Dayanamadım yazayım bir iki satır
asansöre gereğin yok kardeşim,sana lazım olan açısı daha yatay bir başka rampa
ama bu rampada insanları rahatsız etmesin istiyoruz,sanırım doğru anladım,kafamda bir dünyaya şu anda umarım anladığım gibi anlatabilirimde
yukarıdaki ilk fotoya bakalım,önceden söylediğin birşey var varolan kapı dar geliyor demiştin,
kapının sol tarafındaki boşluk yeterli genişlikte ve aşşağıdaki sol yan duvarda işimize yarayacak
1-ölçüp biçiyorsun ve varolan merdivenden daha yumuşak bir rampanın yaklaşık boyunu buluyorsun,(sanırım merdivenden 1 metre daha uzun olsa yetecektir)
2-bulduğun boyda iki profil kesiyorsun (profil yerine boru tercihtir,daha mukavimdir)
3-ara payandaları sagdan sola yeterince atıyorsun,iskelet tamam,
4-bu iskeletin genişliğinde iki boruyu duvara alt ve en üstten monte ediyorsun (bunlar yukarı aşağı raylarımız olacak)
5-bu dikme boruların dış kalınlığı kadar delik çapı olan iki tanede 10-15 cm lik boru bu borulara geçecek bunlarda yukarı aşağı çalışmada rampayı taşıyacak ve kılavuz görevi görecek
6-bu kısa borulara rampanı bir menteşede olabilir mafsal ile kaynatıyorsun,ne işe yarayacak mafsal)? rampa iner çıkarken aradaki açı farkına göre oynayacak
7-kayıkları karaya çekmek için çekçek tabir edilen el vinçlerinden alıyorsun sanırım tahmini 100-150 tl bu vincimiz olacak
8-vinç zemine monte edilip duvarın üst sıfırına en yakın yerden bir makara ile rampaya bağlanacak (yani vinç yukarıda değil altta olacak sanırım antabildim)
buraya kadar tamamasa bu iş geriye kaldı rampa zeminini iskelete döşemek
9-baklavalı sac olarak zemini düşün düz sacda kayarsın sacı iskelet genişliğinde kesiyorsun ama kaynatmıyorsun
10-soldaki yan bahçeyi ayıran duvar tarafına iskelet ile sacının arasına 50 cm kadar ara ile menteşe kaynatıp sacınıda menteşenin diğer kanadına kaynattığında işin bitiyor
11-indirme yada kaldırma işin bittiğinde iskeleti çim zeminde bırakıp zemin sacınıda kaldırıp duvara yasladığında hiçkimseyi rahatsız eecek bir görüntün kalmayacak
NOT UNUTTUK BUNU:rampa iskkeletinin zeminde kalan en ocuna iki tekerlek kaynatıp altınada u demiri iyi olur bir ray yaparsan toprak üstüne rampa inip kalkarken arka taraftaki ileri geri hareketindede rampa toprağa falan batmaz.Birde el vinci kullanırsan dediğim gibi iş bitiminde kilitlemek için bir asma kilit kullanmanı öneririm.