Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Vergi konusuna girmeyelim.
Köprüden nasil kaçak geçip devleti dolandiririm diye konu açip, benim ödedigim! vergiler nereye gidiyor diye hesap sorma özelligine
sahip bir irkin ahvadiyiz.:)

Vergi konusuna girmeyelim.
Köprüden nasil kaçak geçip devleti dolandiririm diye konu açip, benim ödedigim! vergiler nereye gidiyor diye hesap sorma özelligine
sahip bir irkin ahvadiyiz.:)

Yahu Horoz cum mecbur birakiyorlar adami bazen..
Türkiyede ilk günlerimdeyim..
KGS kartim daha yok..
Almak icin Shell e daliyorum..
"Yok diyorlar"
Yok diyorlar abicim..
Bende plakaya poset gecirip otobanda giselerden gectim..:silent:
Napayim?????

Daha sonraki günlerde kart aliyorum ama dolum yok diyorlar.. :pr:

Yahu Horoz cum mecbur birakiyorlar adami bazen..
Türkiyede ilk günlerimdeyim..
KGS kartim daha yok..
Almak icin Shell e daliyorum..
"Yok diyorlar"
Yok diyorlar abicim..
Bende plakaya poset gecirip otobanda giselerden gectim..:silent:
Napayim?????

Daha sonraki günlerde kart aliyorum ama dolum yok diyorlar.. :pr:
ahada tüm tartışmanın sebebi çıktı ortaya...demekki remzi abi başlatmış herşeyi.....:queen::queen::rendeer:

bu arada bakıyorum inatla aynı şeyler yazılıyor..demekki kimse biraz gerideki mesajları okumuyor....
KÜRTLERLE DERDİMİZ YOK KARDEŞİM..KÜRTLERE PKK LIDIRLAR DEMİYORUZ..AMA PKK LILARADA MASUM GÖZÜYLE BAKMIYORUZ,HAK VERMİYOR HAKLI BULMUYORUZ..
Öncelikle burada anlaşalım...
birde Türk-Kürt sizler bizler sizinkiler bizimkiler yok..bunuda kafanıza sokun...mecburen bir araya gelmiş bir askeri koğuştaki değişik illere mensup geçici askerler değiliz..aynı memleketin ekmeğini yiyen suyunu içen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız...ha memnun olmayanlar gitsin memnun olacakları ülkelerde yaşasınlar...kovmak anlamında değil,memnun olmaları açısından....
yorumları buna göre yazın...
ama yzmadan edemeyeceğim..pkk lı olanlar yada savunanlarda (dikkat edin kürt demiyorum) açık açık yazsında onlarıda bilelim....

Hiç kürt arkadaşı olmayan var mı?Ya da bu ülkeyi yıkmaya çalışan,bölmeye çalışan kürt arkadaşı olan var mı?Emin olun PKK 'nın istediği de bu konu hep tartışmaların olması itilafların olması.Çünkü hep bu konudan besleniyorlar.Bu konuyu kapatalım abilerim biz alet olmayalım.Kürt sorunu yoktur PKK sorunu vardır.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Evet zor sartlarda yasiyorlar, cunki ogretmenleri bile yok, niye zamaninda yolladik, öldürüp geri yolladilar. Evet hastanelerinde doktor yok, hastaneleri bile yok, niye hastane yapildi, icine doktor atandi, icindekilerle beraber bombaladilar. Evet issiz hepsi is sahasi yok, cunki kendi hemsehrisinin acmis oldugu fabrikadan harac aldilar vermeyenleri bombaladilar.
Kimse aglamasin o yok bu yok diye, olani kendi ogullari, amca cocuklari, akrabalari yok etti.
Neymis insanca yasamak istiyorlarmis, istanbula, Ankaraya, İzmire giriste Irk kontrolumu yapiliyor, oralari bilmem de buralarda butun marketler ve muteahhitler kürt kökenli, hepsi is adami, onlar burda rahat rahat ticaret yapiyor, isci calistiriyor, para ve itibar kazaniyor. Butun trilyonluk minibus hatlari kurt kokenli vatandaslarda.
Geciniz zor sartlari, ülkeyi boluyoruz alin dogu sizin olsun desek, oradakiler buraya goc etmeye devam etmeyecekmi saniyorsunuz? Yada batida yasayan kurtler aman benimde artik vatanim var deyip doguya geri mi donecekler sizce? Kimse vicdan hurriyet ozgurluk edebiyati yapmasin, sirf kürt oldugu icin sucu olmadigi halde hapis yatan kimseyi gormedim ben. Turgut özal da kürt degil miydi, okuyun, cahil kalmayin, bitsin bu teror diyerek alttan alttan sinsice pkkya sempati duymayin, birlikte gül gibi gecinip gidelim.

Sonuna kadar haklısın... İstanbulda kendileri için konmuş belediye otobüslerini yaktıkları, o otobüsün içinde ölen masumlar...
Bütün halka ait işyeri yollar ve bir çok yeri yakıp yıktılar....
Sonrada TÜRK devletinden hizmet beklemek....
TÜRK lere ait bir ülkenin içinde yaşayıp, palazlanıp, dişini göstermek...:farao::farao::farao::farao:.

Burası TÜRKİYE...
TÜRK lerin kurduğu TÜRK lerin yaşadığı bir ülke......TÜRKİYE CUMHURİYETİ.....:cat::cat::cat:

Bas bas bağırırım NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diye...

Hiç kürt arkadaşı olmayan var mı?Ya da bu ülkeyi yıkmaya çalışan,bölmeye çalışan kürt arkadaşı olan var mı?Emin olun PKK 'nın istediği de bu konu hep tartışmaların olması itilafların olması.Çünkü hep bu konudan besleniyorlar.Bu konuyu kapatalım abilerim biz alet olmayalım.Kürt sorunu yoktur PKK sorunu vardır.

Arkadaş.... Hiç haberlerde seyretmiyorsun galiba....
pkk sorunu zaten 20-25 yıldır varolan bir olay....
Son 10 senedir birde kürt sorunu çıktı.... Biz demiyoruz ... Kendileri diyor....:cat:

Hep merak etmişimdir....
Neden şimdiye kadar öyle sorun yoktu kardeştik te , son zamanlarda farklı olduk?...
Değişen bişeyler mi var?....:silent:

Bu kadar insan sanirim nasil bir cografyada yasadigini unutuyor

550 senedir bu ulkede yasayan Yahudiler var bu ulkede ilk girisleri Fatih Sultan Mehmetin Istanbulu fethinden hemen sonra oldu, gul gibi yasiyorlar

800 kusur senedir Trabzon Rum lari Turkiyenin dort bir yaninda yasiyor, okullari var ana dil de egitim goruyorlar ozgur ibadet ediyorlar, eee onlarda gul gibi yasiyor

Hadi dini gectim Kayserilisi var , Tekirdaglisi var Lazi var Antalyada Yorugu var.

Simdi her birey kendini karsindaki insandan ayirmak icin ben buraliyim , suraliyim der.

Ama sonucta Sen Turkiye Cumhuriyeti Nufuz Cuzdani tasiyorsun

Vergini ve Askerligini Turkiye icin yapiyorsun.

ve Hatta Yurt disinda passportunu caldirdiginda yardim icin Turkiye Konsolosluguna basvuruyorsun.

Neden?????????

cunku Turksun, Istersen Turkiyeli i de buna, Istersen Turkiyeden diye adlandir. Bu ulkenin sinirinda yasiyor bu nimetlerden faydalaniyor isen , ulkede sana yasam hakki icin bi kimlik veriyor hatta ozgurce motora binmen icin ehliyet veriyor motorunu satin alman icin dukkan acilmasini sagliyor ruhsatini veriyor plakani veriyor.

O motorun calindiginda karakola gidiyorsun , hani ustunde Turk bayragi dalgalanan , ordaki memur sana TC kimligini soruyor, nerelisin kimlerdensin diye sormuyor.

Kurt insanlarinin birileri kafasina sunu sokmus , aman haa kendine sakina Turk dedirtme Kurtlugun gider. !!!!!!!!!

Turk olmak bu ulkeden olmak , bu ulkenin sinirlarinda yasamak , toplumca bayramda mutlu olmak , cenazede uzulmek. Sirf bunun icin sivrilik yapip Ne mutlu Turkum demem ben diye sivrilik yapmak cidden bana aptalca geliyor.

Birileri bu bolgenin halkinu super kandiriyor buna eminim. Al silahi eline, bastirilmis zulum gormus tarih boyunca yok edilmeye calisilmis halkimizi kurtar. :)

Adamlar yasadiklari ozgurlugun fakrinda degiller. Birde devlet adam gibi oraya yatirim yapip ordaki insana aklini ve gucunu mesgul edecek bir is saglar ise, o zaman hatta bu soysuz PKK nin dediklerine inanmazlar.

bütün suç samet ustanın, gül gibi forumluyorduk, bölmeye çalıştı ayırmaya çalıştı :queen:
şaka biryana pkk denilen örgüt doğulu insanları eylemlere yürüyüşlere katılan insanları kışkırtıyor yada zorla eylem yaptırıyor, var bi gariplik, seçimde zorla oy muhabbeti var deniliyordu.
ama örgütten bdp den yana olanların alnını karışlarım, koca insanlarsınız kendinizi kullandırmayın ve kanmayın
TEK DİL TEK DEVLET TEK MİLLET

Diyarbakır'da askere saldırıMehmet TÜRK- Esat TAŞTEKİN/ ERGANİ (Diyarbakır) (DHA)23 Ağustos 2011Diyarbakır'ın Ergani İlçesi kırsal kesiminde askerlere pusu kuran PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, 1’i ağır 4 asker yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan ve ilk anda şehit olduğu açıklanan astsubayın duran kalbi doktorların yoğun çabasıyla yeniden çalıştırıldı. Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan astsubay yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.Ergani’nin Ortaçağ Köyü’nde bir grup PKK’lı terörist dün gece yarısı nöbet tutan geçici köy korucularına taciz ateşi açtı. Korucuların karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından teröristler kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için Diyarbakır 7’nci Koloru Komutanlığı’ndan Sikorsky helikopterlerle bölgeye askerler sevkedildi.

Bölgede bu sabah saatlerinde PKK’lıların izini süren askerlere teröristler, Ergani ile Elazığ’ın Maden İlçesi arasındaki Değirmendere Köyü yakınlarında pusu kurdu. Teröristler güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 er olmak üzere 4 asker yaralandı. Timdeki askerlerin anında karşılık vermesiyle teröristler, izlerini kaybettirmek için ormanlık ve dağlık alana kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürdürülüyor.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Saldırıda yaralananlara ilk müdahale kaldırıldıkları Ergani Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Burada durumu ağır olan astubayın kalbi durması üzerin önce şehit olduğu açıklandı. Ancak doktorların yoğun çabasıyla astsubayın duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Ardından yaralılar helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Duran kalbi çalıştırılan astsubayın durumunun kritik olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

Genelkurmay Başkanlığı terörist hedeflere yönelik hava harekatlarında 90-100 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

1. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Irak’ın kuzeyi ve Kandil dağı bölgesindeki bölücü terör örgütü unsurlarını etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel alt yapısını tahrip etmek maksadıyla; 17-19 Ağustos 2011 tarihlerinde, Türk Hava Kuvvetleri uçakları ile hava harekâtı ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz icra edilmiş, harekât ile ilgili güncel bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır.

2. Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 20 Ağustos 2011 tarihinde, Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesinde tespit edilen 13 hedef, 21 Ağustos 2011 tarihinde, Kandil, Gara, Zap ve Metina bölgelerinde tespit edilen 4 hedef, 22 Ağustos 2011 tarihinde ise Zap, Hakurk, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgesinde tespit edilen 7 hedef etkili olarak vurulmuştur.

3. En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemleri kullanılarak, 17-22 Ağustos 2011 tarihlerinde icra edilen hava harekâtında;

-132 hedefe, 102 sorti ile, modern ve klasik mühimmatın kullanıldığı başarılı taarruzlar gerçekleştirilmiş,

- Hasar kıymetlendirmesi ve hedef tespiti maksadıyla 24 sorti keşif uçuşu icra edilmiştir.

4. Ateş üslerinde konuşlu topçu birliklerince 349 hedef yoğun olarak ateş altına alınmıştır.

5. Harekâtın sevk ve idaresi Genelkurmay Başkanlığınca; icrası Hv.K.K.lığı (2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı-Diyarbakır) ve K.K.K.lığının sınıra yakın ateş üslerinden sağlanmıştır.

6. Ateş altına alınan hedefler, ayrıntılı bir analiz sonucu tespit edilmiş, defalarca doğrulanmış ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmiştir.

7. Harekâtta; 73 barınak, 6 sığınak, 18 mağara, 8 depo, 14 tesis/bina, 1 cephanelik, 9 uçaksavar mevzii, 3 kontrol noktasının etkili olarak vurulduğu belirlenmiştir.

8. Bu aşamada etkisiz hale getirilen terörist sayısını kesin olarak ifade etmek mümkün olmamakla birlikte, elde edilen ilk bilgilerden; hava taarruzunun teröristler üzerinde baskın tesiri yarattığı, 90-100 teröristin etkisiz hale getirildiği, 80’den fazla yaralı teröristin bölgedeki hastaneler ve köylere taşındığı, çok sayıda terörist ile temasın kesildiği, çok sayıda teröristin yerel sivil halkın bulunduğu köylere kaçarak halkı canlı kalkan olmaya zorladığı öğrenilmiştir.

9. Ayrıca, hava harekâtı icra edilen bölgelere basın mensuplarının ve yerel halkın girişinin bölücü terör örgütü tarafından engellendiği, bu hususun bölgedeki gerçek zayiat ve hasarı gizlemeye yönelik olduğu, temas kurulamayan teröristlerin ise örgütten kaçmış olabilecekleri değerlendirilmektedir.

10. Diğer taraftan, 19 Ağustos 2011 tarihinde, nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekâtında 5 teröristin etkisiz hale getirildiği ve etkisiz hale getirilen teröristlerin 17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği eylemi düzenleyen gruba mensup oldukları öğrenilmiştir.

11. Harekâta ait kesin değerlendirmelere ulaşıldıkça kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu bakımdan bilgi ve belgelere dayanmayan, ayrıca Genelkurmay Başkanlığınca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

12. Irak’ın kuzeyi ve yurt içi bölücü terör örgütünün faaliyetleri açısından yakından izlenecek, hava ve kara operasyonlarına devam edilecektir.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu arada bakıyorum inatla aynı şeyler yazılıyor..demekki kimse biraz gerideki mesajları okumuyor....
KÜRTLERLE DERDİMİZ YOK KARDEŞİM..KÜRTLERE PKK LIDIRLAR DEMİYORUZ..AMA PKK LILARADA MASUM GÖZÜYLE BAKMIYORUZ,HAK VERMİYOR HAKLI BULMUYORUZ..
Öncelikle burada anlaşalım...

Samet abi.
Bunu benim için yazdiysan, cevabim şu olacaktir :

Saftirigin teki : ''Biz doğuya doktor gönderdik, öğretmen gönderdik onlarda öldürdüler, yol yaptik yolu bombaladilar, otobüsleri yaktilar'' gibi saçma bi yorum yapmis.

Pkk nin yaptiği eylemlerin faturasi Kürt halkina kesiliyorsa eğer, evet burada Kürt halki ile pkk biribiriyle karıştırılıyor derim.

Bu karma toplumu aslinda guzel seyler icin kullanmak lazim, bakin Amerikaya her dil , din ve irktan insan kayniyor icinde. Irlandalisi , Cinlisi , Polonyalisi. Ama hepsi ortak bir devlette bulusup guclerini ortaya koyarak ulkelerinin menfatleri icin calisiyor. Amerikada eyaletler var, adi da birlesmis milletler hatta. Ama sonucta birine nerelisin diye sordugunda Guneyliyim yada Kuzey Orlando luyum demiyor,

Bu ayrimcilik fikirlerinin nelere yol acacagini cok iyi biliyorum bunlar tarihte yasanmis seyler. Turklerde asiri bir idolojik yapi ve koru korune bir seylere inanma durumu hep var. Sorgulamak , arastirmak geregini asla duymuyoruz. Biri yarin desinki Hondanin su bayisi kotu motor satiyor aman alma, hemen inanir etrafimiza da inandirarak anlatiriz. Kimsede dur ben gidip bir bakiyim demez direk inanir. Ne kaybediyoruz ne kazaniyoruz arastirmayiz hayatta , birde inat ederiz....

Simdi bu anlatacagim ornegi asiri sabit fikirlere sabit olan arkadaslar pek begenmeye bilir, ama bazi seylerden ders cikarmak lazim.Ben o bolgelere girip ciktigim icin olaylari kendi gozum ile gordum ve insanlara sorarak ogrendim.

O yuzden yakin tarih ten ornek verecem

Israel ile Filistin arasindaki savasi bir kenara birakin olayin 1960 tarihlerine gidin. O zamanlar filistin koyleri ile Israelliler sorunsuz komsu olarak yasiyormus. Oyle sinir filanda yokmus her yer Israel sinir zaten her sey serbest , her sey ozgur.

Sonra bu toplum yavas yavas basindaki saygin ve onderlik etmek isteyen kisilerin fikirlerini dinleyerek ayaklanmaya ve ayrima, arkasindan da terore basvurdu. (hikaye cok tandiik degilmi)

Teror her iki toplumun gencecik insanlarinin olumune , gerginlige politikacilarin it gibi dalasmasina sebep verdi.

Olaylar o kadar buyudu , ayaklanmalar o kadar cok sik olmaya teror saldirisi o kadar gunluk bir durum olmaya basladiki , cozum artik bu insanlara kendi baslarina kalacaklari bir bagimsiz yasam alanini mecburen vermeye kadar gitti.

Ama dikkat, her Filistinli ben bagimsizlik istiyorum demedi. Tam tamina 2 milyon Filistin asilli Arap Musluman Isralede rahat huzulu aile guvencesi icin de yasamayi secti. Bunu cogunuz bilmez bile burdaki politikacilar bunu soylemezler primleri azalir diye. Zaten ulke nufusu 6.5 milyon dusunun Bunun 2 Milyonu Musluman . Bu adamlarin camileri okullari her seyleri var ve serbest. Ben gordum , sordum sana laf ediyorlarmi Camiye gitmene, ne alaka diyor rahatca. Filistin de kalanlar o ulkenin tum sosyal imkanlarindan mahrum kaldilar, ve icerde aclik sefalat daha buyuk kizginliklari dogurdu. 2 Milyon Musluman ise halen sorunsuz yasiyor.

Filistin de Beyt-Lehem de bir oto parcasi isi yapan bir yasli adam ile gorusmustum. Bize liderlerimiz hep vaadlerde bulundu kendimiz ozgur cok iyi yasariz biz kendi kendimize yeteriz ozgur olmaliyiz diye. Duvar cekilip sinirlar ayrilinca anladik ki bizim ne elektrigimiz var ne su nede yol. Belediyemiz bile yok. Bu sefer o basimizdaki inanlar "Bizi bu hale onlar getirdi onlar bizim azili dusmanimizdir diye " halki daha cok kiskirtmaya basladilar. Sinirin iki tarafinda resmen 100 sene fark var. Gidip gorun ben Bati Seria ya da gordum Israel tarafinida. Geri asla donulmeyecek , asla bitmeyecek bir savasin baslangici oldu bu ayrilik karari aslinda. Siviller aci cekti , bastaki liderler idolojilerini kabul ettirmenin ego tatmini ile mutlu mutlu gezindiler halkin icinde insanlarin gozlerinin icine yalan soylerek.

Sunu anladim. Turkiye bir nimet cennet. Koca bir tarih 80 kusur yasinda bir Cumhuriyet ve ulke birikimi. Kurt halkina , yada Karadeniz halkina yada Ege halkina ayri bir toprak vermek onlari her zaman geri kalmis bir ulke durumuna sokar. Bu fikirler bu konusmalar bitmez ve bu insanlarin kanina giren PKK uyesi serefsizlerin akillarina uyarak elde edecekleri her turlu ayrim gecmis gunlere "biz ne salakmisiz aslinda Turkiyede hayat ne guzelmis " demelerine sebep verir.

Bu neden ile Kurt acilimi kelimesi bile en buyuk tehlikenin baslangic kelimesi. Daha da acisi , bu iste tek kaybecek olan Kurt halkinin ta kendisi. Bu fikirleri ayrimciliklari kafamiza sokan da politikacilarin ta kendisi malesef. Yonetim ile PKK yonetimi arasindaki itisme yuzunden koca bir toplum daha sefil ve kotu gunlere dogru gidecek.

Bu halk kardesligini tek bayrak tek millet mantigini yitirir ise bu ulkenin zengin meyvelerinden bir daha payini alamiyacak sekilde dis bahcenin kapisindaki mandal olarak hayatina devam eder.

O yuzden idolojik fikirlere kapilmadan evel oturup nasil bir yasama giderim diye tarih kitaplarina sorun derim.

benzin olmuş 4.3 TL.
ekonominin yarısı (50%) kayıt dışı. Vergi sistemi eşit ve tatmin edici değil.
Adalet ve Hukuk mekanizması işlemiyor, oluşan boşluğu yandaşcılık, mafya, cemaat gibi illegal örgütlenmeler dolduruyor.
Eşitlik diye bir şey yok.
İşsizlik hat safada.
Politikacılar her gün televizyonda utanmadan milletin karşısına geçip yalan söylüyorlar.
sonuç olarak bu ülke anayasasında yazan, vatandaşlarına vaat ettiiği hiç bir şeyi yerine getiremiyor, vergisini ödeyen namuslu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile beslenen koca bir mekanizma ve ülkenin yarattığı değerker 'milli olmayan' amaçlar için, en güncel bknz 'Suriye' örneği kullanılıyor.

öncelikli sorunlar hat safaada iken, bir de önce ismi 'kürt açılımı' sonra yemeyince demokratik açılım', sonra tutmayınca 'milli birlik ve beraberlik' açılımı (böyle saçmalık mı olur ya, insan bir utanır ya, sanki bu ülkede insanlar yıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşamıyor) olan nur topu gibi sanal, belli bir amaca yonelik, gündem yaratmak için oluşturulan, amacı bu ülkede yaşayan insanların lehine olmayan bir şey ortaya çıktı.

G. doğu anadoluda ki sorunun çözümünü uzakta aramaya gerek yok, bu sorun için durmadan bir şeyleri açmaya da gerek yok.
Önce içimizdeki pisliklerden (politikacıları kastediyorum) kurtulmamız gerek, en başta artık Kürt sorunu uluslararası bir sorundur diyen politikacılardan.
Böyle bir şeyi söyleme gafletinde bulunan politikacı yada siyasi zihniyet, parti yada kişi ismi vermeyeceğim, yeri değil burası, ayrıca gerçekleri yazınca propaganda gibi algılanıyor, bugun artık bir kilişe haline gelen ana haber bültenlerinde nerdeyse her 5 dakka da bir kendileri hakkında haber yapılmasını ısmarlayan politikacılar ve zihniyet. Bu politikacılar ve bu zihniyet Türkiye'den temizlenmedikçe, biz bu sorunları önümüzdeki 5 10 yıl için de dahada sık ve diğer konular için konuşmaya devam ederiz.

Bu karma toplumu aslinda guzel seyler icin kullanmak lazim, bakin Amerikaya her dil , din ve irktan insan kayniyor icinde. Irlandalisi , Cinlisi , Polonyalisi. Ama hepsi ortak bir devlette bulusup guclerini ortaya koyarak ulkelerinin menfatleri icin calisiyor. Amerikada eyaletler var, adi da birlesmis milletler hatta. Ama sonucta birine nerelisin diye sordugunda Guneyliyim yada Kuzey Orlando luyum demiyor,

Bu ayrimcilik fikirlerinin nelere yol acacagini cok iyi biliyorum bunlar tarihte yasanmis seyler. Turklerde asiri bir idolojik yapi ve koru korune bir seylere inanma durumu hep var. Sorgulamak , arastirmak geregini asla duymuyoruz. Biri yarin desinki Hondanin su bayisi kotu motor satiyor aman alma, hemen inanir etrafimiza da inandirarak anlatiriz. Kimsede dur ben gidip bir bakiyim demez direk inanir. Ne kaybediyoruz ne kazaniyoruz arastirmayiz hayatta , birde inat ederiz....

Simdi bu anlatacagim ornegi asiri sabit fikirlere sabit olan arkadaslar pek begenmeye bilir, ama bazi seylerden ders cikarmak lazim.Ben o bolgelere girip ciktigim icin olaylari kendi gozum ile gordum ve insanlara sorarak ogrendim.

O yuzden yakin tarih ten ornek verecem

Israel ile Filistin arasindaki savasi bir kenara birakin olayin 1960 tarihlerine gidin. O zamanlar filistin koyleri ile Israelliler sorunsuz komsu olarak yasiyormus. Oyle sinir filanda yokmus her yer Israel sinir zaten her sey serbest , her sey ozgur.

Sonra bu toplum yavas yavas basindaki saygin ve onderlik etmek isteyen kisilerin fikirlerini dinleyerek ayaklanmaya ve ayrima, arkasindan da terore basvurdu. (hikaye cok tandiik degilmi)

Teror her iki toplumun gencecik insanlarinin olumune , gerginlige politikacilarin it gibi dalasmasina sebep verdi.

Olaylar o kadar buyudu , ayaklanmalar o kadar cok sik olmaya teror saldirisi o kadar gunluk bir durum olmaya basladiki , cozum artik bu insanlara kendi baslarina kalacaklari bir bagimsiz yasam alanini mecburen vermeye kadar gitti.

Ama dikkat, her Filistinli ben bagimsizlik istiyorum demedi. Tam tamina 2 milyon Filistin asilli Arap Musluman Isralede rahat huzulu aile guvencesi icin de yasamayi secti. Bunu cogunuz bilmez bile burdaki politikacilar bunu soylemezler primleri azalir diye. Zaten ulke nufusu 6.5 milyon dusunun Bunun 2 Milyonu Musluman . Bu adamlarin camileri okullari her seyleri var ve serbest. Ben gordum , sordum sana laf ediyorlarmi Camiye gitmene, ne alaka diyor rahatca. Filistin de kalanlar o ulkenin tum sosyal imkanlarindan mahrum kaldilar, ve icerde aclik sefalat daha buyuk kizginliklari dogurdu. 2 Milyon Musluman ise halen sorunsuz yasiyor.

Filistin de Beyt-Lehem de bir oto parcasi isi yapan bir yasli adam ile gorusmustum. Bize liderlerimiz hep vaadlerde bulundu kendimiz ozgur cok iyi yasariz biz kendi kendimize yeteriz ozgur olmaliyiz diye. Duvar cekilip sinirlar ayrilinca anladik ki bizim ne elektrigimiz var ne su nede yol. Belediyemiz bile yok. Bu sefer o basimizdaki inanlar "Bizi bu hale onlar getirdi onlar bizim azili dusmanimizdir diye " halki daha cok kiskirtmaya basladilar. Sinirin iki tarafinda resmen 100 sene fark var. Gidip gorun ben Bati Seria ya da gordum Israel tarafinida. Geri asla donulmeyecek , asla bitmeyecek bir savasin baslangici oldu bu ayrilik karari aslinda. Siviller aci cekti , bastaki liderler idolojilerini kabul ettirmenin ego tatmini ile mutlu mutlu gezindiler halkin icinde insanlarin gozlerinin icine yalan soylerek.

Sunu anladim. Turkiye bir nimet cennet. Koca bir tarih 80 kusur yasinda bir Cumhuriyet ve ulke birikimi. Kurt halkina , yada Karadeniz halkina yada Ege halkina ayri bir toprak vermek onlari her zaman geri kalmis bir ulke durumuna sokar. Bu fikirler bu konusmalar bitmez ve bu insanlarin kanina giren PKK uyesi serefsizlerin akillarina uyarak elde edecekleri her turlu ayrim gecmis gunlere "biz ne salakmisiz aslinda Turkiyede hayat ne guzelmis " demelerine sebep verir.

Bu neden ile Kurt acilimi kelimesi bile en buyuk tehlikenin baslangic kelimesi. Daha da acisi , bu iste tek kaybecek olan Kurt halkinin ta kendisi. Bu fikirleri ayrimciliklari kafamiza sokan da politikacilarin ta kendisi malesef. Yonetim ile PKK yonetimi arasindaki itisme yuzunden koca bir toplum daha sefil ve kotu gunlere dogru gidecek.

Bu halk kardesligini tek bayrak tek millet mantigini yitirir ise bu ulkenin zengin meyvelerinden bir daha payini alamiyacak sekilde dis bahcenin kapisindaki mandal olarak hayatina devam eder.

O yuzden idolojik fikirlere kapilmadan evel oturup nasil bir yasama giderim diye tarih kitaplarina sorun derim.

sadece takipteyim yazıp çizmek istemiyorum ama aynı fikirdeyiz hocam umarım bu kıymetli yazın bazılarının zihnini açar. :rendeer:

hikaye anlatma.

Yahudiler 19. yüzyılın ikinci yarısında devlet kurma çalışmalarına başladılar. Arz-ı mev’ut (vadedilmiş topraklar) üzerine devlet kurma çalışmaları ilk önce İngiltere’de görülür. 1848’de İngiliz hükumeti bir genelgeyle Filistin’deki konsoloslarını, Yahudilerin himayesine verdi. 1870’te Yahudi faaliyetlerinin merkezi İngiltere’den Rusya’ya geçti. Siyonist hareketlerin başına geçen Theodor Herzl, Filistin’de bir Yahudi devletinin kurulması için birçok çalışmalarda bulundu. Herzl, İngiltere gibi güçlü bir devleti arkasına alarak, gayesine ulaşma çabasındaydı. Siyonistler, devlet olabilmeleri için bir tarım sınıfına ihtiyaçları olduğunu farkettiler, bununla birlikte Avrupa Yahudilerinin neredeyse tamamı ticaretle uğraşıyordu, Rusya'da ise tarımla uğraşan Yahudiler mevcuttu. Bu dönemde Rusya'da Yahudilere karşı -özellikle çiftçi Yahudileri içeren- pogromlar ismiyle bilinen bir dizi katliam yaşandı. Katliamlara maruz çiftçi Yahudilere, Siyonistler tarafından ülkeyi terk edip Filistin'e yerleşmeleri teklifi yapıldı. 1870 yılından itibaren çiftçi Yahudiler Filistin toprakları üzerinde tarımsal yerleşme merkezleri kurmaya başladılar. Bununla birlikte, Rusya'yı terkeden Yahudilerin birçoğu Avrupa'ya göçtü. 1870-96 yılları arasında Eretz Israel'de on yedi tarım kolonisi kuruldu.

I. Dünya Savaşı sonunda 2 Kasım 1917’de İngiltere dışişleri bakanı Arthur Balfour'un girişimiyle Balfour Deklerasyonu süreci başlatıldı. Milletler Cemiyeti 1920 yılında, Filistin üzerinde İngiliz mandasını tanıdı. Bundan sonra kurulan bir Yahudi bürosu İngiltere nezdinde Yahudi haklarını temsil etmeye başladı.

Bundan sonraki yıllarda Siyonistler dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış bulunan Yahudi topluluklarını -devlet kurabilmek için etkili bir nüfus oluşturmak gayesiyle- Filistin'e göçmeleri için ikna etme çabalarına girişti. Nazi Almanyası'nın 1930'lardan 1940'ların ortalarına kadar Yahudilere soykırım uygulamaya başlamasıyla Filistin’e büyük bir Yahudi göçü başladı. Filistin’deki Araplar bu göçe karşı koyduklarından İngiltere, Yahudi göçlerinin durdurulmasına karar verdi. Bunun üzerine Sion’a bağlı Askeri Yahudi Teşkilatı Hagana, Filistin’e göç konusunda İngiltere’nin aldığı bu kısıtlayıcı kararı protesto amacıyla silahlı terör eylemlerine girişti. Filistin yonetimi Nazi liderligi ile isbirligine giristi. Bu amaçla Kudüs müftüsü Almanya'ya birçok ziyarette bulundu.
Birleşmiş Milletler Paylaşım Planı (1947)
Günümüzdeki durum

Filistin’e de gizli Yahudi göçleri düzenlenmeye başlandı. II. Dünya Harbi'nin müttefiklerin galibiyetiyle bitmesinden sonra, Filistin meselesi son safhasına ulaştı. İngiltere daha sonra Amerika’nın yardımını sağladıktan sonra, Filistin meselesini Birleşmiş Milletler'e götürüp, meselenin çözülmesini istedi. BM, Kasım 1947'de Filistin’in biri Yahudi öteki Arap olmak üzere iki devlet arasında paylaşılmasına karar verdi. Yahudiler bu karari kabul ederken Araplar reddetti. Kudüs şehrine ise BM denetiminde milletlerarası bir bölge statüsü tanındı. Bu çözüm Arapları tatmin etmedi. İsrail-Filistin Savaşı başladı.

14 Mayıs 1948’de BM paylaşım planı uyarınca David Ben-Gurion tarafından İsrail Devleti’nin kuruluşu ilan edildi. 24 saat sonra, Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Irak orduları saldırıya geçerek İsrail topraklarına girdiler.

1949 yılının ilk aylarında BM nezdinde İsrail ile onunla savaşan Arap ülkelerinin her biri (o dönemden beri İsrail’le müzakere masasına oturmayı reddeden Irak hariç) arasında doğrudan müzakereler düzenlendi ve bunların sonucunda bir ateşkes anlaşması imzalandı. Anlaşma uyarınca sahil şeridi, Celile ve tüm Necef İsrail’e, Yehuda ve Samiriye (Batı Şeria) Ürdün’e, Gazze Mısır yönetimine ve Kudüs'ün ise Eski Şehir'in de dahil olduğu doğu kısmı Ürdün’e, batısı da İsrail’e bırakıldı. İsrail'in Filistinliler ile olan gerginliği ise sürmektedir.

ayrıca:
1 947 - BM'NİN FİLİSTİN PROJESİ

VE İSRAİL DEVLETİNİN KURULUŞU

1947 yılında, Filistin'i 1920 yılından beri yöneten İngiltere, Siyonist-Arap sorununu çözme sorumluluğunu Birleşmiş Milletler'e devretti. Bölge, Araplarla Yahudi göçmenler arasındaki kronikleşmiş huzursuzluğun pençesinde kıvranıyordu. Yahudiler artık toplam Filistin nüfusunun üçte birini oluşturuyorlardı ve toprakların yüzde 6'sının sahibi olmuşlardı. Tüm bunların üzerine, yüzbinlerce Yahudi'nin Avrupa'daki Nazi katliamından kaçmasıyla birlikte durum daha kritik bir hal aldı. Katliamdan kaçamayan 6 milyon Yahudi, II. Dünya Savaşı sırasında öldürüldü. Birleşmiş Milletler, bölgeyi Yahudiler ve Filistinliler arasında bölmeyi öngören tavsiye kararını aldı. Yahudi tarafı BM'nin önerisini kabul ederken, Filistin temsilcileri reddettiler.
Bölme planı, Filistin topraklarının yüzde 56.47'sinin Yahudi devletine, 45.53'ünün ise Arap devletine verilmesini öngörüyordu. Kudüs'ün etrafında ise uluslararası bölge oluşturulacaktı. 29 Kasım 1947'de plan BM ülkeleri arasında oylamaya açıldı. 33 ülke planı kabul ederken, 13 ülke aleyhte oy kullandı, 10 ülke ise çekimser kaldı. Filistinlilerin reddettiği plan, hiç bir zaman uygulanmadı.

İngiltere, 15 Mayıs 1948'de Filistin üzerindeki yönetimine son verme kararını açıkladı. Filistin'deki çatışmalar sırasında İngiliz askerlerinin ölmesi, bölgedeki İngiliz varlığını İngiltere kamuoyunda kabul edilemez hale getiriyordu. Ayrıca İngiltere, ABD'nin bölgeye daha fazla Yahudi göçmen alınması için yaptığı baskıdan bunalmıştı. Araplar ve Yahudiler, İngiliz varlığı olmadan yüzyüze gelecekleri güne hazırlanmaya başladılar. Her iki taraf da silahlanıyor, birliklerini seferber ediyordu. İlk operasyonlar, 1947 yılının Aralık ayında Yahudi güçleri tarafından Filistin köylerine düzenlendi.

2000 yıllık süreçten sonra kurulan ilk Yahudi devleti olan İsrail, 14 Mayıs 1948 tarihinde Tel Aviv'de ilan edildi.

Kuruluş bildirisi, son İngiliz birliğinin bölgeden çekilmesinin ardından derhal yürürlüğe kondu. Filistinliler, 15 Mayis'ı 'El Nakba', yani 'felaket günü' ilan ettiler.

1948 yılı, Yahudi ve Arap ordularının birbirlerinin bölgesine düzenlediği saldırılarla başladı. İrgun ve Lehi militan grupları tarafından desteklenen Yahudi güçleri, ilerlediler. Yahudi devleti için tahsis edilen bölgelerin yanısıra Filistin devletine verilmesi öngörülen topraklara da girdiler.

İrgun ve Lehi örgütleri, 9 Nisan 1948'de Deir Yassin köyünün sakinlerini katlettiler. Katliam korkusuyla yüzbinlerce Filistinli Lübnan, Mısır ve Bati Şeria'ya kaçtı. Yahudi birlikleri, Negev, Galilee, Batı Kudüs ve kıyı bölgesinin çoğunu aldı.

İsrail devletinin ilan edilmesinin ardından Ürdün, Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak'tan gelen birlikler İsrail'i istila etti fakat püskürtüldüler. Yapılan ateşkes anlaşmaları, İsrail'in sınırlarını oluşturdu.

Mısır Gazze Şeridi'ni alırken, Ürdün Doğu Kudüs çevresindeki bölgeyi ve bugün Batı Şeria olarak bilinen kesimi ilhak etti.

DAHA ÇOK YAZI BURAYA NAKLEDEBİLİRİM AMA GEREK YOK. verdiğin örnek saçma sapan

Motosikleti
750x
Kopyala kopyala yapiştir anasini satayim :p

@zeda2500; türkçen kötü, tarihin ondan da beter!
son 50 senede burnumuzun dibinde olanlar bu kadar da çarpıtılmaz arkadaş. az vicdan yahu.

Moderatör
Samet abi.
Bunu benim için yazdiysan, cevabim şu olacaktir :

Saftirigin teki : ''Biz doğuya doktor gönderdik, öğretmen gönderdik onlarda öldürdüler, yol yaptik yolu bombaladilar, otobüsleri yaktilar'' gibi saçma bi yorum yapmis.

Pkk nin yaptiği eylemlerin faturasi Kürt halkina kesiliyorsa eğer, evet burada Kürt halki ile pkk biribiriyle karıştırılıyor derim.

Pardon size hakaret iceren bir mesaj yazdigimi yada, sahsinize herhangi asagilayici bir cumle kurdugumu sanmiyorum.
Siz hangi hak yada curetle bana "saftirik" yakistirmasi yapabiliyorsunuz? Bu mudur kardesligi savunma anlayisiniz.? Bir zahmet sozunuzu geri alabilecek misiniz acaba ?

Motosikleti
750x
Pardon size hakaret iceren bir mesaj yazdigimi yada, sahsinize herhangi asagilayici bir cumle kurdugumu sanmiyorum.
Siz hangi hak yada curetle bana "saftirik" yakistirmasi yapabiliyorsunuz? Bu mudur kardesligi savunma anlayisiniz.? Bir zahmet sozunuzu geri alabilecek misiniz acaba ?

Ben Kürtler Güneydoğu'da zor şartlar altında yaşıyor dediğimde, sizin verdiğiniz cevap budur ;

Evet zor sartlarda yasiyorlar, cunki ogretmenleri bile yok, niye zamaninda yolladik, öldürüp geri yolladilar. Evet hastanelerinde doktor yok, hastaneleri bile yok, niye hastane yapildi, icine doktor atandi, icindekilerle beraber bombaladilar.

Böyle bir yorum yapacağınıza keşke bana hakaret etseydiniz.
Bana hakaret ettiniz diyemem.
Fakat Pkk nin eylemlerini Kürt halkina yüklemekle, milyonlarca kişiye hakaret ettiğiniz farkındamısınız?

Ben Özür dilemekten gocunmam.

Fakat ben ''Terörist eylemlerin altında pkk vardır'' diyorum. Sizde benimle aynı fikirdemisiniz?

Önce bunu cevaplayın.
Gerekirse Özür dilerim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar