AYIPTIR YA HU!!! Motosikletle otobanda 9.200 TL emniyet şeridi cezası yemek...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yaa, çok fena dedin.
Ben sadece hobi olarak biniyorum o da anca ayda iki ediyor. Bırakmayalım, bak ne güzel köfteler yiyoruz.
Bakma sen, ben de motosikleti artık pek ulaşım için kullanmıyorum zaten. Eskiden ayda rahat 1.000-1.500km yapardım şimdi yılda 5.500 - 6.000km ancak yapıyorum. (O da ancak dünkü satır et turumuz gibi bir gezi için 575km falan yapınca oluyor...) Emniyet şeridine girenlere ve şerit paylaşanlara (yani filtreleme yapanlara) istisnasız ve sürekli ceza kesilirse motosikleti ulaşım amacıyla asla kullanmam; deli mi s..ti ki bu kadar riskli ve dış ortam etkilerine açık (yağmuru, sıcağı, soğuğu, egzozu, gürültüsü vs. vs.) bir araç kullanıyoruz? Otururum klimalı arabamda, açarım müziğimi atmosfere leş gibi egzoz ve karbondioksit yaya yaya 30 dakikada gideceğim yere 1,5 saatte giderim. O durumda herkes kaybeder ama...

Düzenleme yaparken etraflıca düşünmek gerekir, motosikletle ilgili fikri olmayan (veya fikri yanlış olan) insanlar trafik kuralı yazarsa işte tam da böyle saçma sapan bir konjonktür oluşur.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
"Motorcuların emniyet şeridini kullanması artık kabul görmüş pratik bir uygulama olduğu halde, "

yazısına takıldım.

Kendi kendinize kural kanun uydurmayın. Oradan gidiyorsan ceza yemeye hazır olacaksın demektir.

Ayrıca belirtmek isterim hız sınırları evet sıkıntılı ama bu hız sınırını önlem olarak emniyet şeridinden gitmek mantıklı değil. Çık orta şeride bas gaza git, emin ol orada ceza yeme ihtimalin cok daha az.

"Motorcuların emniyet şeridini kullanması artık kabul görmüş pratik bir uygulama olduğu halde" dan sonrasını okumadım.
sana göre öyle peki ya kanuna göre? polis görmezden gelirse ya da yazmak istemezse yazmaz. bu demek değil ki "yauvv kabul görmüş cart curt"
emniyet şeridine girmezseniz ceza yemezsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
"Motorcuların emniyet şeridini kullanması artık kabul görmüş pratik bir uygulama olduğu halde, "

yazısına takıldım.

Kendi kendinize kural kanun uydurmayın. Oradan gidiyorsan ceza yemeye hazır olacaksın demektir.

Ayrıca belirtmek isterim hız sınırları evet sıkıntılı ama bu hız sınırını önlem olarak emniyet şeridinden gitmek mantıklı değil. Çık orta şeride bas gaza git, emin ol orada ceza yeme ihtimalin cok daha az.
Emniyet şeridine hız sınırları yüzünden girmiyoruz ki. İstanbul'da trafiğin hiç akmadığı zamanlarda emniyet şeridinden 50-60km/saat hızda emniyetli bir şekilde girebilmek için giriyoruz, zaten kimi yerlerde yol kenarınsa durmuş polisler de el ediyorlar buradan gidin diye. Çoğu zaman emniyet şeridinde giden bir polis arabasının peşine takılıp gidiyorum.

Tabi emniyet şerinde makul hızda giderken arkadan hızla gelip yolun genişçe yerlerini bile beklemeyip ille sollayan motorculardan ben de şikayetçiyim.
Emniyet şeridinde duran araç olabiliyor zaten ya da aniden oraya kıran araba çıkabiliyor, bu yüzden dikkatli ve ani fren yapınca durabilecek hızda gitmek lazım. Trafik akıyorken zaten hız sınırları dahilinde gidebilecekken emniyet şeridine girmeye gerek yok.

Bağcılar civarında arkadan çeken kameraların olduğu yerde bir sürü yol birleşiyor, ikinci köprü tarafından Edirne istikametine giderken bir sürü yol birleşme noktasında yolun ortalarında kalınıyor, oradan en sağa emniyet şeridine geçmek zor, zaten tam oralarda arkadan çeken kameralar var, sağa geçmek yerine şeritlerin aralarından yavaş yavaş ilerlemek daha mantıklı oluyor orada.

Motosikleti
D400
Emniyet şeridine hız sınırları yüzünden girmiyoruz ki. İstanbul'da trafiğin hiç akmadığı zamanlarda emniyet şeridinden 50-60km/saat hızda emniyetli bir şekilde girebilmek için giriyoruz, zaten kimi yerlerde yol kenarınsa durmuş polisler de el ediyorlar buradan gidin diye. Çoğu zaman emniyet şeridinde giden bir polis arabasının peşine takılıp gidiyorum.

Tabi emniyet şerinde makul hızda giderken arkadan hızla gelip yolun genişçe yerlerini bile beklemeyip ille sollayan motorculardan ben de şikayetçiyim.
Emniyet şeridinde duran araç olabiliyor zaten ya da aniden oraya kıran araba çıkabiliyor, bu yüzden dikkatli ve ani fren yapınca durabilecek hızda gitmek lazım. Trafik akıyorken zaten hız sınırları dahilinde gidebilecekken emniyet şeridine girmeye gerek yok.

Bağcılar civarında arkadan çeken kameraların olduğu yerde bir sürü yol birleşiyor, ikinci köprü tarafından Edirne istikametine giderken bir sürü yol birleşme noktasında yolun ortalarında kalınıyor, oradan en sağa emniyet şeridine geçmek zor, zaten tam oralarda arkadan çeken kameralar var, sağa geçmek yerine şeritlerin aralarından yavaş yavaş ilerlemek daha mantıklı oluyor orada.

Konu sahibi 140km hız ve eds'lerden bahsetmiş.

Abi öyle ya da böyle sikayet edecek birşey yok; emniyet şeridine hangi amacla giriyorsanız girin ceza yemeyi göze almışsınız demektir.
Buna tuzak falan demek "ben kuralları tanımam ama yakalanırsam da isyan ederim" demekten farkı yok.

Yeri geliyor bende giriyorum, yeri geliyor bende biraz hız sınırını aşıyorum. Bundan ceza yersem de önce kendimi suclarım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Konu sahibi 140km hız ve eds'lerden bahsetmiş.

Abi öyle ya da böyle sikayet edecek birşey yok; emniyet şeridine hangi amacla giriyorsanız girin ceza yemeyi göze almışsınız demektir.
Buna tuzak falan demek "ben kuralları tanımam ama yakalanırsam da isyan ederim" demekten farkı yok.

Yeri geliyor bende giriyorum, yeri geliyor bende biraz hız sınırını aşıyorum. Bundan ceza yersem de önce kendimi suclarım.
İstanbulda emniyet şerdine göz yumulan yerlerde zaten trafik günün hiç bir saati arabaların 140la gidebilecğei hızda akmıyor ki. max 130 yapabilen xmax ile bile oralarda trafik en akıyor halind ebile orta şeritte 100-110'la rahat gidebiliyorum arabalar taciz etmeden. Trafik akmıyorken gidebilmek için emniyet şeridine göz yumuyorlar, 2. köprüden geçip o yoldan devam ederken trafik akmıyorsa emniyet şeridinden gidiyorum dikkatli dikkatli, Mahmutbey gişelerini geçip Behçeşehir kavşağını da geçince trafik açılıyor biraz, oradan sonra emniyet şeridine girmeye gerek kalmıyor. Ama arkadan kamera çekmiş dediği yerde zaten hız sınırına yaklaşmanın bile imkanı yok, en gerekmeyen yerde emniyet şeridine girmiş.
Tabi ki emniyet şeridi bir hak değil, polisler göz yumuyor ama kamera sistemine bakanlar göz yummuyor.

Motosikleti
D400
İstanbulda emniyet şerdine göz yumulan yerlerde zaten trafik günün hiç bir saati arabaların 140la gidebilecğei hızda akmıyor ki. max 130 yapabilen xmax ile bile oralarda trafik en akıyor halind ebile orta şeritte 100-110'la rahat gidebiliyorum arabalar taciz etmeden. Trafik akmıyorken gidebilmek için emniyet şeridine göz yumuyorlar, 2. köprüden geçip o yoldan devam ederken trafik akmıyorsa emniyet şeridinden gidiyorum dikkatli dikkatli, Mahmutbey gişelerini geçip Behçeşehir kavşağını da geçince trafik açılıyor biraz, oradan sonra emniyet şeridine girmeye gerek kalmıyor. Ama arkadan kamera çekmiş dediği yerde zaten hız sınırına yaklaşmanın bile imkanı yok, en gerekmeyen yerde emniyet şeridine girmiş.
Tabi ki emniyet şeridi bir hak değil, polisler göz yumuyor ama kamera sistemine bakanlar göz yummuyor.

abi ne dersek diyelim boşver, emniyet şeridinden gitmek yasak. yednilen ceza da hakedilmiş cezadır. ötesi yok :D

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Emniyet seridi gitmek icin degil mecbur kalindiginda durmak icindir.

Türkiye medeni bir ülke değildir. Medeniyet tanımının içini dolduracak asgari ölçütlerden de alabildiğine uzaktır. Kuralsızlığı "kural" olarak içselleştiren bir toplumun medeni olabilmesi de hayli güçtür.

Bakın herkes emniyet şeridinden nasıl gidilmesi gerektiğini falan konuşurken, medeni bir ülkenin kuralları içerisinde yaşayan birisi, emniyet şeridinin aslında gidilecek değil, durulacak bir şerit olduğunu hatırlatmış bizlere. Ama kim dinler? Hala bıdı bıdı...

Kıssadan hisse, yanlış argümanlarla doğruya ulaşılmaz...

Tuzak yok aslın da ortada.
Motorlu taşıtların emniyet şeridine girmesi yasak.
Eds olduğu biliniyor mu ? Evet .
Her taşıt gibi bize de yasak mı ? Yasak !
Tuzak yok yani çoğu polis buna ceza yazmıyor diye bu yasal ve cezasız bir hak oluşturmuyor.
Arabaya ceza geldi sahil yolun da hareket halinde telefonla konuşmadan şak diye çekmiş telefon elimde fotoğraflı yollamış cezayı :D
Ama meşgule attım hatırlıyorum yani.
Cezada ispatı var ben istediğim kadar meşgule attım açmadım desem de elimde telefon.
Paşa paşa ödedim.
Bazen kullananlar trafik polisinin yanından o kadar hızlı geçiyor ki .
Arkadaşım var dediği cümle ceza yazmıyoruz diye emniyet şeridini kendilerinin sanıyorlar.
O sıra da yanındaydım düzgün kullanıcılar çok belli ama davarlar da çok belli.
Bazı şeylerin bokunu kendimiz çıkarıyoruz maalesef.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
bu görüşe bende katılmıyorum. Neden diye soracaksanız eğer ki daha çok sizi düşündüğüm için şöyle anlatmak gereki emniyet şeridi ülkelerde ve bizim ülkemizde olmasının birinci sebebi acil durum araçlarının kullanabileceği bir yol hakkıdır doğrumu? Doğru peki sen nesin bir taşıt ve taşıt olduğun içinde taşıtların gittiği yoldan gitmek zorundasın.
İkinci bir sebepte araçların kaza hallerinde yada arıza hallerinde emniyet şeridinde durmalarıki bu her ne kadar doğru olmasada ülkemizde böyle çalışıyor süratlisin gidiyorsun emniyette duran aracı geç gördün bir kaza daha gerçekleşiyor.
üçüncü sebepse en sağ şeritten daha çok ağır taşıtlar gider kamyon tır silobas lowbed gibi gibi bu araçların sağ aynalarının açısı sol aynalarının açısına göre mesafeden kaynaklı daha dardır. Şöför ani durumda sağ şeride kaçabilirki bu yaşanmış birşeydir. Seni görmez ezer ve hissetmez bile sen öldüğünde kalırsın.

Kesinlikle cezalar haklı durumda, orası adı üstünde EMNİYET şeridi ve oradan gitmeye hakkımız yok.

Motosikleti
Forza 250

yazısına takıldım.

Hayatım boyunca trafikte kalmış araçların arkasına takılmış dur kalk yapan bir motorcu görmedim. Eğer doğru sözlüysen, bir gün öyle bir motorcu gördüğümde onun sen olduğunu düşüneceğim. Aksi taktirde...

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
İstanbul'da yaşamayan ve günlük ulaşımda motor kullanmayanlar bu konuyu anlayamaz... Medeni ülkeler falan diye konuya girenleri sabah trafiğine davet ediyorum.

Motosikleti
D400
Hayatım boyunca trafikte kalmış araçların arkasına takılmış dur kalk yapan bir motorcu görmedim. Eğer doğru sözlüysen, bir gün öyle bir motorcu gördüğümde onun sen olduğunu düşüneceğim. Aksi taktirde...

Ben motosiklet peygamberi miyim güzel kardeşim güzel örnek olarak beni alıyorsun ; ben sana diyorum ki oraya giriliyorsa cezayı yiyip ağlaamayacaksın.

Sonraki mesajlarımda da belirttim, girdiğim için hata için ceza yersem başkasını değil kendimi suçlarım.

Motosikleti
yok:(
istoç'un orada kamera var orada dikkatli olun. istanbulun yarısına bu ikisi çakıyor cezayı. orada yol çok dolu oluyor ve emniyet şeridi çok çekici geliyor.

lkjtrj1.jpg

100mt ileride daha var aynı yerde.

9wlf45t.jpg

Motosikleti
DUKE 250
bende otomobilde çok iyi şöförüm, arabamda çok iyi bakımları, lastikleri her daim hazır, kimseye dert olmadan kuzey marmaradan 200 200 gidip ceza yemeyim istiyorum ama olmuyor işte.

benim bildiğim arkadan çeken metris - esenler yolunda gidiş geliş 3 er 4 er tane kamera var.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İstanbul'u Türkiye'nin ve hatta dünyanın merkezi sananlara kötü bir haberim var. Demographia Word 2023 verilerine göre İstanbul'dan çok daha kalabalık 27 kent daha var.

Yani sevgili İstanbul'da ikamet eden (İstanbul'lu pek yoktur aranızda) motosikletçi kardeşlerim; bütün kurallar, bütün trafik, bütün normlar sizin paşa keyfinize göre düzenlenmiyor. Mesele sadece yoğun trafik olsaydı, Tokyo'da, Moskova'da, New York'ta falan da motosikletçiler sizler gibi emniyet şeridini ihlal eder, bunu da kendilerine hak görürdü.

Medeni değiliz deyince de alınıyor paşalar...

Emniyet seridi acil durumlar icin ambulans, itfaiye ya da polis gecmesi icin olsaydi, bulundugum ülkede otoyol tikandigi zaman araclar saga ya da sola cekilip yolun ortasini bos birakmazlardi.

Bir de o raporda Istanbul nüfusu icin 14 milyon yazilmis. Cok daha fazla degil mi? Simdi baktim internetten. 2025 verilerinde 16,7 milyon oldugu tahmin ediliyor denilmis. Ama muhtemelen bunlar sadece kayitli kisilerin sayisi. :)

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Emniyet seridi acil durumlar icin ambulans, itfaiye ya da polis gecmesi icin olsaydi, bulundugum ülkede otoyol tikandigi zaman araclar saga ya da sola cekilip yolun ortasini bos birakmazlardi.

Bir de o raporda Istanbul nüfusu icin 14 milyon yazilmis. Cok daha fazla degil mi? Simdi baktim internetten. 2025 verilerinde 16,7 milyon oldugu tahmin ediliyor denilmis. Ama muhtemelen bunlar sadece kayitli kisilerin sayisi. :)
Sen hangi otoyolda yada şöyle söyliyeyim emniyet şeridi olan yolda trafiğin sağa sola açıldığını gördün ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar