AYIPTIR YA HU!!! Motosikletle otobanda 9.200 TL emniyet şeridi cezası yemek...

Motosikleti
Forza 250
Motorcuların emniyet şeridini kullanması artık kabul görmüş pratik bir uygulama olduğu halde, mahmutbey'de motorculara kurulan tuzak hiç etik değil. Tamam kanunen itiraz edebileceğimiz bir durum yok, tuzak çok temiz kurulmuş ama motorcuları emniyet şeridine alıştırıp sonra da bir günde yüzlerce motorcuya ceza kesmek fırsatçılık ve arkadan hançerlemedir diye düşünüyorum. Madem motorcuların emniyet şeridini kullanmasını istemiyorsunuz, o zaman EDS'leri ona göre ayarlayın, 250 cc altı motorcularda şeride girip 140'la giden araçların altında tapır tapır ezilsinler. Yok eğer motorcular için emniyet şeridinin daha güvenli olduğunu düşünüp göz yumuyorsanız, o zaman neden yer yer tuzaklar kurup ağır ağır cezalar yazıyorsunuz. Ayıptır ya hu...
GzCEBT5WoAA9myL

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Geçen günlerde bununla alakalı bir emsal karar gördüm. İstanbulda güvenlik bakımından bazı durumlarda kullanılmasında sakınca olmadığı ve cezanın iptali ile sonuçlanan. Motosikler fenomenleride paylaşmıştı. Bir araştırın.

Maalesef kanunlarımız güncel durumun gerisinde kalıyor.

Bir an önce vatandaş şikayete başlamadan gözden geçirilmeliler.

99 kişiye göz yumup 100 üncü kişiye ceza yazınca adaletsizlik olarak algılanıyor.

Günün gereklerinden dolayı bence özellikle büyükşehirlerde emniyet şeridi motosikletlere açılmalı..

Motorculara emnıyet şeridi yasallaştırılması gerekıyor.
Tonluk makınaların yanlarında onlerınde 200 kılo taşıtla gıtmek akıl işi değil cunku.
Bırının yapıcagı en ufak hataya bakıyosun 2 teker ustunde.
Ya motor yolu yaparsın yada emnıyet şeritlerinş motorlara yasal yaparsın.

Motosikleti
Cbr 650F
emniyet şeridini işgal etmiyoruz aslında. çok rahat bir şekilde polise ambulansa yol verebiliyoruz. bunu işgal saymasalar ne iyi olacak

Motosikleti
Forza 250
Kurallara uyuyoruz ancak emniyet şeridi ayrı bir konu. Araçların aksine motorlar emniyet şeridine seri bir şekilde girip, yine seri bir şekilde çıkabiliyorlar. Geçiş üstünlüğü olan araçlara denk geldiklerinde kenara çekilip rahatlıkla onlara yol verebiliyorlar. Motorcular hiç bir şekilde emniyet şeridini işgal etmiş olmuyorlar. Ancak ana şeritlerde makas atanlara karşı çok savunmasız kalıyorlar. Devlet de bunu bildiği için motorculara pozitif ayrımcılık yapıyor. Ama bir gün bir de bakıyorsun yetkilinin biri bunu fırsata çevirip motorculara fahiş cezalar yazdırmaya başlamış.

Dediğim gibi, yetkililer bir karar vermeli. Ya tamamen serbest olmalı, ya da sonuçları göze alınıp tamamen yasaklanmalı. Tabi bu durumda kimi motorcular bu yasağı canlarıyla ödemek zorunda kalacaklar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motorcuların emniyet şeridini kullanması artık kabul görmüş pratik bir uygulama olduğu halde, mahmutbey'de motorculara kurulan tuzak hiç etik değil. Tamam kanunen itiraz edebileceğimiz bir durum yok, tuzak çok temiz kurulmuş ama motorcuları emniyet şeridine alıştırıp sonra da bir günde yüzlerce motorcuya ceza kesmek fırsatçılık ve arkadan hançerlemedir diye düşünüyorum. Madem motorcuların emniyet şeridini kullanmasını istemiyorsunuz, o zaman EDS'leri ona göre ayarlayın, 250 cc altı motorcularda şeride girip 140'la giden araçların altında tapır tapır ezilsinler. Yok eğer motorcular için emniyet şeridinin daha güvenli olduğunu düşünüp göz yumuyorsanız, o zaman neden yer yer tuzaklar kurup ağır ağır cezalar yazıyorsunuz. Ayıptır ya hu...
GzCEBT5WoAA9myL
Geçmiş olsun.
Malesef burası bilinen bir yer, oralarda emniyet şeridine girmeyip normal şeritte gidiyoruz.
Arkadan çeken kameraların olduğu her yerde ceza yazıyorlar aslında. Yalnızca trafik polisleri görmezden geliyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peki soru şu medeni bir ülkede emniyet şeridine motorcular giriyormu?
Medeni ülkede motorcular emniyet şeridine girmiyordur tabi ki. Ama medeni bir ülke olmadığımız için hele hele İstanbul'un trafiği mordor'dan beter olduğu için motorların emniyet şeridinden emniyetle gitmesine göz yumuyorlar.
Bu dediğiniz tartışma şu anki ülke gerçekliğinde zamanında osmanlı şehri zaptetmek üzereyken bizanslıların meleklerin cinsiyeti neydi diye tartışmasına benziyor, yani sırası değil. Önce medeni olalım sonra girmeyiz emniyet şeridine.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Peki soru şu medeni bir ülkede emniyet şeridine motorcular giriyormu?
Ambulans , itfaiye hatta polis bile girmiyor. Emniyet seridi gitmek icin degil mecbur kalindiginda durmak icindir. Hatta Almanyada aracinizi mücbir bir sebep ile emniyet seridine birakmak zorundaysaniz arac icerisinde bekleyemezsiniz. aracta bulundurmaniz zorunlu olan reflektörlü yelegi giyip bariyerlerin arkasina gecmek zorundasiniz. Arac kesinlikle bos kalmali .

Sevgilerimle

Türkiye medeni bir ülkedir. Kendi ülkenizi aşağılama alışkanlığınızı artık terk etseniz diyorum.
Maalesef trafik konusunda hic medeni degiliz. Bu bir asagilama degil realitedir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Emniyet şeridine giremediğim veya şerit paylaşamadığım gün motosiklete binmeyi bırakırım, o kadar yani. Manasız bir faaliyet oluyor, ancak hobi olarak binilir. Benim hobi olarak bindiğim ayda iki etmez, eksik olsun.

Benim bildiğim cezaya itiraz edince ödemiyorsunuz. Bunla ilgili emsal karar var.

Türkiye medeni bir ülkedir. Kendi ülkenizi aşağılama alışkanlığınızı artık terk etseniz diyorum.
Türkiye medeni ülke olsa en basitinden motosiklet hızı ile tır hızı aynı olmaz. Resmen tırların arasında ölüp gidin diyorlar. Avrasya Tüneli'nin motosiklete kapalı olduğunu bu ülkenin bakanı motosikletçiden öğrenmişti de sonradan açıldı :D Böyle komik bir ülke.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Emniyet şeridine giremediğim veya şerit paylaşamadığım gün motosiklete binmeyi bırakırım, o kadar yani. Manasız bir faaliyet oluyor, ancak hobi olarak binilir. Benim hobi olarak bindiğim ayda iki etmez, eksik olsun.
Yaa, çok fena dedin.
Ben sadece hobi olarak biniyorum o da anca ayda iki ediyor. Bırakmayalım, bak ne güzel köfteler yiyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar