B Ehliyet ile Motor Kullanımı ve Cezası ??

Meraba arkadaşlar bilgisi olan var mı? B ehliyet ile yakalandımı yetersizlikten farklı bir cezası varmış galiba. Normal olarak ehliyetsiz sürüşten ne kadar ceza yazıyorlar bilen arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi?

Hiç böyle fantazilere girişme bence.
Yakalanma ihtimaline karşı ödeyeceğin cezaya git ehliyet al.

Hemen ödersen 500 ehliyet sahibi adına 500 ruhsat sahibi adına ceza ödüyorsun.
Bide bunun üstüne otopark masrafları v.s. 1.500 liraya falan patlar,oda hemen ödersen.

Motor benim üstüme yeni aldım, 15 gün sonra direksiyon sınavım var. Alıştırma için bir iki çıkartıcam motoru ondada yakalanırsam die araştırıyorum işte insan korkuyor ..

Geçen gün çok sevip saydığım bir arkadaşım aradı.(Benim oğlumda da henüz ehliyet olmadığından uyarmak amacıyla)Mahallesindeki komşusu ehliyete yazılmış.Ara ara mahalle arasında motosiklete biniyormuş. Yine bir gün evinden 200 metre ilerideki bakkala gitmek için binmiş ve polise yakalanmış. Sonuç:1400 tl.ehliyetsiz kullanana,1400 tl'de ona motoru veren motor sahibine kitlemişler. Vergi dairesine cezayı erken verince 1100 tl ödemiş. Motora gelecek olan ceza daha geç geliyormuş. Kısacası ehliyetsiz kesinlikle motosiklete + diğer araçlara binmeyin. Fazladan bir motosiklet parası ödersiniz. Bu işin maddi boyutu. Birde Allah korusun birisinin canını yakarsanız ömür boyu vicdan azabı çekersiniz.

polislere yakalanma yeter en kısa zamanda ehliyet almaya bak cezalar eskisi gibi değil ehliyetsiz yakalanırsan 1500 tl cezaylada bitmiyor motor parasını bulur ödeyeceğin ceza Hayırlı cumalar

Geçen gün çok sevip saydığım bir arkadaşım aradı.(Benim oğlumda da henüz ehliyet olmadığından uyarmak amacıyla)Mahallesindeki komşusu ehliyete yazılmış.Ara ara mahalle arasında motosiklete biniyormuş. Yine bir gün evinden 200 metre ilerideki bakkala gitmek için binmiş ve polise yakalanmış. Sonuç:1400 tl.ehliyetsiz kullanana,1400 tl'de ona motoru veren motor sahibine kitlemişler. Vergi dairesine cezayı erken verince 1100 tl ödemiş. Motora gelecek olan ceza daha geç geliyormuş. Kısacası ehliyetsiz kesinlikle motosiklete + diğer araçlara binmeyin. Fazladan bir motosiklet parası ödersiniz. Bu işin maddi boyutu. Birde Allah korusun birisinin canını yakarsanız ömür boyu vicdan azabı çekersiniz.

1407 TL. idari para cezası uygulanıyor. Ruhsat sahibine de aynı miktarda idari para cezası uygulanıyordu fakat Anayasa Mahkemesi uygulamanın yürütmesini durdurdu geçtiğimiz aylarda. Başka birinin işlediği suç veya kusur nedeniyle araç sahibine cezaya hükmedilmesini uygun bulmadı.

Birde Allah korusun birisinin canını yakarsanız ömür boyu vicdan azabı çekersiniz.

Benim anlamadığım, ehliyeti olanlar birinin canını yakınca vicdan azabı çekmiyor mu?

Ehliyetin olunca hapse girmiyorsun, kaza olarak değerlendiriliyor.

Ehliyetin olmayınca kaza durumunda direkt hapis. Ölümlü kaza ise cinayet olarak değerlendiriliyor.

Maddi hasarlı kazaya gelirsek, ehliyetin yokken karşı taraf şikayetçi olursa yine sıkıntı. Sigorta filan geçersiz olduğu için 2x1500 TL ceza üzerine bir de hasar masrafları.

Yani benim tavsiyem, sen trafiğe kapalı bir alan bul. Orada takıl.

Bence de hiç riske etme ben bir kaç sene önce yakalanmıştım iyi para ödemiştim. Beklemediğin anda yakalanırsın.

ehliyetsiz aaraç kullanmanın cezası 2014 yılı için 1462 tl. ben kendim yedim malesef geçen ay. bir de kullandığın araç senn üstüne değilse ruhsat sahibinede ayrıca 1462 lira ceza kesebiliyor polis memuru. onun insiyatifine kalmış yani. allahtan motor benim üstümeydi. 2. 1462 yi yemedim. ehliyetim var aslında ama belge şeklindeydi. polis kabul etmedi. yazdı cezayı :(

Bizim Arkadaşta Ehliyet Yoktu Polisin Dur İhtarına Uymadı 450 TL Ceza Yedi Dursaydı 1500 TL Ceza Yiyecekti Ama İşin Kötü Tarafı Kaçarken Yakalanırsan Cezanın 2 Katını Ödersin.

1407 TL. idari para cezası uygulanıyor. Ruhsat sahibine de aynı miktarda idari para cezası uygulanıyordu fakat Anayasa Mahkemesi uygulamanın yürütmesini durdurdu geçtiğimiz aylarda. Başka birinin işlediği suç veya kusur nedeniyle araç sahibine cezaya hükmedilmesini uygun bulmadı.

İnşallah dediğiniz gibi olur ve ruhsat sahiplerine ceza gelmez.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:05 ----------

Benim anlamadığım, ehliyeti olanlar birinin canını yakınca vicdan azabı çekmiyor mu?

Ehliyetin olunca hapse girmiyorsun, kaza olarak değerlendiriliyor.

Ehliyetin olmayınca kaza durumunda direkt hapis. Ölümlü kaza ise cinayet olarak değerlendiriliyor.

Maddi hasarlı kazaya gelirsek, ehliyetin yokken karşı taraf şikayetçi olursa yine sıkıntı. Sigorta filan geçersiz olduğu için 2x1500 TL ceza üzerine bir de hasar masrafları.

Yani benim tavsiyem, sen trafiğe kapalı bir alan bul. Orada takıl.

Yazdıklarım bir şekilde yanlış anlaşılmış galiba.Her ne kadar araçları ehliyet kullanıyor olmasa da, ehliyet alana kadar trafikten uzak durmak ve bu arada biraz daha tecrübe kazanmak her yönden daha faydalıdır.Yoksa birinin canı yandıktan sonra ehliyetin ne önemi var.Amaç ehliyet almadan trafiğe çıkmamak ve kazaya sebebiyet vermeden can yakmamak.

Evet arkadaşlar bir şeyler yazılmış. Doğrusu da var yanlışı da.

KTK madde 39/1-a : Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları kullanmak

Cezası 1462 TL ( on beş gün içinde ödenirse 1096 TL ) Kullanana ayrı - kullandırana ayrı.

Yani hiç ehliyetin yokmuş gibi muamele görürsün.

ben 3 sene boyunca 40 km işe gittim geldim ehliyetim evraklarım kaskım her şey tamam hiç çevirmediler
şu an iş yerime 1 km mesafede oturuyorum her şeyim tam polis geldi gıcıklığına can sıkıntısına çevirdi
yani hiç ummadığın anda enselerler , polis beni çevirdiği anda yanımdan bir bayan geçti
markette karşılaştık geçen beni de çevirdiler kimliğim üstümde yoktu karakola çektiler dedi
yani yaya giden bayanı bile kimliği üstünde yok diye karakola çekiyorlar
ehliyetini evraklarını ekipmanlarını tamamla kimseye eyvallahın olmasın

Madde 39/1a sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araç dışındaki araçları sürmek: 1462TL 15Gün içinde ödenirse 1096.50TL sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse aynı ceza araç sahibinede kesilir. Artı 20 ceza puanı.

2007 de 600+222 yemiştim :pr:
şimdiki rakamlar uçmuş ama iyi de olmuş çok az kişi eğitim ekipman vs alıp sonra motor alıyor.
benim gibi binlerce genç önce motor sonra diğerleri hesabıyla böyle zarar ediyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar