Bağcıklı Ayakkabı ile motosiklet kullanmayın..

Bugün başıma gelen bir olay, sizlerle paylaşmak istedim:

Bugünümü motosikletimi temizlemeye ve bakımını yapmaya adadım. Eğil kalk rahat olsun diye bağcıklı spor ayakkabılarımı giymiştim. 3-4 saat uğraştım, en son zinciri yağladım ve denemek için site içinde 200-300 metre tur attım. Geri döndüm. Durdum. Motoru durdurdum. Fakat soldaki bağcık bi şekilde vites koluna dolanmış; büyük ihtimallede rüzgardan. Sol ayağımı yere koymak için hareket ettirdiğimde ayağımı vites kolundan kurtaramadım, ve ağaç misali motorla beraber "GÜP" diye sola devrildim. :pale: Allahtan motorumda koruma demiri vardı. Bu sayede bende birşey yok. Motorda ise sol arka sinyalin şekli değişti. Çalışıyor ama artık elips şeklinde. Bide koruma demiri çizildi tabii ki..

Bana ders oldu, sizinde kulağınıza küpe olsun..

Evet abim motora binerken sormustum amma sıktın bagcıkları diye.Sıkmazsan bagcıklar vitese fln takılırsa duserim demisti.:)

evet benımde basıma gelmıstı vıtes kucultmem gereekıyordu yapamamıstım o gunden bu gune bagcıklarımı kopana kadar sıkıyorumm :)

geçmiş olsun ama korkuluğun olması büyük şans.Bazı motorlarda korkuluk olmuyor aslında taktırılsa çok iyi olur.Hem düşme esnasında ayakları hemde motorsikleti koruyor ben bunu yaşadım ayaklık sayesinde ayağım ezilmekten kurtulmuştu eski motorumda bu yüzden korkulul şart

Bu zaten motor kullanmaya başlanmadan bilinmesi gereken bir şeydir. O yüzden "motosiklet botu alın" diye öneriyorlar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Paçaları da geniş olmasın, motor üstündeyken pantolonlarınızın....

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Evet;Aynı olayı ben de bir kez yaşadım.Şanslıydım,hasarsız atlattım.Ama hemen gidip motosiklet botu aldım.

Eskişehir'den Ankara'ya dönerken sırt çantamı file ile seleye bağlamıştım. Çantanın kolu sarkmış, zincir kesip atmış. İyi ki bana bir şey olmadı. Motorun üzerinde zincire doğru sarkan hiçbir şey bulundurmayın :cat:

geçmiş olsun.
pantolon için çocukken mandal iyi bir çözümdü. parası olanlar çelik parçalar kullanırdı bu iş için üretilmiş.
padala sarılan bağcık, zincire de dolanabilir.

Yav sana küçükken ayakkabı bağcığı bağlamayı öğretmedilermi.Biraz kısa bağlasaymışın sende allah allah :mrgreen: Şaka bir yana geçmiş olsun arkadaşım bende hep bağcıklı ayakkabı ile biniyodum motora bunu söylediğin iyi oldu artık daha fazla dikkat ederim ben.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun ... Traji komik bir olay olmuş :)

Ben de bugün motosiklet pantalonunun paçaları için aynı şeyi düşünmüştüm. Ayağımı yere koyarken takılır gibi oldu. Paçaları da daraltmak lazım.

kardeş anlatığın olaya gülsemmi ağlasammı bilmiyorum bu olay bende dahil olmak üzere vitesli motor kullanan bir çok arkadaşımın başına gelmiştir vitesli motora bağcıklı ayakkabıyla binmek hele hele uzun bağcıklı ayakkabıyla binmek riskli ve tehlkelidir sanırım sen gerekli desi almışsın benim aldığım gibi oyüzden söylenebilecek pek bişey yok biz insanlar göz göre göre hata yapmayı çok severiz

Askeri postal war bende, Kotun altına gizliyorum bagcıklarını?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar