Ay tutulmasi...

Bugun ay tutulmasini izlemek icin sehir disinda bildigimiz guzel bir tepeye gittik. Manzara guzeldi ve hava nihayet kari buzu geride birakmis 5-6C ye isinmisti. Bizim icin sanki yaz gelmis gibiydi dogrusu. Yine de sagda solda biraz kar kalintilari goreceksiniz resimlerde...

p1030401ir4.jpg

Millet bizden once gelip yerlesmeye baslamisti bile... Fotografta guzel bir durbun tripodu goruyorsunuz. Durbun de 70mm lik bir astronomik durbun. Teskilat tam yani...

p1030400ov1.jpg

Saatler ilerledikce merakli sayisi artmaya basladi. Rockland astronomi klubu de gelip bir tente kurdu ve brosurler dagitmaya, olayi bilmeyenlere anlatmaya basladilar.

p1030406vw6.jpg

Artik coluk cocuk ayin dogusunu beklemeye basladik...

p1030408ul0.jpg

Hava kararmaya, sehrin isiklari guney ufkunu aydinlatmaya baslamisti...

p1030414xt9.jpg

Rockland in yani sira New York Amator astronomi klubu de gelip teskilatini kurdu...

Kimse bir seye takilip dusmesin diye yere kirmizi isikli bir uyari bandi yerlestirildi, Okuma isiklari da kirmizi.. dikkatinizi cekerim.

p1030420th6.jpg

Bu da ilk kez gordugum bir aynali teleskop modeli. Son derece hafif ve bu tur isler icin ideal...

p1030410gq9.jpg

Ve nihayet ay dogdu... Yari yariya tutulmustu.

p1030415ss2.jpg

Bir sure daha seyredip, soguktan titremeye baslayinca da arabamiza kacip gerisini oradan takip ettik.

Ay- gunes tutulmalari insan omrunde sayili miktarda karsilasilabilecek ender doga olaylari. Kacirmamak lazim. Nedense insan omur boyu unutmuyor bunlari gordugunde... Magara devrinden kalan korkularimizin kalintilari olsa gerek...

Moderatör tarafında düzenlendi:
bende evin balkonun baktım biraz zaten yataktan kaldırıp çağırdılar sonra gittim yattım yekrar:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Paylaşım için çok teşekkürler.
Ellerinize sağlık...

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
teşekkürler donald duck , şehrin ışıklı hali gece çekimi de güzel imiş bu arada :cat:

yaa ben de unutmuşum, saat 23:30 da oldu ama ben 00:45 de haberlerde izledim..

"ahh ah tüh tüh " ile..

nyse..

ne zamandi bir sonraki :)

Shakulin

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Türkiye'den de izlenebilecek olan bir sonraki Ay Tutulması ise Haziran 2011'de gerçekleşecek.

Alttaki resim TR de yakinlarda heyecanla beklendigini duydugum "ay-yildiz" olayinin resmi...

ayyildizsv3.jpg

"Yildiz" tabii ki yildiz degil, Venus gezegeni ama olsun, yine de oldukca yakin bir goruntu elde edilmis. Bu fotografin cekiminden 90 dakika sonra Venus Ay in sag tarafina gecmis...

Ender bir goruntu dogrusu.

paylaşım için sağol abi...Şu an İstanbulda kavruluyoruz...42 derece sıcaklık...oralarda durum nedir...küresel ısınma etkisini gösteriyormu...

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben amasya tokat arsı motorla sürekli geziyorum amasya acayip sıcak ama tokat fazla değil bu durumda amasya tokatttan daha modern bir şehirmi olyo :D

Yesil alanlari yok ede ede, ormanlari yaka yaka Turkiyeyi erozyona teslim edip cole dondurduk zaten.

Kuresel isinma diye bir sey olmasa dahi yazlari 42-45 C sicakliklar artik bu bozkır / "çöl ülkesi" için normaldir.

Korkarim bir kc yil sonra kum firtinalari gormeye baslayacagiz Anadoluda...

http://www.esa.int/esaEO/SEMPMCWJD1E_environment_1.html

Abi şu an gündemimizde terör ve siyaset var...her zaman olduğu gibi...bir zaman sonra Araplar gibi çöl kavimleri haline geleceğiz...bedevi olacağız...atalarımız bozkırlarda göçebeymiş alışıcaz bu duruma...zaten zihniyetde bu şekilde...ormanlar yanmış kimin umrunda...çölleşiyoruz erozyon kapımızda kimin umrunda...bugünUlus Parkında elime CHP nin öyle bir seçim kataloğu verildiki şaşarsın...1.hamur kuşe kağıt...sanki oy verirken bu cirlop kağıtların katkısı fazla olacak ya...birde vaadler arasında çevre bilmem ne falanda yok ha...bizim paramızla işler...kağıdamı yanarsın israfamı..endüstri ülkesi olma trenini kaçırdık laf salatası cumhuriyeti olmayı seviyoruz....

Bir Malezya...Bir Hindistan...Bir Çin kadar bile olamadık...

neyse abi işte eyle...
Türkiye böyle...

Erozyon kapimizda degil, yatak odamizda...

"TV A’da yayınlanan Girişimcilik Saati programının bu haftaki konuğu TEMA Vakfı Eskişehir Temsilcisi Halil Güngör’dü. Erozyon sorununun ele alındığı programda konuşan Güngör, toprağın da canlı olduğunu ve tıpkı diğer canlılar gibi suya ve havaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Güngör, 1 cm kalınlığındaki bir toprak kitlesinin 200 ila 1000 yıl arasında bir sürede oluştuğunu vurguladı ve sahip olunan doğal güzelliklerin kıymetinin bilinmesinin ve toprak kayıplarını önleyen ormanların korunması gerektiğinin altını çizdi. Güngör, erozyon sonucu Türkiye’nin yılda 1 miyar 400 bin metre küp toprak kaybettiğini, bununla birlikte kimyasal ve sınai atıkların da toprağı olduğu yerde kullanılmaz hale getirdiğini ifade etti.

Girişimcilere ve sanayicilere uyarılarda bulunan Güngör, üretim sürecinin sonunda ortaya çıkan atıkların arıtılması konusunda daha duyarlı olunmasını ve arıtma tesislerinin çalışır duruma getirilmesini istedi. Halil Güngör, NASA’nın yaşadığımız coğrafyayla ilgili bir açıklamasını hatırlatarak, Türkiye'nin 2040 yılında yüzde 70’inin çöl olacağının tahmin edildiğini söyledi. Güngör "Çöl, sadece kumlarla kaplı bir alan olarak düşünülmemeli; betonlaşan alanlar ve sanayi bölgeleri de çöl olarak değerlendirmektedir" dedi. Türkiye’nin bu konuda önemli yanlışlar yaptığını ifade eden Güngör, bu yanlışlardan çok geç olmadan dönülmesi için çabalayan vakfın Türkiye’de 500 bin üyeye ulaştığını, Eskişehir’in de 10 bin üyeyle vakıf açısından önde gelen şehirler arasında yer aldığını kaydetti.
"

Vatanin bir karis topragini vermeyiz, vatan millet sakarya diyor bir taraftan her sene Kibris i rahat rahat ortecek kadar toprak kaybediyoruz umurumuzda degil.

Neyse, basliga donelim biz iyisi mi...

Elime bir fotograf gecti... Ay tutulmasinin, daha dogrusu ayin golgesinin dunya uzerindeki iz dusumu...

eclipse99mirbigef5.jpg

Son düzenleme:
O fotograf cekildiginde o golge dunya yuzeyinde saatte yaklasik 1700km hizla (dunyanin ekvatorda donus hizi) ilerliyordu.

ALttaki resim cok ilginc bir goruntu. Son ay tutulmasinin Guney kutbundan cekilmis fotografi.

Resmi cekmek Robert Schwartz adli gozlemci-bilim adaminn tam 14 saatini almis, ki bu surede ay tam bir tur atiyor tepede. Sicaklik -68 C ! Bu sartlarda fotografci ve makinenin cok cok iyi olmasi gerekiyor. cekilmesi cok zor, cok ender bir fotograf.

Resmi tiklarsaniz daha buyuk ebatta gorebilirsiniz. Kendi siteme arsivledim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar