Bahçeye iniş için rampa veya asansör projesi

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sinan bu arada baştan beri herkes motoru asansöre dik sokulacak şekilde plan yaptı.

Halbuki yanlamasınada asansöre girilip senin proje daha sağlıklı kullanılabilir.

Tabi ki bu sefer kabini çizdiğin gibi kaldırıma dikine değil de paralel yapmak lazım. Hem o zaman yerden de tasarruf etmiş olunur.

Olcay tarifinden anladığım kadarıyla motoru platforma yerleştirmek biraz zor olabılır.

Benim dikine yapmamdaki sebep giriş çıkış için kolaylık sağlamaktı.

Yada ikinci bir mekanızma olacak, platform kısmı kayarak kaldırıma gececek motor uzerıne çıktıktan sonra kayarak asansöre gececek sonra aşağı ınecek.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Yok be hacı yanlamasına gelecek girecek, olur aslında. Bir metre genişlik bile yeter, boyu belki biraz uzun tutulur ki içeri girince hafif bir manevra yapabilir belki.

Evet boyu uzun tutulursa olur ama bu tek taşıyıcılı. Profil aslında çok buyuk değil. Buyuk yapmak ıstersen malıyet artar. Platform uzadıkca profil ebadı da artar.

Sinan bu arada baştan beri herkes motoru asansöre dik sokulacak şekilde plan yaptı.

Halbuki yanlamasınada asansöre girilip senin proje daha sağlıklı kullanılabilir.

Tabi ki bu sefer kabini çizdiğin gibi kaldırıma dikine değil de paralel yapmak lazım. Hem o zaman yerden de tasarruf etmiş olunur.

Olcay aganın dedigi gibi sistem biraz geniş tutulur, motor üzerine alınınca tek ayak üzerinde çevrilir. En mantıklısı bu olur heralde..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
250 cm uzunluk 100 cm genişliğinde asansör platformu olur ve yola paralel çalışırsa motorun rahatca girebileceğine inanıyorum.

xt660 ın uzunluk 225 cm, aşağı yukarı şöyle bir şekilde olur;

ölçekler birbirine uygundur, potoshop terk tabiki :p

Son düzenleme:

Bende en başından beri yola paralel düşündüğümden bazı projeleri tam okuyamamıştım bile :mrgreen:

Bence zaten bu iş sadece paralel olur, motosiklet 2mt inecek diye bahçeyi bölmek anlamsız olur :sunny:

Yarım elips formunda bi platform duvara sabitlenmiş kılavuzlarda yürütülecek, çift yönlü giriş çıkış sağlanır zaten...

Taşıyıcı direk hepi topu 10-15 cm olabilir. Daha yukarısı ciddi malıyet bu nedenle genişliği mumkun oldugunca az tutmak gerek. Ben 100 cm düşündüm sen 250 yaptın.

Bu şekilde olabilmesi için bu sistemin 2 direkli olması gerekli

10 cm lik iki profil 3 metre arayla dikilirse yere ve duvara bağlanır ve en sağlıklısı olur. Aslında buna benzer bişey de çizdim ama maliyeti arttırdığı için paylaşmadım.

Ben hala en sağlıklısının tek borulu sistem oldugunu dusunuyorum. Hem kullanışlı hem yapılabılırlıgı yuksek hemde ucuz. Daha ne olsun.

lhmck.jpg
[/url][/IMG]

Uraşma bahçeye indirmeye ya yol hizasında bir garaj yap bahçeye direkler dikip yahut çatısı yol hizasinda kalacak rampalı bir garaj yap daha ucuza mal olur sana.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Ercan senin bu dediğin için belediyeden onay alıp proje bile çizdirmek gerekir :)

Komşuları hiç karıştırmıyorum bile.

Bence en sağlıklısı makaslı lift sistem, onu geliştirmek ve yükseltmek tabikide uzuca mal etmek için beyin fırtınası yapmalıyız.

Hem estetik hem daha kullanışlı, ayrıca bakım zamanlarıda çok işe yarar gibi.

Ercan senin bu dediğin için belediyeden onay alıp proje bile çizdirmek gerekir :)

Komşuları hiç karıştırmıyorum bile.

Bence en sağlıklısı makaslı lift sistem, onu geliştirmek ve yükseltmek tabikide uzuca mal etmek için beyin fırtınası yapmalıyız.

Hem estetik hem daha kullanışlı, ayrıca bakım zamanlarıda çok işe yarar gibi.

Benımde favorim makaslı lift. Özelliklede tekerlekli olursa tadından yenmez.

Bu linkdeki 1.5 metreye kadar 680 kg kaldırabiliyor. Bunun 1 numara büyüğünü yapmak gerek.

L İ N K

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Sinan 2 metre kaldıranalrıda var standart, ama pahalıdır sanırım.

Önemli olan ucuza ve D.I.Y olarak yapabilmek.

Ha bu arada demin eklıma geldi, biz asansör tipi olanları neden hep direkleri veya platformu duvardan uzak düşündük tasarladık?

Taşıyıcı profil duvara monteli olupda asansör bunun üzerinde yukarı aşağı ahreket edebilir.

Ne demek istediğimi anlatabildim mi?

Evet edebilir. Tasarım çeşitlendirilebilir. Bunun için daha çok vakit gerekli :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------

akşam vakti ancak bu resmi çekebildim.

8593938600_75968c2cc4_b.jpg

Bu alanda yapabileceğin en kolay, en basit, en kabul edilebilir sistem merdiveni uzatmak olacaktır.

Merdiveni uzatarak açıyı motorun rahat çıkabılecegı bır orana getırdıkten sonra merdivenin genişliği ve uzunluğu kadar baklavalı sac temin etmen yeterli.

Bu sacı kullanmadığın zaman korkuluklara bağlar kullanmak istediğin zaman yatırıp rampa olarak kullanırsın.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Sinana ek olarak merdivende kullanacağın sacı menteşeli yapıp kolayca kullanılmadığında kenara katlayabilirsin.

Eksi tarafları yağmurda ıslakda çok problem olur.

Ha birde merdivenin ucunu göremedik, belkide motoru indirmeye müsait bir yere varmıyordur.

Evet edebilir. Tasarım çeşitlendirilebilir. Bunun için daha çok vakit gerekli :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------

http://farm9.staticflickr.com/8514/8593938600_75968c2cc4_b.jpg

Bu alanda yapabileceğin en kolay, en basit, en kabul edilebilir sistem merdiveni uzatmak olacaktır.

Merdiveni uzatarak açıyı motorun rahat çıkabılecegı bır orana getırdıkten sonra merdivenin genişliği ve uzunluğu kadar baklavalı sac temin etmen yeterli.

Bu sacı kullanmadığın zaman korkuluklara bağlar kullanmak istediğin zaman yatırıp rampa olarak kullanırsın.

Kötü senaryo.. Merdivenden çıkmak için gaz acmanız gerekli.. Tam cıkarken kaldırımda bir cocuk annesi peşinde.. Siz onu farkettiniz ve durabildiniz ama dengenizi kaybettiniz.. Yok yk düşünmek bile istemiyorum...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Güzel de ne kaldırıp indirecek bunu ?

Kötü senaryo.. Merdivenden çıkmak için gaz acmanız gerekli.. Tam cıkarken kaldırımda bir cocuk annesi peşinde.. Siz onu farkettiniz ve durabildiniz ama dengenizi kaybettiniz.. Yok yk düşünmek bile istemiyorum...

Sanki altındaki goldwing :) Arazi motoru bu haftada bir düşmezse kendini iyi hissetmez.

Merdivenin ve bahçenin korkulukları var aşağı düşmesi imkansız.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Yahu birsey kaldirir illa ki. Ben temsili cizdim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar