Bagaların değişim zamanı var mı?

https://hizliresim.com/dhe2qi3

arkadaşlar, 2018 nmax sahibiyim. Varyatör bakımı yapmak istedim. Bagalar ekteki gibi bir taraftan hafif düzleşmiş. Bu durumun sakıncası var mı? Değişmesi gerekir mi?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Ns200 15"
Biraz daha idare eder ama değişse daha sağlıklı olur, düzleşmemesi için bagaları takarken ince katman ısıya dayanıklı gres sürmeniz sağlıklı olacaktır. Eğer dahada aşınırsa kalkışlarda titreme ve silkeleme görülür.

Üstadım peki bunların yönü var mıdır? Dikkat etmeden söktüm de :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
2 bin 3 bin km daha gider...
Baga diyip geçmeyeceksin.. Yamahanın bagaları ayrı tuzlu.. Dışardan alıp takayım yoluna da gitmeyin.. Ciddi performans kaybı yaşarsınız..
O düzleşme ışıklarda durduğunuzda ya da herhangi bir sebepten durduğunuzda gaz verip hırrrr hırrrr yaptığınız zaman çabuk oluşur.. Scoterda ara gaz vermek cebe zarar.. :)
Dediğim gibi biraz daha binin öyle değiştirin...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bagaların yönü yoktur.. Eline geldiği gibi takabilirsin..

2 bin 3 bin km daha gider...
Baga diyip geçmeyeceksin.. Yamahanın bagaları ayrı tuzlu.. Dışardan alıp takayım yoluna da gitmeyin.. Ciddi performans kaybı yaşarsınız..
O düzleşme ışıklarda durduğunuzda ya da herhangi bir sebepten durduğunuzda gaz verip hırrrr hırrrr yaptığınız zaman çabuk oluşur.. Scoterda ara gaz vermek cebe zarar.. :)
Dediğim gibi biraz daha binin öyle değiştirin...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bagaların yönü yoktur.. Eline geldiği gibi takabilirsin..
Motosiklet 30bin km'ye geldi sayılır. Daha önce baga değişimi olmadı. İstanbuldayken ara ara varyatör bakımı yaptırıyordum. Lakin sinop gerzeye yerleşince burada usta bulamadım, iş başa düştü. Elektrikli bi somun tabancası aldım, açtım ama bagalar konusunda fikrim yoktu. Dediğiniz tarzda sürmüyorum. 2019'dan beri motor bende :) Keyif alarak hobi yapar gibi kullanım tarzım var. Bu yüzden bakım harici bi masraf çıkarmadı sağolsun. Yükseltme amacım var ama ekonomik anlamda şu an mümkün değil. Bakımlarını aksatmadan yapıp 1 yada 2 sene daha kullanma niyetindeyim. Cevabınız için teşekkürler...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motosiklet 30bin km'ye geldi sayılır. Daha önce baga değişimi olmadı. İstanbuldayken ara ara varyatör bakımı yaptırıyordum. Lakin sinop gerzeye yerleşince burada usta bulamadım, iş başa düştü. Elektrikli bi somun tabancası aldım, açtım ama bagalar konusunda fikrim yoktu. Dediğiniz tarzda sürmüyorum. 2019'dan beri motor bende :) Keyif alarak hobi yapar gibi kullanım tarzım var. Bu yüzden bakım harici bi masraf çıkarmadı sağolsun. Yükseltme amacım var ama ekonomik anlamda şu an mümkün değil. Bakımlarını aksatmadan yapıp 1 yada 2 sene daha kullanma niyetindeyim. Cevabınız için teşekkürler...
Güle güle binin... Güzel ve parformanslı bir motor..Dayanıklıdır da...
Ama gel gelelim yedek parça olayları..Çok aşırı pahalı naletlerin..
Yan sanayi tekma imkanın da hareketli parçalarda olmuyor..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
30bin'e geldiyse kayışı da kesin bi kontrol edin, 20bin km diye biliyorum ömrünü ama aynı zamanda 5 yıl diyor yamaha servisleri, benim xmax'de 10bin km olmuşken 5 yılı geçti diye serviste bagalarla birlikte değiştirilmişti. Kayışa baktığımda kılcal çatlaklar gözle görünür hale gelmişti, zamanı gelmiş değişsin demiştim.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
18 binde 2014 model Cygnus L nin ne bagasi ne kayışı değişmedi.
Titreme falan yok şimdilik.
Titrerse ya da bı anormallik olursa kontrol edecem.

Güle güle binin... Güzel ve parformanslı bir motor..Dayanıklıdır da...
Ama gel gelelim yedek parça olayları..Çok aşırı pahalı naletlerin..
Yan sanayi tekma imkanın da hareketli parçalarda olmuyor..
Teşekkür ederim. Evet malzeme kalitesi yüksek. Bakım harici masraf çıkarmadı. Ve ne yazık ki Dediğiniz gibi yedek parça el yakıyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
18 binde 2014 model Cygnus L nin ne bagasi ne kayışı değişmedi.
Titreme falan yok şimdilik.
Titrerse ya da bı anormallik olursa kontrol edecem.
Benim cygnus 80 binde.. 20 binde kayış , 40 binlerde de bagalarla debriyajı değiştirdim.. Halaa gidiyor, sıkıntı çıkaran motorlar değil...
Kullanım şartlarına göre değişir diye düşünüyorum.. Cynusa da allahı var hiç acımadan çeviririm.. :)

30bin'e geldiyse kayışı da kesin bi kontrol edin, 20bin km diye biliyorum ömrünü ama aynı zamanda 5 yıl diyor yamaha servisleri, benim xmax'de 10bin km olmuşken 5 yılı geçti diye serviste bagalarla birlikte değiştirilmişti. Kayışa baktığımda kılcal çatlaklar gözle görünür hale gelmişti, zamanı gelmiş değişsin demiştim.
18binde olan bakımda kayışta çatlak yok, değişim gerekmez demişti usta. Şimdi oldu 30bin, eğiyorum, büküyorum, kılcal dahi olsa çatlak yok. Oysa dediğiniz gibi değiştiririm amacıyla açmadan önce orijinal kayış almıştım. Elimde patladı :) belki de keyiften değiştiririm. Bilemedim şimdi...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
18binde olan bakımda kayışta çatlak yok, değişim gerekmez demişti usta. Şimdi oldu 30bin, eğiyorum, büküyorum, kılcal dahi olsa çatlak yok. Oysa dediğiniz gibi değiştiririm amacıyla açmadan önce orijinal kayış almıştım. Elimde patladı :) belki de keyiften değiştiririm. Bilemedim şimdi...
Kayış en az 2bin olmuştur :)
koy koltuğun altına yedek kayışı , nasılsa elinde şarjlı torkun da var..
Koptuğu yerde değişirsin ;)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bagayı aşınan tarafı 90 derece döndürerek tak,baganın tas içinde dönüş yönünün tersine yani yandan yaslanacağı tarafa plastiği çok olan taraf gelecek. Burada anlatıyor
Baga yönü.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eğer bir tarafı daha geniş ise orası dönüş yönünün aksine bakması gerekir ki varyatöre yaslanma tarafıdır..

Ucuz motorlarda iki tarafı da eşit olur nasıl takarsan tak fark etmez..
125 ve 250 lerde hepsi aynı.. Yüzlerce kere baga değiştirdim...
Ama büyük CC li motorlarda baga dediğin gibi olabilir.. Hiç bakmadım görmedim..Sökmedim..
Bir daha denk gelirse sırf merakımdan alacağım işi bakacağım... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar