Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Devşirme sistemi Ermenilere uygulanan bir sistemdi.
Yani gayrimüslim halkın, müslüman olduktan sonra Yeniçeri ordusuna katıldığı dönem.
Zaten yukarıda da 1.Murat döneminde bu sistemin yaygın olduğunu yazmıştım.

Ayrıca ;

Yeniçeri bireylerinin Acemi ocaklarında eğitim gördüklerini bende bi önceki mesajımda belirtmiştim.

Anlaşamadığımız nokta neresi onu anlamadım?

Benim I. Murat döneminde yaygın olup olmamasıyla ilgili hiçbir hususa itirazım yok Sinan Ağabey. Benim tüm yazdıklarım bu sistemde devlet tarafından bir zorlama olmadığını ifade edebilmek içindi.

Anlaşamadığımız nokta çok önemsiz bir nokta takılmaya gerek yok. Yeniçerilerin bir çoğu değil tümü Acemi ocaklarında eğitim görmüştür demek istemiştim. Ufacık bir detay...
Saat çok geç olmuş :)
Ben müsadenizi alayım iyi akşamlar.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim I. Murat döneminde yaygın olup olmamasıyla ilgili hiçbir hususa itirazım yok Sinan Ağabey. Benim tüm yazdıklarım bu sistemde devlet tarafından bir zorlama olmadığını ifade edebilmek içindi.

Anlaşamadığımız nokta çok önemsiz bir nokta takılmaya gerek yok. Yeniçerilerin bir çoğu değil tümü Acemi ocaklarında eğitim görmüştür demek istemiştim. Ufacık bir detay...
Saat çok geç olmuş :)
Ben müsadenizi alayım iyi akşamlar.

Anladim Kardeşim.
Ne demek müsade senin.
İyi geceler :rendeer:

söylediklerinin altına imza tıyorum şu detaya da çok güldüm harbiden osmanlıda ermenilerin askere gittiğini ilk defa duydum:)

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

ne mutlu türküm diyene milliyetçilik değil de nedir sevgili kardeşim

Sevgili kardeşim Ne Mutlu Türküm Diyene demek vatandaş bağı olmak demektir,yatandaş bağı değil arada ciddi fark var ulus devlet olmaya çalışırken bu ülke insanını kucaklamıştır.
Kim olursa olsun hangi etnik kökenden gelirse gelsin Türkiye Devleti Türkiye Cumhuriyeti bunun adı bu kardeşim.Bunun kimse tartışamaz yok böyle bir şey,benim yengem kürt ama dayımın çocukları biz türküz diyorlar buradaki sıkıntı bence kişilerin kendisinde bu ülkede yaşıyorsan Türksün kardeşim Türk ırkındansın demek değil bu ....Benim annemde karslı babamda karslı bana sorduklarında ben karslıyım diyorum türküm demiyorum bence sıkıntı burada.Ne oldu yahu eskiden insanlar memleketlerinden bahsederdi şimdi ırklarından bahsediyor şimdi kim ırkçı bana söylesinler..Herkes demokrasi havarisi kesilmiş bu ülkede ,yahu bu ülkede bu kadar faşist olsaydı memlekette başka kimse kalmazdı kimsede sesini çıkaramazdı.Demekki halkımızın sağduyusu hakim ülkemizde ki asıl demokrasiyi halk yaşatıyor ama bir yere kadar gider bu.Irkçı faşistin kralı terör örgütünü niye eleştirmiyorsunuz ülkeyi ne hale getiriyor ve kimlerin desteğiyle.Peki söyleyin bakalım ırak devleti nasıl kuruldu niye iran devleti var neden mezhepler üzerine devletler kuruldu neden islam olanar ayrıştırıldı......tarihin derin yaprakları.
Dünyanın gözü önünde türkmenlere yapılanlar ermenistanın azerbaycanda karabağda yaptıkları,uyanın artık kardeşlerim islamın kalesi Türkiyedir ve ciddi bir şekilde yıpratılmaktadır,ülkemizin değerleri ayakalar altına alınmaktadır,kürt kardeşlerimize soralımbakalım kürtler dünyanın hangi ülkesinde ülkemizdeki kadar rahat yaşayabilmişler ve yaşayabiliyorlar.İrandamı ıraktanmı suriyedemi söylesinler bakalım.Batı ülkelerinde poh pohlanıyorlar ama siyaseten yoksa yaşam hakları olduğundan değil....Bu demektirki Türkiye devleti hepimizin ve burada ırk dil din ayrımı yapılmamaktadır Tek bayrak tek devlet tek dil işte bu devlet olmanın temelidir faşismin bununlada alakası bile yoktur.Kürtçe diline gelince herkes kendi anadilini rahatça öğreniyor ve konuşuyor örneği milletvekilleri çoğu türkçeyi tam öğrenmemiş bile hep şiveli ve kaba konuşuyorlar.Gidin bakın bakalım dünyanın hangi ülkesinde asli olan dili o ülkede yaşayan halk öğrenmemiş...Öğrenmeli konuşmalı çünkü yaşamın tamamında bu dil kullanılıyor,ne arapça ne farsa sadece türkçe ve yenibir dil çünkü yen, bir ülke hedeflendi.....bunlar belki derin konular ama ben şahsen ırkçı değilim ve olmadımda çünkü Türküm sıkıntı buysa vallaha ben buyum canımla malımla kanımla buyum.....Allaha emanet olun...

Son düzenleme:
yahu arkadaşlar bişey rica edeceğim...
lütfen...
1:ben Türküm..kürtlerle bir sorunum yok..kardeşçe geçiniyoruz...
2: evet bende öyleyim ama kürtlere dayanamıyorum...
3:ben kürdüm ve Türkiyede yaşamaktan gayet memnunum..
4: biz Türk ve Kürt iki arkadaşız.ülkemizi seviyoruz ve bölünmesine karşı duracağız...
5 ben (ne olursan ol) pkk lıyım..Türkiyeyi parçalayıncaya kadar askeri polisi vatandaşı öldürmeye devam edeceğim-edeceğiz....bu en doğal hakkımdır...

şimdi herkes şıkkını seçsin..ona göre devam edelim..sanırım birçok kişi aynı şeyi farklı söylediği için anlaşamıyoruz....

abicim ben asıl delikanlı gibi 5. maddeyi seçebilecek olan varmı merak ediyorum....
atıp tutmak kolay ama....
kendilerini ortaya çıkarsınlar dertlerini dinleyelim bakalım....

yahu arkadaşlar bişey rica edeceğim...
lütfen...
1:ben Türküm..kürtlerle bir sorunum yok..kardeşçe geçiniyoruz...
2: evet bende öyleyim ama kürtlere dayanamıyorum...
3:ben kürdüm ve Türkiyede yaşamaktan gayet memnunum..
4: biz Türk ve Kürt iki arkadaşız.ülkemizi seviyoruz ve bölünmesine karşı duracağız...
5 ben (ne olursan ol) pkk lıyım..Türkiyeyi parçalayıncaya kadar askeri polisi vatandaşı öldürmeye devam edeceğim-edeceğiz....bu en doğal hakkımdır...

şimdi herkes şıkkını seçsin..ona göre devam edelim..sanırım birçok kişi aynı şeyi farklı söylediği için anlaşamıyoruz....

yani pes doğrusu siz kim oluyorsunuz nerden bu hakkı kendinizde buluyorsunuz ve ne amaçla insanları kategorize ediorsunuz...konunun sahibisiniz ama yapıcı henüz bir yorum görmedim barışa katkı konusunda derin şüphelerim var...

Not:bu konuya yazacağım son mesajdır...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Samedim tamam konuyu sen açtin ama neden senin seçeneklerinle tartismak zorundayiz?
Bak bu bile bir dayatma.:)

Bir seyi basaramiyoruz,tartisirken.
Yaptigimiz her tartismayi kendi dogrularimiz ve bildiklerimizle yapmaya çalisiyoruz.
Halbuki,akil edemediklerimiz ve bilmediklerimiz var.
Bu nedenle kimin ne demek istedigini anlamaya çalismak yerine, onun bizim sôylediklerimizi tasdik edip etmedigiyle daha çok ilgileniyoruz.
Bizim gibi dûsûnûyorsa, bizden, eger itiraz ediyorsa, karsimizda.
Yok öyle birsey.
Hep farkli seçenekler vardir.
Bu nedenle karsimizdakini dinleme firsati varken ben bu firsati kaçirmak istemem dogrusu.:)

Motosikleti
750x
Ulan ne konuymuş arkadaş :)

Samet abi..

İlla bi seçenek tercih edin diyorsan. Ben 1. seçenegi alayım..
Fakat kardeşçe geçinip geçinmediğimiz tartışılır.

Birde son olarak eklemek istediğim sözler var.

Savaşlar daima iki kişi arasında başlar.
Daha sonra ailelere sıçrar.
Sonra mahalleye, ve ardından bütün dünyaya yayılır.
O yüzden ben biriyle tartışmadan önce, her zaman 3.Dünya savaşının çıkma ihtimalini göz önünde bulundururum :)

Bu sebeple tartışmaya girmeden aradan çekilirim..

Gönül isterdi ki, bu olaylar hiç olmamış olsun, Türkiye üzerindeki bu oyunlar hiç oynanmamış, iç savaşlar hiç yaşanmamış olsun.
Ama ne olursa olsun, üç beş tane çakal yüzünden ben bütün Kürt halkını karşıma alamam. Büyük haksızlık olur bu.

Usema Bin Ladin'in İslami eylemleri yüzünden, bütün müslümanları yok sayabilirmiyiz?
Sayamayız..

Pkk yüzünden bütün Kürtleride yok sayamayız..

En azından ben sayamam..

Son olarak ;

Şahsım adına herşeyden vazgeçebilirim.

Soyismim den vazgeçebilirim.
Tuttuğum takımdan vazgeçebilirim.
Dinimden vazgeçebilirim.
Hatta cinsiyetimden bile vazgeçebilirim.
Ama bir Türklüğümden, birde yüzlerce yıldır yaşadığım kavimlerden vazgeçemem... Lazı'da, çerkezide, Kürdü de aynıdır benim için..

Bu konu hakkında yaptığım son yorumdur.
Cevap hakkı doğurmayacak şekilde alıntı yapılması rica olunur.

Nokta

hayır abi yaptırım değil amacım..
kesinlikle değil...
ama savunulan şeyleri bir mesajdan diğerine karıştırıyor anlayamıyorum bazen...
farklı seçenekler hep vardır tabiki..
ama buradaki son seçenek farklı değil tamamen bambaşka bir seçenektir...
açıkçası o seçeneği savunanlar olduğunu düşünüyorum...
ve bu son seçenek bizim gibi yada benim gibi düşünmek değil tamamen teröristliktir....

diğer seçeneklerde anladığım kadarıyla bir çok arkadaş aynı şeyi söylüyor...ama anlatım farklı olunca ters anlaşılmalar oluyor ve boşuna polemik oluyor...

sorduğum kısaca şu..aramızda terörist,pkklı yada bölücü yada bebek katili yada savunucuları varmı...
bunu öğrenmek istedim sadece....:cat:

sevgili Sinan....tekrar ve son kez..kürtlere pkk lıdır demiyorum...ama pkk lılara da (ırkı ne olursa olsun) insan bile demiyorum...dediklerinede katılıyorum ve aynı şeyleri düşündüğümüzü belirtmekten de memnun olduğumu söylüyorum....

Son düzenleme:
Yüce Atatürk'e bile sabrını taşırıp çizmelerini giydiren kim, Yavuz Sultan Selim'in ünlü bedduasına maruz kalan kim.. Şimdiye kadar bu vatan için ne yaptınız ki kendinize hayrınız dokunacak, şimdi de tutturmuş ayrı devlet peşindesiniz?

Sevgili Samet abi sorun şu:

Bak şimdi: Bu forumda ''bölücü'' olduğunu düşünmüyorum. Olsa da salak değil ortaya çıkacağını da düşünmüyorum ama ufak bir örnek üzerinden giderek bir şeyler anlatmaya çalışacağım. Draggy'nin yorumunu okuyun orada Yavuz Sultan Selim'in bedduasından bahsediliyor ve tamamen ırkçı bir yorum. Söz konusu bedduayı da aynen iletiyorum:

KÜRD'E FIRSAT VERME YARAB,
DEHRE SULTAN OLMA'SIN,
AYAĞI'NI ÇARIK SIKSIN,
GÖNLÜ HUZUR BULMA'SIN.

VUR SOPA'YI AL HARACI,
KARNI BİLE DOYMA'SIN,
OL ÇEŞME'DEN GAVUR İÇSİN,
KÜRD'E NASİP OLMA'SIN
VASİYET'İM OLDUR KİM,
KÜRD BİN KERRE YALVAR'SIN,
İNAN'MA KAN'MA,
YAKANA BİT,KAPI'NA KÜRD DADANDIR'MA.

şimdi böyle düşünen, böyle kafa yapısında olan binler hatta milyonlar var bu ülkede sade ve sadece Kürt, Ermeni vs olduğu için ötekileştirilen, itilen kakılan en iyi ihtimalle böyle ırkçı hakratlere yorumlara mağruz kalan. Şimdi sadece ırkından dolayı bu insanlara bu muamele farz görülüp, nefret tohumları ekilirken bunun karşı tarafta etki-tepkisi nasıl olur hiç düşünmüyor musunuz? Ki zaten başta Amerika bu durumdan en büyük çıkarı sağlamakta bu savaşı emperyalist ülkeler her daim beslemekteyken...

Böyle ırkçı insanlar bu ülkede huzura ve barışa hizmet ettiğini düşünüyorsa gerçekten büyük bir dangalaklık içerisinde.

Sadece Kürt olduğu için ''hain'' gibi hakaretlere mağruz kalıyor ya senin nazarında Draggy sana şunu soruyorum sen ananın rahmine düşmeden sana uhrevi birileri gelip Kürt mü olmak istersin, Türk mü, Ermeni mi, Alman mı, Fransız mı dedi ama sen Türk'ü seçtin sanırım değil mi?

Yazık vallahi yazık.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
hayır abi yaptırım değil amacım..
kesinlikle değil...
ama savunulan şeyleri bir mesajdan diğerine karıştırıyor anlayamıyorum bazen...
farklı seçenekler hep vardır tabiki..
ama buradaki son seçenek farklı değil tamamen bambaşka bir seçenektir...
açıkçası o seçeneği savunanlar olduğunu düşünüyorum...
ve bu son seçenek bizim gibi yada benim gibi düşünmek değil tamamen teröristliktir....

diğer seçeneklerde anladığım kadarıyla bir çok arkadaş aynı şeyi söylüyor...ama anlatım farklı olunca ters anlaşılmalar oluyor ve boşuna polemik oluyor...

sorduğum kısaca şu..aramızda terörist,pkklı yada bölücü yada bebek katili yada savunucuları varmı...
bunu öğrenmek istedim sadece....:cat:

sevgili Sinan....tekrar ve son kez..kürtlere pkk lıdır demiyorum...ama pkk lılara da (ırkı ne olursa olsun) insan bile demiyorum...dediklerinede katılıyorum ve aynı şeyleri düşündüğümüzü belirtmekten de memnun olduğumu söylüyorum....

Olayin içerigini harika özetlemissin.
Gerçekten söylûyorum.
Neden kimin ne dedigini anlamadin biliyormusun?
çünkü herkes ayri telden çaliyor.
Ortaya sûrülen argümanlari tartismak yerine, baska argûmanlar ortaya sûrûlüyor.
Yani yapilan bir yoruma, hayir öyle degil, aslinda böyle demek yerine, ama sizde zamaninda sôyle yaptiniz mantigiyla yaklasiliyor.
Durum böyle olunca da tabi ki ortaya bir sonuç çikmiyor.

Zaten aslinda topic amacindan sapti.
Sen bir hikaye anlattin.
O hikayenin özünde ne var?
Ulu önderin bu ülkede yasayan tüm halklari bahçesini gûzellestiren farkli renk ve kokuda çiçekler gibi gôrdügü var.
Farkliliklarin bu ülkenin gûzelligini saglamlastiran en önemli deger oldugunun anlatilmaya çalistigi bir hikayede biz ne mutlu laleyim diyene, diyen bir lale yüzünden bambaska bir seyi tartismaya basladik.
Bu söz neye yol açti?
Biz gûzel bir sey vurgulayalim derken, önce Atatûrk'e fasist yaftasinin yapistirilmasina yol açti.
Sonra biz o sôzü anlatmak zorunda kaldik.

Yani bir bahçeyi güzellestiren çiçekler olacakken birbirini katletmeye çalisan ayrik otlari haline geldik.
Simdi bunun suçlusu o sôzü sôyleyenmidir?
yoksa o sôzü gerçek anlamindan çikarip fasizan duygularina rehber adledenmidir?
Biz bile hikaye olduk en sonunda.
Araya pustluk girdimi, delikanliligin esamesi okunmaz.......

Bence kürtlere bağımsız devlet olma hakkı verilsin. bakın özerklik demiyorum, özerklik olursa bugüne kadar olduğu gibi sırtımızdan geçinip sırtımızdan vurmaya devam edebilecekler. tam bağımsızlık verilsin. bizimle hiç bir ilişkileri kalmasın. bakalım istanbulda ankarada diyarbakırda ve türkiyenin önemli büyük şehirlerinde saltanat süren çok zengin derebeyleri (sırrı sakık, cüneyd zapsu, ömer çelik, egemen bağış sadece gözönünde olanlar, isimlerini bilmediğimiz yüzlerce binlerce derebeyi var, kürt halkının duygularından hassasiyetlerinden zenginliklerine zenginlik katan) ne yapacaklar. Bahsettiğim büyük şehirlerdeki imparatorluklarını bırakıp o hayalini kurdukları hayali için binlerce türkü ve kürdü birbirine kırdırdıkları bağımsız kürdistan' a çekilip yeni devletleri için uğraşacaklar mı?

hiç zannetmiyorum. baştakiler (türk- kürt) derebeylikleri zarar görmesin diye 30 senedir bu tezgahı yürütüyorlar. biz de sokakta birbirimize keskinbakışlar atıp birbirimize bilenmeye devam ediyoruz. iki tarafında artık uyanması lazım.

bir de sapla samanı karıştırmamak lazım, kürt başka pkk başka, her kürt pkk' lı olacak diye bir şey yok, zaten pkk' lıların çoğu ermeni ama görmek isteyene.

Son düzenleme:
Sevgili Samet abi sorun şu:

Bak şimdi: Bu forumda ''bölücü'' olduğunu düşünmüyorum. Olsa da salak değil ortaya çıkacağını da düşünmüyorum ama ufak bir örnek üzerinden giderek bir şeyler anlatmaya çalışacağım. Draggy'nin yorumunu okuyun orada Yavuz Sultan Selim'in bedduasından bahsediliyor ve tamamen ırkçı bir yorum. Söz konusu bedduayı da aynen iletiyorum:

KÜRD'E FIRSAT VERME YARAB,
DEHRE SULTAN OLMA'SIN,
AYAĞI'NI ÇARIK SIKSIN,
GÖNLÜ HUZUR BULMA'SIN.

VUR SOPA'YI AL HARACI,
KARNI BİLE DOYMA'SIN,
OL ÇEŞME'DEN GAVUR İÇSİN,
KÜRD'E NASİP OLMA'SIN
VASİYET'İM OLDUR KİM,
KÜRD BİN KERRE YALVAR'SIN,
İNAN'MA KAN'MA,
YAKANA BİT,KAPI'NA KÜRD DADANDIR'MA.

şimdi böyle düşünen, böyle kafa yapısında olan binler hatta milyonlar var bu ülkede sade ve sadece Kürt, Ermeni vs olduğu için ötekileştirilen, itilen kakılan en iyi ihtimalle böyle ırkçı hakratlere yorumlara mağruz kalan. Şimdi sadece ırkından dolayı bu insanlara bu muamele farz görülüp, nefret tohumları ekilirken bunun karşı tarafta etki-tepkisi nasıl olur hiç düşünmüyor musunuz? Ki zaten başta Amerika bu durumdan en büyük çıkarı sağlamakta bu savaşı emperyalist ülkeler her daim beslemekteyken...

Böyle ırkçı insanlar bu ülkede huzura ve barışa hizmet ettiğini düşünüyorsa gerçekten büyük bir dangalaklık içerisinde.

Sadece Kürt olduğu için ''hain'' gibi hakaretlere mağruz kalıyor ya senin nazarında Draggy sana şunu soruyorum sen ananın rahmine düşmeden sana uhrevi birileri gelip Kürt mü olmak istersin, Türk mü, Ermeni mi, Alman mı, Fransız mı dedi ama sen Türk'ü seçtin sanırım değil mi?

Yazık vallahi yazık.

Sana yazık, Yavuz Sultan Selimin bedduasının sebebini de yazsaydın da herkes bileydi... Benim vergimle beslenip, kimse bana ahkam kesemez arkadaş. bunun ırkçılıkla falan ilgisi yok, tutturmuşsunuz ırkçı ırkçı diye, söylediğiniz ırkçı kelimesi kadar ülkede ırkçı olsaydı bunları yazacak kafan bile olmazdı... bu ülkedeki asıl ırkçılar ben kürdüm ben buyum, ben özgürlük istiyorum deyip Trabzondan Antalyaya kürt devleti hayal edenlerdir, asıl şovenist hayaller peşinde koşanlardır. Kabul edin burada kimse ben türküm ben buyum diye ırkçılık yapmıyor ama nedense siz yapınca haklısınız.. Gençliğim en marjinal sol gruplar içinde geçti ama sizleri gördükçe milliyetçi kesimlere daha yakın hissediyorum artık... Milleti zorla ırkçı yapıyorsunuz haberiniz yok...

Motosikleti
750x
Sana yazık, Yavuz Sultan Selimin bedduasının sebebini de yazsaydın da herkes bileydi... Benim vergimle beslenip, kimse bana ahkam kesemez arkadaş. bunun ırkçılıkla falan ilgisi yok, tutturmuşsunuz ırkçı ırkçı diye, söylediğiniz ırkçı kelimesi kadar ülkede ırkçı olsaydı bunları yazacak kafan bile olmazdı... bu ülkedeki asıl ırkçılar ben kürdüm ben buyum, ben özgürlük istiyorum deyip Trabzondan Antalyaya kürt devleti hayal edenlerdir, asıl şovenist hayaller peşinde koşanlardır. Kabul edin burada kimse ben türküm ben buyum diye ırkçılık yapmıyor ama nedense siz yapınca haklısınız.. Gençliğim en marjinal sol gruplar içinde geçti ama sizleri gördükçe milliyetçi kesimlere daha yakın hissediyorum artık... Milleti zorla ırkçı yapıyorsunuz haberiniz yok...

Sizin verginizle kim besleniyor?
Biraz açarmısınız?

---------- Post added at 01:55 ---------- Previous post was at 01:43 ----------

Ayrıca ben o bedduanın da doğru olduğunu düşünmüyorum.

Bir Osmanlı padişahının mahalle karıları gibi devlet bünyesindeki etnik bir unsura bu tarz beddualar edeceğini düşünmek abesle iştigaldir. Ayrıca Yavuz Sultan Selim devrinin divan şairleriyle başa baş gidecek güzellikte şiirler yazmış bir hükümdardır.

Öte yandan Türkmen şah ismail'i destekleyen alevileri katlederken , kürtlerin yavuz'un yanında yer alıp katliama yardım ettiklerini düşünürsek, uydurma bi beddua olduğu tarafımdan güçlenir.

Ha uyduran iyimi uydurmuş?
Ben bilmem beyim bilir.

Ben yatiyorum arkadaşlar.
Kalın sağlıcakla.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sizin verginizle kim besleniyor?
Biraz açarmısınız?
Valla onu ben de merak ettim.

Su zihniyeti birakin artik.
Sanki birilerine iyilik yapiyormussun ulufe dagitiyormussun mantigi ile devam etmek isteyen buyrun devam etsin.
Nereye varacaksa!

Bu arada bir yanlis daha yapiliyor.
Sinan da ayni yanlisa düsmüs.
Kavramlari yerinde kullanmak lazim yoksa tespitler hatali olacak.
Kürtler, bu ülkede bir azinlik degildir.
Vatandastirlar.
Yani bu ülkenin her bir vatandasi ile esit haklara sahiptirler.
öncelikle bu konunun iyi kavranmasinda fayda var.
Tabi bu konuyu baltalayan en önemli sebep pkknin ve BDP'nin Kürtler hakkinda sanki azinlikmis gibi hareket edip bir takim talepleri olmasidir.
Halbuki ortada bir azinlik meselesi yoktur.
Dedigim gibi kavramlari yerinde kullanmak tartismada taslarin yerine oturmasi için olmazsa olmazlardandir.

Motosikleti
750x
Valla onu ben de merak ettim.

Su zihniyeti birakin artik.
Sanki birilerine iyilik yapiyormussun ulufe dagitiyormussun mantigi ile devam etmek isteyen buyrun devam etsin.
Nereye varacaksa!

Bu arada bir yanlis daha yapiliyor.
Sinan da ayni yanlisa düsmüs.
Kavramlari yerinde kullanmak lazim yoksa tespitler hatali olacak.
Kürtler, bu ülkede bir azinlik degildir.
Vatandastirlar.
Yani bu ülkenin her bir vatandasi ile esit haklara sahiptirler.
öncelikle bu konunun iyi kavranmasinda fayda var.
Tabi bu konuyu baltalayan en önemli sebep pkknin ve BDP'nin Kürtler hakkinda sanki azinlikmis gibi hareket edip bir takim talepleri olmasidir.
Halbuki ortada bir azinlik meselesi yoktur.
Dedigim gibi kavramlari yerinde kullanmak tartismada taslarin yerine oturmasi için olmazsa olmazlardandir.

Yok İlkay abi.
Benim azınlık dememdeki sebep ;

Konu içinde Başbakan İnönü'nün Atatürk'e Kürtler hakkında azınlıklar demesinden kaynaklıdır.
Konu rayından çıktı, en azından bi yerde konuya bagli kalayim dedim :cherry:

Son düzenleme:

Ya yazmayayım yazmayayım diyorum ama sonunda meydan draggy gibilerine kalıyor atıp tutuyorlar...

öncelikle faşist düşünmede sınır tanımıyor almış başını gitmişsin emin ol hitler yaşasa önünde saygı ile eğilirdi...benim vergimle beslenenler demişsin allah aşkına bu ülkede sade sen mi vergi ödüyn yada kaç para ödüyn ülkeyi tek başına sırtlamış götürüyorsun da haberimiz mi yok...

senin vergin senin vatanın senin şuyun senin buyun yahu bü ülkenin tapusu sizde mi kardeşim nedir bu bencillik...

draggy biraz aklı başında laflar edin lütfen bu ülkede tek başınıza yaşamıyorsunuz sade siz vergi vermiyorsunuz sade siz seçmiyor seçilmiyorsunuz insanların tercihlerine görüşlerine de saygı duyun bu faşizan hareketleri bırakın kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz yahu...

draggy inan senin gibileri gördükçe bu günlere bile geldiğimize şükrediyorum...hele şu yazuz sultan selim mesajına da diyecek bişey bulamıyorum...

Moderatör
Bicak kemige dayandi diyerek noktayi koyuyorum bende. 30 sene sonra ayni konuya girer yine Bicak kemige dayandi yazarim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar