Bahçe işleri

Merhaba arkadaşlar;

İşin gerçeği aslında bahçeden felan da zerre kadar anlamam. Ama kafama göre rahatça dinlenebileceğim zevkime göre uğraşabileceğim temiz hava ile muhatap olabileceğim tamamaiyle kendime ait bir yerim olsun istedim. Ve gteçtiğimiz yıl 500m2 - 1dönüm bir yer aramaya başladım. 1,5 dönüm imar görmemiş bir yer buldum. Almak için satıcının yanına gittim ama adamın işi varmış biraz da moralim bozuk eve geldim.
Tam dinlenmek için kanepeme sırt üstü uzanmıştım. Telefon geldi. Benim kayın peder. Yasin yarın yanına bi adam gelecek okula, arsası varmış satıyor bi bakın dedi. Neyse ertesi gün adam geldi gittik arsasına baktık. Arsa imar görmüş ve tam da alabileceğim fiyata. Pazarlığı yaptık ve nasipmiş ki aldım. Almaya aldım da, yakınlarda su yok. BAhçe işinden pek anladığımda söylenemez. Cepte para da yok. Geçtiğimiz bahar 5 elma, 3 armut, 3 kayısı,1 erik fidanı dikmiştim Temmuz a kadar hafta da 1 kere taşıma su ile suladım ama sonra pes etmiştim. Parasızlıktan etrafını çevirememiş öylece kalmıştı fidanlar. Sağ olsun çoban efendi keçileri ve davarlarını benim fidanların üzerine salmış. Şarapçılar mekan tutmuş. Velhasılı kelam bahçeden soğumaya başlamış hatta fidanların tamamından da ümidimi kesmiştim.
Taa ki bu bahara kadar. O körpecik fidanların çoğu hayata tutunmuş yeşermişti. O fidanlarla birlikte benimde ümitlerim yeşerdi ve geçtiğimiz cumartesi pazar BİSMİLLAH deyip işe başladık.
Önce etrafını çevirmeli... Tel germeliydim. Sonrası Allah büyük içine de küçük bir şato kondurabilirsem eşimi dostumu ağırlayıp saatlerce güzel zaman geçirebileceğim bir mekanım olacaktı.
İşin en güzel yanı da iş yerimle evimin tam ortasında. Ve 4 km uzaklıkta.

Geçen yıl yeni aldığım sıralar büyük bir istekle hem de yalın ayak uğraşıyoruz.

Geçtiğimiz pazar günü direkleri güzelce hizalayıp betonla sağlamlaştırmaya başladık saat 12.00 civarı.

Bir şansımızda kumun bol olması. Zamanında bir dere varmış. Artık suyu yok ama ihtiyacımız olanı kumu bize sunuyor.

Sevgili bacanağım Gürbüz abim. Öz abim olsa herhalde bu kadar sevebilirim. Direklere lazım olan kumu çekiyor.

Bu da can dostum taa çocukluk arkadaşım. Adaşım... Yasinim... Allah bizi hiç bir zaman birbirimizden uzaklaştırmadı. Aynı sınıfta aynı sıraları paylaştık. Mezun olduk. O polis oldu. İlk görevi Urfaya çıktı. 6 ay sonra ben öğretmen oldum tayinim Urfa ya çıktı. Çıkamasına çıktı da urfa da binlerce kçy varken kardeşimin 20 km yakınındaki köye mi tayinim çıkar.... Askerlik geldi çattı. Vatan borcu ödenecek. Tunceli Ovacık Munzur dağında operasyon. 2 ay sonra Yasin peşimden geldi askerlik görevine Tunceli ye. Düğünlerimiz bile birer hafta arayla oldu. Varın gerisini siz hesap edin artık Allah sizlere de böyle güzel dostluklar yaşamayı nasip etsin.
Neyse biz konumuza dönelim.

Yasin de benim gibi yarım ustadır. İkimiz bir araya gelince bir çok ustayım diyen taş çıkartırız. Direkler bir bir dikiliyor.

Yandım abiler ablalar... çok ta sıcak değil ama... terlediğimden dolayı...

Direkleri yerleştirme işimiz bittiğinde akşam saat 20.30 du. Hepimiz de bitmiştik kendimizi boş bulduğumuz yere attık.

Direklerin bitmiş hali. Ertesi gün okul dönüşü çektim resimleri.

Bunlar da içinde ki tutmuş fidanlar.
Bu armut fidanı üzerinde 40 ın üzerinde meyve çiçeği vardı. Ama nazar değdi galiba. Çünkü 3 gün içerisinde hem çiçekleri hem de yaprakları uçlarından kurumaya başladı.

Kayısı fidanlarımdan biri...

Bu da erik fidanım bir kaç hafta sonra meyvelerini yeriz herhalde.

Bunlarda asma fidanlarımdan... daha 2 haftalık olmasına rağmen yaprakları filizlenmeye başladı. İnşallah tutar.

Yarın sabah telleri germeye başlayacağız. Ve sizlere sulamaya nasıl bir çare bulduğumu göstereceğim. Bu günlük bu kadar.
Sürekli burdan her gelişmeyi sizlere aktaracağım. Ve fikirlerinizi değerlendireceğim. Şimdilik bu kadar.

Son düzenleme:
hadi hayırlı olsun hemşerim, çok güzel bir uğraşın olmuş, afiyetlede meyvesini yersiniz inşallah :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kayısıya dalmaya geliriz artık..

emeğinize sağlık ben olsam üşenmekten oraya bile gitmezdim..

valla helal olsun ben bu işlere gelemiom narin yetişmişiz biz hemen nasır oluo eller :p

çok hoşuma gitti.sanki kendiminmiş gibi sevindim yılmayın keçilerden ve insanlardan.bana ait olmayan doğada 478 tane çocuğum var. meşe,akasya,ve çeşitli meyve çekirdekleri.ağaç ekmek ve onu yetiştirmek,toprakla uğraşmak insana çok şey katar. artık ağaçlarınızın büyümüş hallerinide bekliyoruz.onları bebekken gördük sayenizde.kolay gelsin.

çok güzel yer yemyeşil,huzur bulabileceğin kafa dinleyeceğin bir yer oraya şöle prefabrik 40 mt kare bir bina kondur 20000 ytl gibi fiatı ondan sonra değme keyfine seneye kaysılara dalmaya geliriz allah utandırmasın inşallah emeğinin karşılığını alırsın

Uzun zamandır net e bile giremiyordum. Okadar yorucu ki. Pestilim çıkıyor akşamları geldiğim zaman ayatağa kendimi zor atıyorum.
Eveeeet. 3 haftadır neler yaptım?
Öncelikle telleri gerdim. Bahçenin güvenliğini sağladım.

Geçtiğimiz pazar günü sağ olsun arkadaşlarımın yardımı eksik olmuyor.23 Nisan tatilinde de yapacağım evin ana malzemelerini 350 tane kiremetlerini kiremit çıtalarını, 5-10 ve 10-10 dierklerini. Çıkma demir kapı, 1mx1m üzerinde camı ve koruma demirleri olan bir pencereyi aldım ve bi traktör tutup getirdim bahçeye.toplam da 225ytl tuttu hepsi. Evin tuğlalarına para kalmadı. :? Dün de bacanağım ve kayın pederle evin temelini atmaya başladık.

4mx3m bir ev olacak içinde önüne de yine aynı boyutlarda bir sundurma.
Aslında tuğla kullanarak güzel ve sağlam bir ev yapmayı hayal ediyordum ama. İlçenin belediye başkanı kendi bahçesine giderken uğraştığımızı gördü bir kaç dk uzaktan izledi 10dk sonra belediye elemanları damladı. İzinsiz ev yapamazsınız diye uyardı. Ne evi kardeşim eve benziyormu geldiğimiz zaman güneşte mi kalalım. Gölgelik yapıyoruz dedik. Sonra yapacağınız her neyse tuğla kullanamazsınız. Yani betonarme olmayacak. Prefabrik ya da ahşap olabilir. dedi. Benim moral alt üst oldu. Allahtan tuğlaları almamıştım. Şimdilik direkleri dikelim de gerisi Allah kerim.
Aslında bir fikrim var.... Burdaki hurdalıkta telefon direkleri var. Bu direkler hem çok sağlam hem de ateşe dayanıklı. Bu direkleri kullanarak yapacağım. Benzinli bir hızar lazım. Direkleri 4.30m ile 3.30 m hurdalıkta kesip hazır hale getirip. Uç kısımlarını da bir birine geçecek şekilde kesmek gerek. İşin zor ve zahmetli kısmını atlattık. Tabla betonu atarken bol miktarda taş toplamak gerekiyordu. Malum taşların altında da akrepler olur. 2 gün içerisinde 4 tanesi ile karşılaştık. Çok çirkin ve soğuk bir hayvan.

Bu arada bi amatör olarak hiç de fena değil attığım zemin betonu.

Bi de uzaktan bakalım.

Bu akşamlıkta bu kadar. Görüşmek üzere

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
hocam cardak filen yaparsanız orası süper piknik alanı olur..

Teşekkürler blue. Fidanlar bu sene iyi en azından keçi yemi olmayacaklar. Seneye bu zamanlar eminim daha da güzel olacaktır orası.
Konuma ilgi gösteren diğer arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum ve fikirlerinizi bekliyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi pek vaktim olmuyor nete girmeye vaktim olsa bile halim olmuyor. Cevaplayamadığım için üzgünüm. Aklınıza bişey gelmesin. Hepinizin fikirleri ve geörüşleri ayrı ayrı kıymetli benim için.

allah kolaylık versin bilirim o işleri zordur ama emegin karşılıgını alınca hepsi unutuluyor
06bluedragger kaysiya degilde seni kiraza bekleriz gel

Forumdan Uzaklaştırıldı
allah kolaylık versin bilirim o işleri zordur ama emegin karşılıgını alınca hepsi unutuluyor
06bluedragger kaysiya degilde seni kiraza bekleriz gel

ufff hemen gelim valla çocukluğum agaclara dalmakla geçti..

o zevk hiçbişeyde yok hele bahçe sahibinin her an gelebilme korkusuda cabası..:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar