platformun önü boş , binaya denk gelmiyor 40 mt kadar boşluk var platformu düşündüğüm yerin karşısında.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
irfan abi o bağlantı noktalarını şöyle düşündüm ben. karşıdan karşıya komple tek boru uclarında rulman olabilir. tornet yapardıkya küçükken onun gibi, uclarda hareketli direklere bağlı hem sallantıyı kesme adına da katkısı olur. birde o hareketli demirler arasına da birer parça boru atarım diyorum. sallanmasın diye. sola yatma şansı yok yukardan bakıldığında solunda merdiven kalıyor zaten. sağ tarafa yatmayacak şekilde bağlantı kurarım diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:31 ----------
birde duvar tarafına herhangi birşey koymayı düşünmüyorum ben. direk duvarın üstüne asarım diyorum makrayı (zaten metal parmaklıklar var onları kapıya çevireceğim)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
kafamda canlanan son hali
http://farm9.staticflickr.com/8231/8599238927_6cd8464ff6_z.jpg
Platform tarafında makaraya ihtiyacın yok. Halatı platforma bağlarsan da aynı şey olur.
Amacim uygulamam gereken kuvveti azaltmak. Motor ve profil 200 kg olacak makara koyarsam 100 kg olacak ki irgati zorlamamak icin mantikli geliyor bana
ben geçen gün vizontele tuuba filmini izlerken, deli eminin yaptığı motosiklet asansörüne dikkat ettim. aklıma hemen senin proje geldi.
hiç dikkat ettin mi?
interneti alt üst ettim, videosunu bulamadım.
mutlaka izlemelisin.
resmen uçak gemilerindeki gibi olmuş![]()
Platformu osb den yaparsan ilk yağmurdan sonra parçalanır bilgin olsun. Osb hareketli yüke dayanıklı bir malzeme değildir, suya dayanıksızdır.
Osb yerine baklavalı saç öneririm.
O raylı sistemin düzgün çalışması için kaynakları ve demirlerin ölçülerini hassas ayarlamalısınız. Hiç kaynak yapmadıysanız da bugüne kadar, yaptığınız kaynaklar tutmayabilir motosikleti o platformun üzerine çıkarmanızla aşağı düşmeniz bir olur 250-300 kilo az değil![]()
benimde ilk düşüncem baklavalı sactan yöneydi tabakası 80 TL 'idi bunu demirci önerdi söyledim yağmur çamur birşey olmaz mı diye. yok olmaz dedi.(Osb yi başka yerden aldım hani adam elindekini kakalamaya çalıştı desem sanmam, baya yardımcı oldu bana malzemeler konusunda) platformun altıda boş değil zaten. Bilemedim şimdi. eğer parçalanırsa sac yapacaz artık ne yapalım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:45 ----------
Valla aslen demirci değilimyazılımcıyım.. elim tutar o kadar, yapmışlığım var yani.. motorun ağırlığı 170 kg. platfromunki 20-25 kg