B sınıfı ehliyet ile motor kullanabilirmiyim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle herkese selamun aleyküm, fransa yaşıyorum izne Türkiye ye gittiğimde gezmek için cbr125 almayı düşünüyorum aslında.
Ama ufak bir sorunum var.
Buraya gelmeden Türkiye den B sınıfı ehliyet almıştım.B sınıfı ehliyetle Türkiyede motosiklet kullanabilirmiyim.
2. sorumda Türkiye de fransa ehliyeti ile motosiklet kullanabilirmiyim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Türkiye den alınan ehliyetler yurt dışında geçmiyor ama yurt dışındaki ehliyetlerin geneli Türkiye de geçiyor diye biliyorum.. Yani Fransa dan alınmış motosiklet ehliyetiniz varsa Türkiye de de geçer benim bildiğim bu :)

polis tc nizden türkiye ehliyetinizi sorgulatırsa yüklü bir cezayla yani yetersiz ehliyet cezasıyla karşı karşıyasınız. çünkü tc ehliyetiniz varsa. yabancı ehliyetiniz bütün araçları kullansada tc ehliyetiniz baz alınır

Türkiye den alınan ehliyetler yurt dışında geçmiyor ama yurt dışındaki ehliyetlerin geneli Türkiye de geçiyor diye biliyorum.. Yani Fransa dan alınmış motosiklet ehliyetiniz varsa Türkiye de de geçer benim bildiğim bu :)

Ehliyet konusunda bi anlamda şanslı bi ülkeye düştüm aslında Türkiye den alınan ehliyetler burada sınavsız olarak direkt fransa ehliyetine çevrilebiliyor.Hatta burada 1 yıl boyunca Türkiye ehliyetini fransa ehliyetine çevirtmeden bile kullanabiliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------

polis tc nizden türkiye ehliyetinizi sorgulatırsa yüklü bir cezayla yani yetersiz ehliyet cezasıyla karşı karşıyasınız. çünkü tc ehliyetiniz varsa. yabancı ehliyetiniz bütün araçları kullansada tc ehliyetiniz baz alınır

Biraz daha açarsanız sevinirim abi.A2 ehliyeti almak için ne yapmalıyım.

Ehliyet konusunda bi anlamda şanslı bi ülkeye düştüm aslında Türkiye den alınan ehliyetler burada sınavsız olarak direkt fransa ehliyetine çevrilebiliyor.Hatta burada 1 yıl boyunca Türkiye ehliyetini fransa ehliyetine çevirtmeden bile kullanabiliyorum.

Fransa ya gidecek olursak aklımızda bulunsun o zaman :cherry:

Benim üniversiteden bi arkadaşım var, Kazakistanlı.. Adamların ehliyetleri her yerde geçiyor, bizimkiler komşu ülkelerde bile geçmiyor heralde anasını satiyim :) Kaç kere çevirmeye girdi bi halt olmadı, hatta o ehliyetle elli sefer araba bile kiraladı adam :)

Abi birde Türkiye de hiç ehliyet almayıp yabancı ülkede ehliyet alan Türk vatandaşları Türkiye de taşıt kullanabilirmi

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:46 ----------

Fransa ya gidecek olursak aklımızda bulunsun o zaman :cherry:

Benim üniversiteden bi arkadaşım var, Kazakistanlı.. Adamların ehliyetleri her yerde geçiyor, bizimkiler komşu ülkelerde bile geçmiyor heralde anasını satiyim :) Kaç kere çevirmeye girdi bi halt olmadı, hatta o ehliyetle elli sefer araba bile kiraladı adam :)

Beni gaza getirdin kardeşim, şimdi B sınıfı Türkiye Cumhuriyeti ehliyetimle fransa sokaklarında makas atmaya gidiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

B ehliyetle motosiklet kullanamazsınız ötekini bilmiyorum

Teşekkür ederim kardeşim sağol

a2 ehliyeti için türkiyede sürücü kursuna yazılacaksın :)

tc ehliyeti olmayan birisi ülkemizde her ehliyetle araç kullanamaz. tüm ülkelerde geçerli olan ehliyet var ondan olması lazım diye biliyorum

Burasi Turkiye Oyle Herseyi Kolay Halledemezsiniz 😁😁
Once bi sürün Sonra belki catarsin keyfini😂

sınava vs gırmeden alabılıyorsun dıye bılıyorum trafige git bir konuş. fransa ehlıyetınde yanında olsun. yalnız araba surebılırsın motor malesef suremezsın

B sınıfı ile Motosiklet kullanamazsın.
Ya Türkiye'den A2 ehliyeti alacaksın.
Ya da Fransa'dan International Driver's Licence çıkartman gerekecek. 1 yıllık oluyordu sanırım bunlar ve Türkiye'de su an 250TL civarında

1603rr7.jpg

türkiye ehliyetlerinin 6 ay gibi geçerliliği oluyor yurtdışında. Bir süre sonra dönüştürme veya ülkenin ehliyetini almak gerekiyor. Sonuçta o mantığa bakarsak Yurtdışından tatil için gelen kimse araç kiralayamaz veya araç kullanamazdı. Fransa motor ehliyeti varsa geçerli olacağını düşünüyorum ben. Sonuçta temelli değil izne geliyorsunuz.

Öncelikle herkese selamun aleyküm, fransa yaşıyorum izne Türkiye ye gittiğimde gezmek için cbr125 almayı düşünüyorum aslında.
Ama ufak bir sorunum var.
Buraya gelmeden Türkiye den B sınıfı ehliyet almıştım.B sınıfı ehliyetle Türkiyede motosiklet kullanabilirmiyim.
2. sorumda Türkiye de fransa ehliyeti ile motosiklet kullanabilirmiyim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

İlk soruya cevap HAYIR, ikinci soruya cevap EVET.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Eger yeni yasa iptal edilmez ve planlandigi gibi yürürlüge girerse yilbasindan itibaren B sinifi ehliyet ile Türkiye'de motosiklet kullanabilirsiniz fakat bu belli bir hacim ve güce kadar olan motosikletleri kapsayacaktir. Detaylar için yasaya bakmak lazim.

Fransa'da yasamaya devam edecekseniz, Türk ehliyetinizi en kisa zamanda fransa ehliyetine çevirin. Türkiye'ye gittiginizde hiç bir problemle karsilasmadan fransa ehliyetinizi kullanabilirsiniz.
Fransa ehliyetinin derhal kazanacaginiz bir avantaji da B sinifi ehliyetle Fransa'da hemen motosiklet kullanmaya baslayabilirsiniz.
Fransa'da B sinifi ehliyet ile 125cc ye kadar ve en fazla 11.1kw gücünde motosikletleri kullanabiliyorsunuz. Hatta mopet ve küçük hacimli scooterlar için ehliyet dahi gerekmiyor.

Türk ehliyetini fransiz ehliyetine çevirdiginizde ehliyetin orta sayfasinda araç ve ehliyet çesitleri siniflandirilmis halde bulunacak. Bu siniflarin karsisina tampon vuruluyor. Eger B sinifi ehliyetin kapsami fransa baz alinarak tamponlanirsa, hem B sinifinin hem de A1 sinifinin karsiligi tamponlanacaktir.
Bu durumda Türkiye'de yasa degismese bile ehliyetioniz yukarida bahsettigim motosikletleri kullanmaya yeterli olacaktir.
Bu nedenle ben sizin yerinizde olsam yasanin çikmasini beklemek yerine bir an önce ehliyetimi fransiz ehliyetine çevirirdim.
Tabi ehliyet degisirken Tûrkiye'de kullanamadiginiz için Türkiye sartlari baz alinip A1 sinifi tamponlanmayabilir orasi biraz sansiniza kalmis.

fransada motosiklet ehliyetin var mı?
Motosiklet ehliyetim yok burada maalesef ama, Türkiye ehliyetimi çevirttireceğim

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:48 ----------

Eger yeni yasa iptal edilmez ve planlandigi gibi yürürlüge girerse yilbasindan itibaren B sinifi ehliyet ile Türkiye'de motosiklet kullanabilirsiniz fakat bu belli bir hacim ve güce kadar olan motosikletleri kapsayacaktir. Detaylar için yasaya bakmak lazim.

Fransa'da yasamaya devam edecekseniz, Türk ehliyetinizi en kisa zamanda fransa ehliyetine çevirin. Türkiye'ye gittiginizde hiç bir problemle karsilasmadan fransa ehliyetinizi kullanabilirsiniz.
Fransa ehliyetinin derhal kazanacaginiz bir avantaji da B sinifi ehliyetle Fransa'da hemen motosiklet kullanmaya baslayabilirsiniz.
Fransa'da B sinifi ehliyet ile 125cc ye kadar ve en fazla 11.1kw gücünde motosikletleri kullanabiliyorsunuz. Hatta mopet ve küçük hacimli scooterlar için ehliyet dahi gerekmiyor.

Türk ehliyetini fransiz ehliyetine çevirdiginizde ehliyetin orta sayfasinda araç ve ehliyet çesitleri siniflandirilmis halde bulunacak. Bu siniflarin karsisina tampon vuruluyor. Eger B sinifi ehliyetin kapsami fransa baz alinarak tamponlanirsa, hem B sinifinin hem de A1 sinifinin karsiligi tamponlanacaktir.
Bu durumda Türkiye'de yasa degismese bile ehliyetioniz yukarida bahsettigim motosikletleri kullanmaya yeterli olacaktir.
Bu nedenle ben sizin yerinizde olsam yasanin çikmasini beklemek yerine bir an önce ehliyetimi fransiz ehliyetine çevirirdim.
Tabi ehliyet degisirken Tûrkiye'de kullanamadiginiz için Türkiye sartlari baz alinip A1 sinifi tamponlanmayabilir orasi biraz sansiniza kalmis.
Ağzınızdan bal damlıyo, eğer burada Türkiye ehliyetimi çevirttirdikten sonra direkt olarak 125 cc ye kadar kullanabiliosam.Bi an önce motosiklet tehlikeli aslında diyen ailemi ikna etmeye çalışıp honda cbr125i almaya çalışıcam.Yalnız ilk 5 yıl için bana sadece 6 ehliyet puanı veriyorlar.3 kez emniyet kemerini takmayınca ehliyeti tamamen alıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar