Beklediğim Boxer'ım az önce geldi.
Motoru çok itina ile kapımın önüne kadar getirdiler. Özel bir kamyonetle 3 kişi gelip tek tek en ince detayına kadar anlattılar. Ayrıyeten ısrarla istediğim için beni kırmadılar bayii tarafından küçük bir topcase de monteli olarak hediye edildi. En azından kaskımı montumu alıyor şimdilik. Servis numarası ve adresi verildi. Kuşadası'nda ilk boxer sahibi benmişim. Bu onura da sahip olmuş olduk.
Arkadaşlar sırf bu ilgi alaka ve titiz servis için bile bu motor alınır. Milyarlarca lira verip sıfır aldığım italyan motorlarda bile bu ilgi alaka yoktu.
Plaka olmamasına rağmen sürmeden duramadım hemen önce tek başıma, sonra da eşimle artçılı olarak 40 km lık bir deneme sürüşüne çıktım.
İlk farkettiğim şey motorun sesiydi. Çok güzel bir sesi var kullananlar hak vereceklerdir. Püfür püfür bir ses, eski MZ ya da Honda CGL benzeri bir ses.
Titreşim düşük devirlerde kesinlikle sıfır. Ancak fazla zorlamamama rağmen 70 km lere kadar çıktım ve o zaman ayaklarımda hafiften bir titreşimi hissettim. Lakin bu titreşim bir GS te bir Shadowda daha çoktu.
İlk 3 vites, özellikle 3. vites çok güçlü, torkun ne olduğunu hissettiriyor. 2 kişi en dik yokuşta bile 50 km ile çıktık.Eminim rodajdan sonra daha iyi olacaktır.
Ters Viteslere henüz alışamadım bir kaç kez artıracağıma düşürdüm sanırım bu acemiliği atlatırım. En azından eski CGL lerdeki gibi rotasyon vites yok yani en altta 4 ve ondan sonrası yok. ( Honda CGL lerde 4 ten sonra boşa geçiyor sonra tekrar bire geçiyordu ve bu da insanı tedirgin ediyordu)
Plastik kalitesi kesinlikle çok iyi. Tek keşke dediğim nokta arka sele ve ön korumalar krom ya da kaplama olsaydı daha iyi olurdu. Pırıl pırıl bir klasik görünüm olurdu. Ayrıca lastikler dublex olsa fena olmazdı. Köpüğü basar devam ederdik.
Öncelikle söylemeliyim Bajaj Boxer'dan önce değişik tarzlarda ve boyutlarda bir çok motor sahibi oldum. Bunların içinde Aprilia Scarabeo'dan tutun da Honda Shadow'a kadar geniş bir ürün yelpazesi vardı( Honda CGL, Honda Shadow,Honda Fizzy,SYM Fiddle, Aprilia Scarabeo, Honda Transalp, BMW GS 650 sahibi oldum ve her birini uzun süre kullandım)Beni Bajaj almaya yönelten sebeplerin en başında ekonomik ve sağlam oluşuydu.
İnanılmaz derecede yumuşak bir sürüşü var. Önceki motorlarım genelde sertti. Özellikle Aprilia'da eşim çok rahatsız oluyordu. Bajaj bu Boxer modelinde SNS amortisörlerle gerçekten konuşturmuş! Bir kere, parkeleri asla hissetmiyorsunuz, düz yol gibi ilerliyorsunuz. Toprakta ve bozuk yolda sürdüm, hatta abarttım çok derin lakalı berbat bir yol vardı orada sürdüm, müthiş bir absorbe yeteneği var. Chevrolet gibi yaylanıyor. SNS amortisör denilen şey aslında iç içe geçmiş 2 amortisör. Buna rağmen yüksek hızda tehlike arz etmedi. Şahsen sırf bu yumuşak sürüşü için bile almaya değer diye düşünüyorum. Özellikle bizdeki gibi bozuk yolları kasisleri ve kol kadar çukurları olan bir memleket için...
Şimdilik eşim de çok rahat olduğunu söyledi. Sadece yüksek devirlerde ayaklarında titreşimi hissettiğini ancak rahatsızlık vermediğini söyledi.
Altı kesinlikle hiç bir yerde sürtmüyor. ( GS te bile orta sehpa kasislerde sürtüyordu ( Ben oldukça kiloluyum, 110 kg ben 50 kg da eşim toplam 160 kg olmamıza rağmen en yüksek kasisten bie altı sürtmeden normal hızda geçtik. Kaldırımdan çok rahat iniyor. Kısacası tam Türkiye'nin motoru diyorum.
Kornası gayet yüksek, farı ve sinyalleri kocaman rahat görünüyor ve çok dikkat çekiyor. Işıklarda sürekli garip garip bakıyorlar bu ne acaba diye...
Kısacası hem şehir içi hem de yakın köylere falan gidip gelmek için aldım ve tam aradığım gibi bir motor çıktı. İlerleyen zamanlarda daha detaylı yazacağım. Şimdilik sadece ön izlenimlerimi aktardım. Resimler geliyor...