ATEİST BİRİYLE SEVGİLİ OLUR MUSUNUZ ?

asıl ben cevap yetiştiremiyorum..
milyarlarca Müslüman nerede kurban kesme ibadetini yerine getiriyor…?
Hac da…….
sorun varmı asla ve kat’a yok.

kaç kez dedim ayetleri doğru yazın diye..
bakara 108 i nerden buldunuz.. ne alaka..?

o ayetin meali aynen şudur diyorsunuzda eminmisiniz..?

Kevser suresini detaylı açıklamışım yine bakalım…

NOt: Arap örfü ve geleneğinde erkek evladı olmayan kişiler toplumda kabul görmezdi. sözleri ciddiye alınmazdı..yani araplarda erkek evladı olan kişi bir nevi statü sahibiydi..
erkek evladınız yoksa sözünüzde olamazdı. aşağılanırdınız...
bu kevser suresi bu konuyla alakalı olup peygambere verilen destektir..

BİR NOT DAHA:arapçadan tercüme yapanların burada nahr kelimesini kurban kes olarak çevirmesi kendilerinin sorunudur..
boğazla,boğazına kadar, cümlenin tamamı ellerini boğazına kadar kaldır demektir.
salat et namaza dur...

bakın söylediklerinizin doğru olduğunu varsayarsak...(ki tartışılır. ve çok uzun süre tartışabilirim. inanın.)

işte ben de genel perspektifte bunu diyorum ya.

birkaç kafir senin oğlun yok diyor, Allah hemen bu durumla ilgileniyor.
amcası bizi buraya bunun için mi çağırdın diyor, Allah "lanet olsun ona" diyor. "elleri kırılsın" diyor.
peygamber yatakta marya ile hafsa'nın yatağında cima halinde yakalanıyor, Allah hemen bu durumla ilgileniyor
hatice hakkında bir takım dedikodular çıkıyor, Allah hemen bu durumla ilgileniyor.
peygamber kölesinin kızını almak istiyor, Allah hemen bu durumla ilgileniyor,
peygamber ziyaretçilerin süresinden memnun değil, Allah hemen duruma el koyuyor.

hepsinle ilgili ayetler gönderiyor. bunlar o çok kudretli yaratıcının uğraşacağı şeyler mi?

herşeyi geçtim yemin ediyor. yemin.
yukardaki yazılarımdan birinde bahsettiğim, kendini direkt göstermek yerine, en az 2 aracı (melek ve peygamber) seçmek ve o peygamberin ikna kabiliyetine güvenmeye dayalı oldukça tuhaf bir sistemi kurarken, bu tuhaf sistemle tam bir çelişki içinde olan 'yemin etme' sistemini kullanıyor. üstelik bir kez de yemin etmiyor. kağıttan tutun, tozduranlara, gökyüzüne, güneşe, henüz yazılmamış kuran'a, gündüze geceye aya, yıldızlara ....ve hatta kendine bile yemin ediyor. kendi yarattığı bir kula kendi varlığına inandırmak için yemin eden, ama aslında inanılmaz bir kudretli bir yaratıcı figürü var karşımızda.

siz buna inanıyorsunuz
ben inanmıyorum.
aksine, ben bu durumları yaratıcıya büyük hakaret olarak görüyorum.
zira benim yaratıcı tanımım (bu başlıkta çokça bahsettim), eğer var ise, bundan çok öte.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Bu konuyu kaç günden beri okuyorum yazmayım yazmayım diyorum ama sayfalar dolusu boş tartışma ve din dersi olunca tutamadım kendimi.Şahsen ben fanatik olmadığı sürece her dinden,inanıştan insanla sevgili de olurum evlenirim de.Ama bu fanatizm semavi dinleri benimseyenler de daha sık ve yoğun bir şekilde görüldüğünden sevgili,arkadaş ve yakınımdaki insanları seçerken genelde din dışı inanışlara sahip olanlardan yada en azından koyu fanatik olmayan inanç sahiplerinden yana tercihimi kullanıyorum.Bunun dışında kendi düşüncesini-inanışını bana kabul ettirmeye çalışan Ateist de Müslüman da aynı derece de midemi bulandırır.Koyu dindar/Fanatik insanlara göre kendileri dışında herkes cehenneme gidecek,kendileri dışında hiç bir inanış olamaz,sevap kazanıp cennete gitmeyi garantilemek için dinsiz insanları bilgilendirip kendi dinlerine çekmeliler vb...Yani özetle dindar insanlar her şeyinize karışıyor sizi siz olarak kabul etmiyorlar kendilerine göre şekillendirmek istiyorlar.Kanıt mı istiyorsunuz şu konuyu bir baştan sona okuyun.Millet geyik şamata yaparken birden bire bir kaç dini bütün arkadaş "ateistle sevgili olan cehennemliktir" diye daldı olaya sonrasında muhabbet din dersine ve ateist-Müslüman atışmasına döndü.Semavi dinleri benimseyenlerin en büyük sorunu ve hatta bu belki de dünya üstündeki bir çok savaşın anlaşmazlığında da nedenidir ; Kendileri hiç bir inanışa saygı duymazken herkesin kendi inanışlarına saygı göstermesini istiyorlar.Durum böyle olunca da tartışmalar,kavgalar hatta savaşlar kaçınılmaz oluyor.

Not:Bu arada bütün dindar arkadaşlar üstüne alınmasın forumda yazılarını severek okuduğum bir çok dindar arkadaş var.

herşeyi geçtim yemin ediyor. yemin.
yukardaki yazılarımdan birinde bahsettiğim, kendini direkt göstermek yerine, en az 2 aracı (melek ve peygamber) seçmek ve o peygamberin ikna kabiliyetine güvenmeye dayalı oldukça tuhaf bir sistemi kurarken, bu tuhaf sistemle tam bir çelişki içinde olan 'yemin etme' sistemini kullanıyor. üstelik bir kez de yemin etmiyor. kağıttan tutun, tozduranlara, gökyüzüne, güneşe, henüz yazılmamış kuran'a, gündüze geceye aya, yıldızlara ....ve hatta kendine bile yemin ediyor. kendi yarattığı bir kula kendi varlığına inandırmak için yemin eden, ama aslında inanılmaz bir kudretli bir yaratıcı figürü var karşımızda.

siz buna inanıyorsunuz
ben inanmıyorum.

şimdi;
bütün bu çelişkili, anlamsız ve insan mantığına aykırı gibi gelebilen Kuran daki ifadelerin zemininde Kur'anı bir bütün olarak
düşünememek,ayetler arasındaki bağlantıların,birbirlerinin devamı olduğunu anlayamamak yatmaktadır..

örneğin ifade ettiğiniz
''dinde zorlama yoktur'' ayetini bu şekilde okunduğunda şu anlaşılır..

Dİnde zorlama yoktur.kimse kimseye dayatma veya baskı şeklinde bir yaptırımda bulunamaz. herkes hür iradesi ile istediği yolu seçmekte özgürdür.
ister kafir olsun ister müşrik olsun bize ne, veya kime ne..?

Bu bakara 256 nın mealini diyanetin tercümesinden aldım;
bakara 256:
Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.

zorlama yoktur ayetinden sonra ne diyor...;
evet dinde zorlama yoktur..bu söz kitap ehli olan
Cizye vermeyi,kabul eden kitap ehlini (yani hristiyanları,yahudileri yani kafirleri), İslam dinine girmek için zorlamak ve onlara şiddet uygulamak yoktur.diyor.. çünki onlar artık zımmidirler..onların namusu ,canları,malları artık sizin himayenizdedir.
onları siz koruyacaksınız.. güvenliklerini siz sağlıyacaksınız..

neden çünki siz artık bir devlet kurdunuz,bir devlet başkanınız peygamberiniz var...vilayetlerinizde valileriniz var...ordunuz var..kurumlarınız ,kurallarınız var..belli bir tüzüğünüz var..
devlet olmuşsunuz artık ötesi varmı artık..

E hal böyle oluncada onlarda vergilerini cizyelerini haraçlarını verecekler. islam hukukunda bu böyledir.

onlarda göreceklerki;

İman ile küfür, kesin olarak meydana çıkmıştır.zaten bunu sana zorlamadan sen kabul edip islama girip müslüman olmalısın.
hak ile batıl olan ayrılıp ortaya çıktı zaten görüyorsun işte diyor..

Bunun onlarca örneği islam tarinde çoktur.islam ordularını yenilgiye uğratan moğollar islama zorlama ile mi girdiler.

ayet ''Artık kim, azgınlığa ve sapıklığa sevkedenleri tanımayıpta Allah’a iman ederse, o muhakkak ki, kopması mümkün olmayan en sağlam kulpa tutunmuştur.
diye garantisini vererek artık Allah ın himayesinde olacağını belirtiyor.

ben buraya salat kelimesi ne demektir diye yazıp sorsam mutlaka bir cevap verilir..

ama biri bana direk ''salat'' ne demektir dese ben şöyle derim..

hangi cümlede hangi konumda,hangi şahısta kullanıyorsun. bir cümle kur söyleyeyim..derim.

örneğin ''onlar peygambere salat ederler..'' derseniz

bu kelimey bir kul hakkında kullandığın için dua anlamına gelir..,
peki bu kelimeyi Allah hakkında kullandığında ise, rahmet anlamına gelir..
başka yerde ve şekilde kullanırsan namaz anlamımada gelir...

Şu ifademi buradakiler çok görmüştür.
arapçayı tercüme ederken hiddet,şiddet,yemin,kasem,azarlama,teselli,himaye,koruma,arka çıkma gibi duygu durumlarını ancak meseleyi anlarsanız mana verebilirsiniz.

birde hangi olay nasıl oldu ki ;
öncesini bileyimki seni tam olarak anlıyayım ne dediğini..olaya göre zamana göre zemine göre kişiye göre arapçada mana değişirrrrrr...
ingilizce gibi tercüme edemezsiinnnnn..
yahu arapçadan arapçaya tercüme var..
bazı araplar Kurandaki bazı kelimeleri anlamını bilemiyor olabiliyorlar.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hollanda'nın istediği gin Endonezya'ya wipe atabileceğini biliyoruz değil mi?
İsrail'in nüfusu ne? Etkisi ne?
Yani dinlerin varlığı konusunda inanan sayısı önemli olmakla birlikte o inanların uzun vade geçerliliği için önemli parametreleri de unutmamak lazım. Afrika'nın tamamı abugannuş diye bir dine geçse ne kadar insan farkında olur, ne kadar etkiler insanlığı?

Velhasıl, 1910-2010 arasında
Agnostizm %5'den fazla, Ateism %6'dan fazla artmış
En yüksek artış gösteren inanç(sızlık) sistemleri bunlar. ikisini aynı kefeye koyarsam ibrahimi dinlerin toplamından fazla artış oranına sahipler.

Mutlaka bir rakam üzerinden konuşacaksak "ibrahimi dinler bitecek" tezime arka plan oluşturabilecek sağlamlıkta.
Ülkeden ülkeye değişiklik göstermekle hatta Hollanda'nın bazı yerlerinde göz ardı edilebilecek seviyede olsa bile, bu iki şıkkın korkudan söylenilmeyen şıklar olduğundan her zaman "undervalued" olduğunu da göz ardı etmemek gerek.

Her şey bir kenara.. benim söylediğim cümle tam olarak bu

Doğruluğunu bana pis önyargılı diyerek kendi ortaka koyduğu için hasmet'e teşekkürlerimle. böyle kelimeler sarf edilmeden olaydı daha iyiydi ama..

Bir defa daha herkesin huzurunda ozur diliyorum, daha dikkatli olmaya calisacagim yazarken. Elimden de baska bir sey gelmiyor. Dindar olsaydiniz istismar edip merhametin ve affediciligin faziletlerinden dem vuran hadisler rivayet edecektim ama boyle iyice elim kolum bagli ve caresiz kaldim. :) Bi affediverin yahu... Allah rizasi icin... (Tuh, yine baltayi tasa vurduk) :) Hem "pis" demedim ben rica ederim.

Sanirim en azindan egitim seviyesi iyi olmasa da, muntesipleri ileri duzey ulkelerde yasamasa da, ibrahimi dinlerin gorunen bir zaman icinde tumden yok olmayacagi konusunda az-cok hem fikir olabiliriz.

Gelelim asil soylemek istediginize: Evet, ileri toplumlarda dindar (Hristiyan, Musluman, Yahudi) sayisi azalmakta. Ama bunun sebebi iddia edildigi gibi "egitimli, entellektuel seviyesi yuksek ve sorgulayan bireyler dindar olamazlar" varsayimi degil. Mevcut bilim insanlarinin ait oldugu dinleri cikarsaniz temelsizligi ortaya cikacak bir varsayim cunku.

Bir suru kitap ve yuzlerce makale yazmis koyu katolik te, yahudi de, hristiyan da, musluman da, budist te tanidim... Oyle cok kucuk bir azinliktan da bahsetmiyorum. Insanlar biraz bagimsiz dusunceye kavusunca "a bu din cok sacmaymis hemen birakmaliyim" demiyolar... Bu size olmus olabilir ama herkesin basina gelen bir sey degil. Bir cok insan icin boyle bir ikilem veya celiski yok... Hayatlarina entellektuel seviyede dindarlar olarak saglikli bir sekilde devam ediyorlar.

Son düzenleme:
Konu mecrasından gene çıkmış bu konuyada girmeyi hiç istemiyorum.
Ateist bir erkek veya bir kadın dini bütün bir bayana yada erkeğe yürüyebilirmi illa nikah şartmıdır yada nikah kıyılması için resmi nikahda sorun yokken dini nikahta sorun olurmu.
Din olgusuna girmeden buna cevap vermek mümkünmü dinde zorlama varmı (sado_mazo demiyorum) cinselliği hangi kutuplarda yaşamalı dilin kemiği yok klavyeninde sonu yok.

Vidyoda ki tiplere bak, cenin röportajı olmuş bu, çoğu 14-16 yaş arasında ki tek derdi yeni çıkan ayfonu alıp hava basmak olan velet lan bunlar. Ne doğru düzgün dinleri tanırlar, ne din tarihi, din felsefesi bilirler, ne kadın erkek ilişkisi hakkında bir fikirleri vardır, çocuk işte çoğu. Yaşını başını almış insanlarla yapılmalıydı röportaj zaten Youtube çöplüğünde ki çöp kanallardan biri, çok ciddiye almamak gerekir. İnsanlar anlamlarını bile bilmedikleri düşünce yapılarını akıllarınca kendilerine yakıştırıyorlar, video'daki ceninlere "Humanist misiniz?" diye sorulsaydı hepsi evet diyecekti. Ama detay sorulduğunda işin aslında öyle olmadığını görüyoruz. Ben her hangi bir yaratıcıya inanmıyorum, sebebi ise canım istemiyor, dindar kişilerle de çok vakit geçirmeyi tercih etmiyorum. Dürüst olalım, dindar biri bana göre kitabına tapmayı bile yarım yamalak yaptığından arada kalmış biridir çoğu konuda tutarsızdır, tıpkı vidyoda ki ceninler gibi. Yazıp yazıp siliyorum dikkatli olmaya çalışıyorum, kimse yanlış anlamasın üstüne alınmasın kişisel olarak kimseyi hedef almıyoruum. Dolayısı ile normal olan dindar birinin dinsiz biri ile evlenmemesi bir derece tutarlılıktır çünkü inandığı şey onu emrediyor, eğer aksini yapıyorsa zaten yeterince inanmıyordur. Ben dindar biriyle evlenmek bir yana dostluk kurar mıyım? kurmam. Dolayısıyla istediğiniz gibi takılın diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar