B ehliyet

Arkadaşlar araba ehliyeti için kursa kayıt oldum bana kitap verdiler fakat ben daha önce hiç araba sürmedim kitaptaki bilgileri okusam yetermi yani geçermiyim yazılı sınav zormu birde direksiyon sınavında hata yaparsam nolur?

Yazılı sınav zormu peki hocam sizde araba ehliyeti almışmıydınız

Yok ben de 17 yaşındayım yazılı sınavda hiç zorlanmadım hem yazılıya hem de direksiyon sınavına rahat rahat girdim ama daha çok direksiyon sınavında zorlandım diyebilirim 2. viteste sert bi dönüş yapmam gerekti ben de motoru 1. viteste sanıyodum direk girdim motor bayağı bi yavaşladı az kalsın stop ediyodu :)

hsk

Kardeşim okul gibi düşün önce o kitabı dersler halinde alacaksın.
Önce motor sonra ilkyardim sonra trafik sırası senin kursa bağlı.
Yani öyle al kitabı oku şu tarihte sınavın var değil.Sana tavsiyem bol bol test çöz çok rahat yazılı sınavı geçersin.
Sana birde direksiyon dersi verilecek sınav guzergahinda turlar atacaksin hem aracı tanıyacak hemde yolu öğrenmiş olacaksın.
Yazılı sınavı sorunsuz geçersen direksiyon sınavına hak kazanmış olursun.
Allah hakkıyla kavuşmayı nasip etsin.

internetten sorular çöz yazılıyı geçersin
hem a2 hem b sahibi olarak söyleyim direksiyon pek büyütelecek bir şey değil, sadece ama sadece debriyaj nerede kavrıyor onu çöz gerisi yavaş yavaş gelir, sınava symbol ile girmiştim bir tek geri geri park konusunda biraz sıkıntı oldu yaklaşık 3-4 ay sonrada doğan aldık şuan kullanıyorum park işini yaklaşık 1000-1500 km lik tecrübe sonra çözüyorsun
kolay gelsin

Eski çıkmış sorulara çalışman, sınav için baya baya yeterli olacaktır. Benim zamanımda pek zor değildi, 3 saat oturup motor ağırlıklı olarak sadece eski çıkan sorulara bakmıştım. Şu an nasıldır bilemem ama hala eskı çıkmış sorular eminim rövanşdadır. zaten sorulabilecek kaç tane soru var ki..

Şuan kitab 320 sayfa 108 sayfasına geldim şuan trafik nerdeyse bütün sembolleri öğrendim daha önce hiç birini bilmiodum kolaymış biraz yani para konuşuo birazda

Sınavdan geçersin yazılı sınav çok kolay oluyor.Zaten son 2 yılın sorularını çözsen yete sürekli aynı soruları evirip çevirip soruyorlar.
Ama direksiyon sınavında en ufak hatada affetmiyorlar direk indiriyolar araçtan arkaya geçiyosun.

Direksiyon sınavını napıcam acaba hiç araba sürmedim test etmeye arabada yok

Direksiyonu kafaya takmayın kurs öğretiyor 6-8 saat araba sürdürürler size. Ben B sınıfı ehliyeti direksiyon sınavında 1 kere kaldım fakat azim edip ikincide krallar gibi geçtim. Yazılı sınava gelince de hiç kitabı karıştırmayıp sadece internetten hazır testleri çözseniz o bile yeterli. Sınava 3 gün kala her gece birer saat online test çözün yetecektir.

Yazılı sınava da direksiyon sınavına da yakın zamanda girdim. Yazılı sınavda kalmamak için çabalaman lazım direksiyon sınavında öğretmenle tanış çıkman lazım o kadar :)

Kitapda her konudan 30 soru var zaten yazılı sınavda konulardan 1 soru gelio heralde işallah geçcez teşekkürler arkadaşlar

Şuan kitab 320 sayfa 108 sayfasına geldim şuan trafik nerdeyse bütün sembolleri öğrendim daha önce hiç birini bilmiodum kolaymış biraz yani para konuşuo birazda
hic bi sembolu bilmiyodum derken? motosiklet kullanmiyosun umarim. trafige aracla katilan herkesin bilmesinin sart oldugu isaretler onlar.

Öncelikle geçmiş yılların sorularını çöz,hatta tekrar tekrar.motorun parçalarının işlevlerini genel olarak öğren.youtube da falan videolar var onları iki kere izle aklinda kalıcı olur.ilk yardımla trafiği de kitaptan biraz bak tamam.direksiyon sınavına hazırlık artık kayıt olduğun kursun kalitesine ilgisine kalmış.mümkünse bi araç bulup tanıdık biriyle boş bi alanda 2~3 saat çalış.

Kitab bitti şuan onlinedeki soru testlerindede hep 80 90 arası alıyorum sadece direksiyon sınavı uğraştırcak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar