Kendim de ateistim ve tercihimi de herhangi bir dine mensup olmayanlardan (ateist, deist, agnostik, vs...) yana yapıyorum çünkü:
- Ortak konuları tartışmayı, konuşmayı, sorgulamayı severim, dindar biri ile bu konuları tartışmak doğru olmuyor, istemeden inancına zarar verebiliyorum.
- Kendi yaşam tarzımın dindar biri ile zıt düşeceğini bilirim, bu sebeple ileride çıkacak sorunları öngörürüm.
- Evlilik ve çocuk düşünmeyen biriyim keza kız arkadaşım da benimle aynı düşünceleri paylaşıyor, dindar birinin evlilik istemesi kaçınılmaz.
Bu arada genel olarak her konu hakkında tartışmayı, fikir alışverişini seven biriyim sabahtan akşama sonra tekrar sabaha kadar tartıştığım olmuştur tek konu hakkında veya konudan konuya atlayarak. Bu tartışmaların bir çoğunu din üzerine dindar arkadaşlarımla yaptım seviyeli olarak, ben başlatmadım ama onlar "Neden inanmıyorsun?" diye kendi meraklarını gidermek için başlattılar hep. Zaten ateist adam "Neden inanıyorsun?" sorusunu ancak ve ancak "Neden inanmıyorsun?" sorusu yöneltilirse sorar, yoksa kimsenin neye inandığı onu ilgilendirmez, tek isteği kendi hayatına saygı duyulması ve karışılmaması, yoksa Cem Yılmaz'ın da dediği gibi "İstersen krem peynire tap..."