Geçen hafta İspanyanın Barselona şehrinde 4 gün kaldım .Bu şehre daha önceki yıllarda da 3 kez gelmiştim. Bu sefer siz motorsikletçi arkadaşlarım içinde bazı resimler çektim. Barselona'nın tarihi, mimari, kültürel ve gece hayatı güzellikleri için bir şey yazmaya gerek yok. Heryerde yazılıp çiziliyor.
Ama motorsikletçiler için bir cennet.
Motosiklet sürücülerinin % 45 bayan.
İşyerine vespasıyla gidiyor park ettikten sonra topuklu ayakkabısını çantadan Çıkartıp ayagındakiyle deyiştiriyor
Ehliyet sahibi Barselonalıların %74 nin +A2 de var. (sadece A2 olanlar hariç).
Dört tekerlilerin dörtte üçü motosiklet kullanıcılarının sorunlarını biliyor. Tabii ki saygıda kusur etmiyor.
Şehrin en gözde meydanları ve mekanları motosiklet parkları için ayrılmış.Ünlü Catalunya meydanı resminde ki gibi. Şimdi size İstanbuldan örnek vereyim. Taksim meydanındaki anıtın çevresi, Kadıköy meydanı, Bakırköy meydanı ,Eminönü iskelesi önü,Üsküdar iskele önü ve meydanı gibi yerlerin tamamı motosiklet park alanı, hemde çizgilerle ayrılmış olarak düşünün.
Trafikte tam bir Motosiklet özgürlüğü var öncelik hakkı motosikletlilerin.
Motosikletinle deniz kenarına gidip kum alanının başladıgı en son noktaya park edebiliyorsun. Havlunu alıp denize girebiliyorsun. Havlusu kurusun diye motorsikletin üstüne atan çok gördüm.
Yanlız bir şeyi çok yadırgadım kask dışında koruma kullanan çok az sürücü gördüm.:farao:
Şimdi sayın İstanbul Belediye başkanı ve Valisine sorum şu?
BARSELONAYLA İSTANBUL RESMİ OLARAK KARDEŞ ŞEHİR. YAW ...İNSAN BİR GRAM KARDEŞİNDEN ÖRNEK ALMAZMI ?
[
[/URL][/IMG]