Atatürk Köşesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
48985772.png

Düşmana diz çöktüren lider... ''Milletin Efendisidir dediği'' köylülerle birlikte memleket meselelerini konuşuyor... Onlardan biri gibi... Onların yanıbaşında... Bir taşın üstünde dikkatle dinliyor onları... Ve bir milleti uyandıran lider, o milletle birlikte yürüyor atiye...

18452285.png

1930'un Kasımında çekilmiş bu o an... Sivas'ta bir genç bir sorununu paylaşıyor Ata'sıyla... Bir dilekçe yazmış ''O bizim liderimiz... Bir çözüm bulur'' diyerek hemen yanına koşmuş... Ve işte o lider... Milletin... Halkın lideri... Çok önemsiyor bu genci... Dilekçesini inceliyor ve yakından ilgileniyor. ..

21812419.png

O sadece bir asker... Bir devlet adamı değildi... O her anlamda bir öğretmendi... Matematik... Geometri... Tarih bilgisiyle yeni nesli Yeni Türkiye Cumhuriyeti' ne yetiştirdi... İzmir Atatürk Lisesi'nde bir Şubat 1931'de öğrencilerle matematik dersindeydi. .. Kendine güvenen... Kendinden emin duruşuyla tam bir başöğretmendi...

20004285.png

1929'un 15 Eylül günüydü... Mustafa Kemal ve arkadaşları Yalova'daydı. .. Atatürk yolda gördüğü 9 yaşlarındaki bir çocuğa yolu sordu... İşte o çocuk Sığırtmaç Mustafa'ydı.. . Birgün sonra Mustafa'yı tekrar buldu ve himayesine aldı.Okuttu... Her iki Mustafa takım elbiseleriyle 15 haziran 1930'da sohbet ederken böyle yansıdı o an'a

68897864.png

Manevi çocuklarından biri de Afet İnan'dı Atatürk'ün... Ekim 1925’te izmir’e geldiği günlerde bir ilkokulda karşılaşmıþtı Afet Hanım'la... Afet İnan'ın isteği, öğrenimini sürdürmek ve yabancı dil öğrenmekti... Atatürk de O'nu İsviçre'ye gönderdi... Bu fotoğraf da 27 Ağustos 1934'te İzmir Vapuru'nda çekilmiş... Modern... Çağdaş Türkiye'nin lideri Afet Hanım'la dans ederken

54208263.png

Her zaman çağdaş... Her zaman şık ve karizmatikti. .. Ama o hep bizden biriydi... Samimiydi... Cumhuriyet'in 10'uncu yılı kutlamaları için sunulan sayfalar dolusu sloganı okumuş ve birinin altını çizmişti... ''Bunu beğendim'' demişti. . O slogan şöyleydi: ''Atatürk, içimizden biri... ''İşte içimizden biri Atatürk o anda Kızılcahamam'da yere bağdaş kurmuş dinleniyordu. ..

94719183.png

Cumhuriyeti kuran... Devrimleri yapan ve Türk halkının yönünü çağdaş dünyaya çeviren Atatürk sık sık yurt gezileri yapardı... İşte o gezilerden birinde çekilmiş bu o an... Türk kadınına hak ettiği çağdaş değerini kazandıran Atatürk'ün çevresi yine o çağdaş türk kadınlarıyla çevrelenmiş...

16517461.png

Ölümünden önceki yıllardı... Hastaydı... Ama durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyordu... Türkiye Cumhuriyeti' nin geldiği yeri yeterli bulmuyor... Çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak istiyordu... Yorgundu... Ama biliyordu... Bu işte yorulmak yoktu... Zira O'nun yolundan devam edecek bir nesil düşlüyordu... Siyah-beyaz bir ülkeyi... Karanlıklar içindeki bir ulusu işte böyle renkli bir hale getirmişti... Yola devam etmek gerekirdi...

Atam bizimkiler yanlış yola saptı :pr::pr::pr::pr::pr:

Son düzenleme:
Edit.......

Evet insanların dertleri ile tek tek ilgilenen İnsanların içine karışan ATATÜRK ten
Günümüze 40 araba koruma ile dolaşanlara .

Son düzenleme:
Yıl 1938, 10 Kasım...
İstanbul Üniversitesi’nde saat 9'u 5 geçenin acı haberi duyulur.Bir Alman profesör var Hukuk Fakültesinde,o da duymuş, şaşırmıştır.Derse girsin mi, girmesin mi bir türlü karar veremez.O sırada aklına Rektöre başvurmak gelir.Kalkar, yanına gider.Aralarında şu konuşma geçer :
- Efendim, kararsızım. Acaba ne yapsam?
- Sizde böyle büyük bir adam ölünce ne yaparlarsa,onu yapın.
İşte o zaman Alman profesör kollarını iki yana sarkıtarak"Bizde bu kadar büyük bir adam ölmedi ki"demiştir.

ANITKABİR herkesin görmesi gereken biyer
geçen sene gittim muhteşem orada olmak
umarım isteyen herkes gidebilir
anı defterine heyecandan bişey yazamamıştım sırf o yuzden ilk fırsatta gene gidicem
ATAM, senin gibi bi lider birdaha asla gelmez
emanetine ne derece sahip çıkabildik bilmiyorum ama TÜRK gençleri seni çok özlüyor

ANITKABİR herkesin görmesi gereken biyer
geçen sene gittim muhteşem orada olmak
umarım isteyen herkes gidebilir
anı defterine heyecandan bişey yazamamıştım sırf o yuzden ilk fırsatta gene gidicem
ATAM, senin gibi bi lider birdaha asla gelmez
emanetine ne derece sahip çıkabildik bilmiyorum ama TÜRK gençleri seni çok özlüyor

O deftere herkez yazabiliyor mu... Şimdiden hazırlanayım ben..:rendeer:

O deftere herkez yazabiliyor mu... Şimdiden hazırlanayım ben..:rendeer:

evet
zaten değiştiriyorlarmış sürekli kaldırdıklarını ne yapıyorlar bilemiyorum
kalemi aldım baktım ellerim titriyo
kolaymı ya ATAM a yazıcam bi kaç satır kalbim yerinden fırlıyodu yazamadım bişi :pale:

evet
zaten değiştiriyorlarmış sürekli kaldırdıklarını ne yapıyorlar bilemiyorum
kalemi aldım baktım ellerim titriyo
kolaymı ya ATAM a yazıcam bi kaç satır kalbim yerinden fırlıyodu yazamadım bişi :pale:

Ben de sanmıyorum yazabileceğimi boğazım düğümlenir sinirden sağı solu tekmelerim .. :silent:

Ekleme : Ağlarımda kesin..

Son düzenleme:
O ÖLMedi ; Ölmeyecek ;

Hep izliyor Türk milletini...

Dağlarda ki gölgesinden ; Göklerdeki Bulutlardan :)

Türk milleti acaba o'nu izliyor mu?:mrgreen: Başbakan obama..:mrgreen:

bizde atatürkün 2 tane orjinal fotosu var paşalarla çekilmiş acaba değer açısından
nasıl bir önemi vardır nerden öğrenebilirim

bizde atatürkün 2 tane orjinal fotosu var paşalarla çekilmiş acaba değer açısından
nasıl bir önemi vardır nerden öğrenebilirim

Her zaman görebileceğim bir yere asardım..

orası öle bu arada yanlış anlaşılmayayım sağlam atatürkçüyüm nemelazım başıma bi işmiş gelir belirteyim

orası öle bu arada yanlış anlaşılmayayım sağlam atatürkçüyüm nemelazım başıma bi işmiş gelir belirteyim

Git evinin en güzel yerine as..Param olsa alırdım senden...

çok istememe ragmen bulamadım hiç ATAMIZIN tablosunu şuan alacak durumumda yok zatende bence maddi degeri önemsiz
50 tanede olsa bende olması en güzelidir

Gökteki güneştin sen bilemedik kıymetini anlayamadık seni şimdi ampulle aydınlanmaya çalışıyoruz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar