km yi görmedim şimdilik görmeye niyetimde yok işin keyfi kaçıyor sonra.110 km gibi olacağını tahmin ediyorum.
6-Ön millerin kısalığı manevra kabiliyeti kazandırmış motora.Şehir içi kullanım için çok ideal.Aslında resimde bakınca taşralı görüntüsü vermesine rağmen öyle değil,her tür şekil modifiyesine gelecek bir makine.
7-Ön far gayet yeterli.Akü ,debriyaj,ön fren vs yerlerde kullanılan koruma amaçlı lastikler düşünülerek dizayn edilmiş.Bu küçük ayrıntılar benim gibi titizleri icat yapmaktan alıkoyduğu için sevindirici.
8-Benzin sarfiyatını ilerde yazarım.Sonuca uzağım daha.
9-Arka yanlarda demirler var ama çanta bağlamak için alt yüzeyleri çok aşağıda Daha uygununu nereden bulacağım.Bu bir eksiklik.Henüz az kullandığım için ne tür eksiklik veya olumsuzluk var tespit edemedim.Oldukça yazarım.
Şu yan çanta demirlerini vede çanta işini halledeyim foto ekleyeceğim.Şu an için doğru karar vermiş olduğuma kaniyim.

hayırlı olsun. kazasız belasız kullanmanız dileğimle. yedeğe düşürerek yaktı sarfiyatı bekliyoruz boxer kullanıcılarından ama ses seda yok. 100km / ? litre gibi.
saygılar

Ekrem Bey, pulsar a bir torpil yapta kavuşalım motorumuza, dereye su gelene kadar kurbağanın gözü pörtleyecek bu gidişle, kusura bakma benim gibi aceleci birisi için beklemesi çok zor geliyor.
hocam keşke satmasaydın. en az 500tl üzerine satardın apache ye. bizim forumda ölücümü yoktu sanki. dışarı gitti motor..

bu arada arkadaşlar boxer motorsa biz neye biniyoruz merak etmiyor değilim. aşağıdaki videoda 110km hız yapıyor. ve 3 kişi biniyorlar. 200+kg.
http://www.youtube.com/watch?v=W22wRQ_F20U

Arkadaşlar bu motora tel jant nasıl temin edebiliriz acaba bir yolu varmıdır acaba.

biraz foto paylaşsanız motor üstünde
ve daha önce cbf kullananlar bir karşılaştırma yapsa?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar