=))) 10 karakter
1437 senede olmuştur sanırım...
=))) 10 karakter
asıl ben cevap yetiştiremiyorum..
milyarlarca Müslüman nerede kurban kesme ibadetini yerine getiriyor…?
Hac da…….
sorun varmı asla ve kat’a yok.
kaç kez dedim ayetleri doğru yazın diye..
bakara 108 i nerden buldunuz.. ne alaka..?
o ayetin meali aynen şudur diyorsunuzda eminmisiniz..?
Kevser suresini detaylı açıklamışım yine bakalım…
NOt: Arap örfü ve geleneğinde erkek evladı olmayan kişiler toplumda kabul görmezdi. sözleri ciddiye alınmazdı..yani araplarda erkek evladı olan kişi bir nevi statü sahibiydi..
erkek evladınız yoksa sözünüzde olamazdı. aşağılanırdınız...
bu kevser suresi bu konuyla alakalı olup peygambere verilen destektir..
BİR NOT DAHA:arapçadan tercüme yapanların burada nahr kelimesini kurban kes olarak çevirmesi kendilerinin sorunudur..
boğazla,boğazına kadar, cümlenin tamamı ellerini boğazına kadar kaldır demektir.
salat et namaza dur...
herşeyi geçtim yemin ediyor. yemin.
yukardaki yazılarımdan birinde bahsettiğim, kendini direkt göstermek yerine, en az 2 aracı (melek ve peygamber) seçmek ve o peygamberin ikna kabiliyetine güvenmeye dayalı oldukça tuhaf bir sistemi kurarken, bu tuhaf sistemle tam bir çelişki içinde olan 'yemin etme' sistemini kullanıyor. üstelik bir kez de yemin etmiyor. kağıttan tutun, tozduranlara, gökyüzüne, güneşe, henüz yazılmamış kuran'a, gündüze geceye aya, yıldızlara ....ve hatta kendine bile yemin ediyor. kendi yarattığı bir kula kendi varlığına inandırmak için yemin eden, ama aslında inanılmaz bir kudretli bir yaratıcı figürü var karşımızda.
siz buna inanıyorsunuz
ben inanmıyorum.
Hollanda'nın istediği gin Endonezya'ya wipe atabileceğini biliyoruz değil mi?
İsrail'in nüfusu ne? Etkisi ne?
Yani dinlerin varlığı konusunda inanan sayısı önemli olmakla birlikte o inanların uzun vade geçerliliği için önemli parametreleri de unutmamak lazım. Afrika'nın tamamı abugannuş diye bir dine geçse ne kadar insan farkında olur, ne kadar etkiler insanlığı?
Velhasıl, 1910-2010 arasında
Agnostizm %5'den fazla, Ateism %6'dan fazla artmış
En yüksek artış gösteren inanç(sızlık) sistemleri bunlar. ikisini aynı kefeye koyarsam ibrahimi dinlerin toplamından fazla artış oranına sahipler.
Mutlaka bir rakam üzerinden konuşacaksak "ibrahimi dinler bitecek" tezime arka plan oluşturabilecek sağlamlıkta.
Ülkeden ülkeye değişiklik göstermekle hatta Hollanda'nın bazı yerlerinde göz ardı edilebilecek seviyede olsa bile, bu iki şıkkın korkudan söylenilmeyen şıklar olduğundan her zaman "undervalued" olduğunu da göz ardı etmemek gerek.
Her şey bir kenara.. benim söylediğim cümle tam olarak bu
Doğruluğunu bana pis önyargılı diyerek kendi ortaka koyduğu için hasmet'e teşekkürlerimle. böyle kelimeler sarf edilmeden olaydı daha iyiydi ama..