Hocam bende bu vinç tertibtı mevcut ilgilenirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Teşekkürederim. Bana lazım değil. Zaten ilgili arkadaşında tercihi bu tür bir sistem değil.
Umarım işine yarayan biri çıkar.
Hocam bende bu vinç tertibtı mevcut ilgilenirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
İndirmek olur da kaldıramazsın tek halatla.http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/111621-motosiklet-tamir-sehpasi-hakkinda.html
konusundan da yararlanarak kafamda birşeyler oluşturdum. Şekli aşağıya ekliyorum ve anlatacağım. Bence olur ve maliyeti çok az. siz ne dersiniz?
http://farm9.staticflickr.com/8243/8597717084_387f8948f7_b.jpg
şimdi bahçe zemininde 4 - 5 metre dikdörtgen biçiminde demir tabla olsun. dört köşesinde pimle bu platforma dikine tutturulmuş duvar boyunda 2 mt civarı profil ya da boru var. bu boruların en üstünde motorun sığacağı bir platform var. platformun duvar tarafında bir makara asılı ve makaranın üzerinden gelen çelik halat platformu tutuyor. Diğer ucu aşağıdaki ırgat ya da elektrik motoruna bağlı.
sonra motor üzerindeyken halatı bırakmaya başlıyoruz. platform ağırlık merkezinden dolayı pimlerin yardımıyla duvardan uzaklaşıyor ama teknik olarak boruların yüksekliği hiç değişmiyor. plarform duvardan uzaklaştıkça yere alşalıyor. ve en sonunda yerde. resimde de görünürlüğü az olanlar anladığınız üzere platformun hareketini temsil ediyor.
ne dersiniz? olur mu acaba?
makara düzeni koyacağım o ağırlığı kaldırmak için uygulanacak gücü düşürmem lazım vinçlerdeki gibi.
Fikir gerçekten güzel, ama mengünün dediği gibi kaldırırken nasıl olur acaba?
O ırgat denilen aletler insan gücü ile ne kadar ağırlığı kaldırabiliyor acaba?
Birde duvardan binaya doğru yaptığında yer pğroblemi yaşatacak gibi ise, duvara paralel de çalışabilir aynı sistem.
Birde güvenlikle ilgili birşey düşünmek gerekli, olurda halat boşalır makara elinden kaçar vs durumunda motor ve platform pat diye düşmemeli.
Hadi motorda oluşacak hasarı geçtim, altta bir canlı da kalabilir allah korusun.
Bir fikir geldi aklıma fotografı görünce.. Fotoğrafta motorun durdugu yere demir parmaklıklardan bir yer yapılsa.. Nasılsa orası içeri doğru giriyor.. Diğer parmaklıklarla sıfır gelecek şekilde.. O kısıma yer yapılamaz mı? İllaki indirmek gerekmiyorsa tabiki..
irfan abi ne diyorsun son duruma? olur mu bu proje? kaldırma sırasında sorun yaşar mıyım?