- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Farkindaysaniz inancli bir olarak din, islam ve kuran hakkinda yazdiklariniza itiraz etmedim, aksine bilim insani sayilabilecek biri olarak bilimin net olarak soylemedigi seyleri, sanki soylemis gibi, gercekmis gibi kendi sahsi fikrinize alet etmenize itiraz ettim.
Tabii ki inanmak zorunda degilsiniz, bazi ayetler mantiksiz gelebilir, din olgusuna tumden karsi olabilirsiniz... Fikirlerinizden dolayi asagilanmalara maruz kalmis olmaniz da malesef uzucu. Velhasil yazdiklarinizin tartisilmasini destekliyorum. Ancak bilerek katilmamayi tercih ediyorum... benzerlerine daha once katildim, internet uzerinden cok verimli olmuyor... ve (bence) inanc sadece kitabi bilgi ile olusmuyor.
Ileride din(ler) kaybolur mu? Kim bilir... Gunumuzde bilgiye ulasim ve insanlar arasi etkilesim inanilmaz derecede kolaylastigi, (en azindan bati toplumunda) fikir ve ifade ozgurlugu tavan yapmis olmasina ragmen hala dinler devam etmekte... Basimdan gecen cok ilginc bir olayi aktarayim... Bir kahve dukkaninda laptop'umu acmis calisiyorum. Arka masada hippi kilikli Amerikali bir adam ve kadin konusuyorlar, adam demesin mi "ama kabul etmek lazim ki cihad cok ilginc ve guzel bir kavram, dogru olani yapmak icin insanin icinde yasadigi ic kavga" Sasirdim kaldim... Tum yazili ve gorsel medyanin habire cihad=teror algisini pompaladigi bir zamanda herif arastirmis bulmus dogrusunu ogrenmis. Ulkemizde muslumanim diyen kac insan cihad'in gercek anlamini biliyordur? Velhasil "birgun insanlar aydinlanacak ve din yok olacak" ongorusu hayal olabilir, hatta belki tam tersi olabilir, kim bilir...
Bilim ilerledikce bilmediklerimizin ne kadar fazla oldugunun farkina variyoruz. Her bulus, kendiyle birlikte farkli sorularla birlikte geliyor. Ozellikle 20. yuzyilda, DNA ve atom'un bulunmasiyla, "canli cansiz her varligin hakkinda tum bilgiye sahip olma" algisi coktan yikilmis durumda. Tum canlilarin tum genetik yapisini biliyoruz, ancak isleyisi hakkinda cok az sey biliyoruz. Atom alti parcaciklar ve fizik konusunda hala yeni teoriler ve buluslar devam ediyor. Valhasil dunya mukemmel mi, varlik mukemmel mi, canlilar mukemmel mi? O kadar subjektif sorular ki... Her iki yonde de kendinizi ikna etmeniz mumkun. En basit canlilardan olan bakterilerin bile sahip oldugu bazi ozellikler o kadar hayret verici ki. Eger bilim, din ve inanc konusunda net bir sey soyleseydi emin olun tum bilim insanlari din konusunda yek fikir olurdu. Ama degiller...
Neyse... Sanirim insanlarin size ve goruslerinize musamahasiz tavri sizi de yormus ve tepki olusturmus... Inanc ve kutsallar hassas mevzular. Dengesiz tepkiler olusmasi cok kolay. Ulu orta tartismak cok kolay degil, ama tartisilmasi gerekli de.
"Cihad:İslami bir terim. Arapça "mücadele" kökünden gelir ve güncel Türkçede çoğunlukla "İslam uğruna savaşma" anlamında kullanılır. Arapçada cihad sözcüğü c-h-d kökünden türemiştir. ... Dördüncüsü ise inançsızlarla ve İslam düşmanları ile fiziksel savaş anlamına gelir."
Şükürler olsun ki bu kavramı benimseyen Musluman toplumlar teknoloji üretemiyor,aksi halde neler olurdu düşünmek bile korkunç.