Bir Türk olarak Türklük niye rahatsiz etsin beni? Ulkemizi Ataturk'e borclu oldugumuzun da bilincindeyim.
Ama bu soz, bugun sakincali. Gercekten Ataturk soyledi mi bilmiyorum. Belki de o zamanlar tehlikesi cok belli degildi, ya da baska tur tehlikleler ondeydi. Ancak ikinci dunya savasi sonrasi bu tarz ifadelerin suistimale cok acik oldugu, dolayisiyla da sakincali oldugu, bati dunyasi tarafindan kabul gormus durumda.
Problem su:
Insan Türk olmasiyla, yani kimligiyle gurur duyabilir, duymali da. Ancak bu, kritik noktalarda, Türk olanlarla olmayanlara bakisinda ciddi bir farka sebebiyet veriyorsa, bakis acisi problemlidir. Mesela, işe insan aliyorken, insanlari degerlendiriyorken, vs.
Ulkemizde Turk sikintisi yok. Ancak durust, egitimli, kalifiye, ahlakli ve prensipli insan sikintimiz cok fazla. Bu ozelliklere sahip biri, bu ozellikleri tasimayan bir Turk'ten cok daha degerlidir benim gozumde. Denge onemli.
Bu arada "Türk" kelimesini "musluman" ile de degistirebilirsiniz. Bakin ayni dengesizlik, Ahmet Turan Peker'in atesitleri dusman olarak gormesine kadar gidiyor... Bu durumda nasil adaletli davranmasini bekleyebilirsiniz ATP'nin ateist Turk'lere karsi?
Cok bagdasmayan bir ornek olacak farkindayim, ancak daha dun Yeni Zelanda'da bir suru masum insani hayvan gibi olduren manyagin manifestosunda da benzer ifadelerin suistimalini gorursunuz muhtemelen. Olay, bir millete ait olmanin, olmayanlara "ustun" oldugunun kabuluyle sirazeden cikiyor.
Bu arada bahsi gecen hikaye de ilginc dizayn edilmis. Ortada bir haksizlik ve zulum var. Ve zulme ugrayan magdur kisi de Turk. Ve Ataturk haksizliga ugrayan mazlum'un yaninda konumlandirilmis, ve garip bir sekilde buradan Turkluge sicraniyor... Peki mazlum Arap, zalim Turk olamaz miydi? Hic olmamis mi? Olamaz mi? Bakin bu okudugunuz sorular icinizde bir isyana, karin agrisina sebebiyet veriyorsa sizin de bakisiniz net degildir. Cunku bu sorunun cevabi cok acik net Evet'tir. Bir Turk her turlu pisligi yapabilir. Cunku her Turk, insandir. Bu sorunun cevabinin Hayir oldugu bir millet te, din de yoktur...