Asya turu için yol arkadaşı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O zaman ben son turdaki gibi önde yardırmaya devam edeyim mübarek😁🙃🤪

Mübarek yetmedi valla düzde nefesimiz 3 silindir 800'lük Tiger'a :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gaza getirme o da peşinden yardırmasın sonra. :)
Öyle diyorum ama son yıllardaki tek kötü kazasını benimle turdayken Edirne'de benim arkamdan geliyorken yaptı. Ben xmax sürüyordum o zamanlar, sizin motorlara göre xmaxın yardırmasından ne olur, şehir içi hızımız 50 bile değilken kaza yapmıştı, o halde motora tekrar binip istanbula eve kadar sürebilmişti acayip dayanıklıymış. Sonra 2 aya yakın motor süremedi ama.

Hala ara sıra aklıma geldikçe kendimi suçluyorum, yola adımını atan yaya görünce yay geçidinde ani fren yapmayıp devam etseydim belki o da ani fren yapmayacaktı, bende abs var kolayca zınk diye durdum ama abs olmayan motor ön teker kayınca kaza olmuştu.

Senin canın sağolsun espresso aga, nedeni senin fren yapmandan ziyade benim dikkatimin başka yerde olması, konumlanma hatam, takip mesafesi bırakmamam ve geç tepki vermem. Abs sadece bu örnekte süs, Abs'ye gelene kadar hatanın büyüğü bende. Buarada 2 ay değil, 1 ay süremedim. İlk 15 gün sol bacağımı ve sağ elimi hiç kullanamadım. Senden de Allah razı olsun gece gece beni arabayla alıp hastanelere taşıdın.

Yıl 2008 arkadaşla Tenerelerle Nepal rotası planlamıştık, kaza yaptım yaklaşık 6 ay rahat yürüyemedim iptal oldu,
2020 de de hanımdan izin aldım Ağustos sonu, Eyül aylarında xmax'le yunanistan üzerinden İtalya, Fransa Provence yapacaktım Mart ayında covid patladı.
Ben hiç plan yapmayayım . Yapana iyi geziler.

Motosikleti
cbf 150
Ben asyaya giderim hepi top 2500km 2500km dönüş değilmi? 2 günde yaparız hayabusa ile. ben varım Gelincede milyon km yaptım derim

Benimde aklımda olan bir rota bu, ancak tanımadığın biriyle yola çıkma konusunu bilemedim. Avantajları olduğu kadar zorluğuda olur. Sen bir yere girmek istersin yeni tanıştığın bu arkadaşın yola devam etmek ister. Sen çadır atmak istersin arkadaşın otelde kalmak ister. Tamam dersin otelde olmaz, hostel daha ucuz diyebilir. Bi anda hiç tanımadığın dilini bile bilmediğin 8 arkadaşın daha olabilir.

Bir diğer yandan. Başına birşey gelse yardım getirebilir, intercomdan muhabbet edilebilir. Masraf bölüştürülebilir.
Yıllardır tanıdığımiz kişiler bile anında değişiyor yeni tanıştığın birinin farklı düşünmesi gayet doğal

bir hevesle açılmış bi konu üzerine pek düşünmemiş gibi
Yıllardır planlıyorum ama ailevi maddi durumlar sıkıntılı hem bence bazı şeyler anlık olursa güzel olmuyor mu ?

Bir de bu asya gezisi sevdası nedir anlamıyorum.
Tek başına çıkın avrupa turu atın, hem trafiği medeni yerlerde gezmiş olursunuz, Asya turu için uzakdoğuya varana kadar pakistan, hindistan falan geçilecek, hiç değmez oralardan geçmeye o maceraya.
Vize alması sorun ve pahalı asya daha uygun

Hocam yanlış anlama da bu forumda bile gizli psikoıpatlar var; boşver bu işi.

2 kişilik tur en fazla airbnb fln ev tutarsan fiyatı bölmeni sağlar; onun dışında otel / hostel de kalırsan sana hiçbir ekonomik faydası olmayacaktır.

Ha diyorsan tek giderken başıma birşey gelmesin bana destek birisi olsun falan; o cok farklı bir konu.
Amaç zaten güvenlik ve maddiyat bolusmesi he bir de ortak kullanım eşyalarının olmasından kaynaklı depolama alanının artması

Yok...Daha elindekileri satamamıştır.. Sonra daha crf alacakmış...
Bence tura çıksın bir daha gelmesin...
Ortadoğuyu her şekilde solladık... Oralar daha yaşanır yerler oldu..
Abi şu sıra hayatımda hiçbir şey düzgün gitmiyor zaten planım olsa bile daha aylar var hem olmasa bile hayal kuruyorum işte 100 tane hayal kursam biri olsa benim için kâr ne diyelim uğraşıyoruz

Ben konu tutmadı sandım da bayağı yazan olmuş çalışmaktan bakamadım özür dilerim

Son düzenleme:
Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Asya Avrupa vb turları bilemem fakat bu tip durumlarda tombala mı çekilir yahu?
Uzun yolda zaman zaman 2,5-3 saat hiç durmadığımı biliyorum, durmak istemiyorum mesela, yol o kadar güzel oluyor ki.
Bazen de çok sık durup gözüme çarpan o orman yollarına, göle çıkan o yola vb yerlere girip merakımı gideriyorum.
Uzun yolda bana kalırsa en iyi arkadaşın fotoğraf makinen, termosun ve artçın olur.

Uzun tura iki ve daha fazla kişi ile çıkmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da oluyor.

Bana göre avantajı.
Yanında sohbet edeceğin biri veya birileri oluyor.
Başıma bir iş gelirse en azıdan yalnız kalmam diye güvence oluyor, insan kendini daha güvende hissediyor en azından.
Bazen bir sorun çıktığında çözmesi daha kolay oluyor, elinden gelirse yardım ediyor veya fikir veriyor.

Bana göre dezavantajı.
Birden fazla motosiklet ile çıkılacaksa ister istemez bazen bir sidik yarışı oluyor. Sidik yarışında yenilen bazen kaldıramıyor veya kazanan gereksiz abartıyor bu da küslük, kırgınlık ve ağız tadının kaçmasına sebep oluyor.
Performansı düşürüyor. Sen hadi kaptıralım biraz yol yapalım diyorsun, biri çişim var, öteki dur manzaraya bakalım, beri ki ne acelemiz var diyor.
Dünya görüşü farklı kişilerin ortamlarda farklı tepkileri oluyor. Bu çok önemli bir konu geziden alınan hazzı çok etkiliyor.
Bir birini tanımayan kişiler varsa uyum daha zor oluyor. Tanıyan kişiler bir birini daha çok idare ediyor.

Bu listeyi çok çok uzatmak mümkün sonuçta kişi sayısı artıkça ortak noktalar azalıyor buna bağlı olarak ta gezi zevki azalıyor.

Şahsi fikrim eşimizle veya yalnız çıkmak daha iyi.

Benimde aklımda olan bir rota bu, ancak tanımadığın biriyle yola çıkma konusunu bilemedim. Avantajları olduğu kadar zorluğuda olur. Sen bir yere girmek istersin yeni tanıştığın bu arkadaşın yola devam etmek ister. Sen çadır atmak istersin arkadaşın otelde kalmak ister. Tamam dersin otelde olmaz, hostel daha ucuz diyebilir. Bi anda hiç tanımadığın dilini bile bilmediğin 8 arkadaşın daha olabilir.

Bir diğer yandan. Başına birşey gelse yardım getirebilir, intercomdan muhabbet edilebilir. Masraf bölüştürülebilir.
Çıkmazda gibiyim hayattan zevk alamıyorum iyi bir yol arkadaşı istemiştim yorumun için teşekkürler hocam :)

Uzun tura iki ve daha fazla kişi ile çıkmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da oluyor.

Bana göre avantajı.
Yanında sohbet edeceğin biri veya birileri oluyor.
Başıma bir iş gelirse en azıdan yalnız kalmam diye güvence oluyor, insan kendini daha güvende hissediyor en azından.
Bazen bir sorun çıktığında çözmesi daha kolay oluyor, elinden gelirse yardım ediyor veya fikir veriyor.

Bana göre dezavantajı.
Birden fazla motosiklet ile çıkılacaksa ister istemez bazen bir sidik yarışı oluyor. Sidik yarışında yenilen bazen kaldıramıyor veya kazanan gereksiz abartıyor bu da küslük, kırgınlık ve ağız tadının kaçmasına sebep oluyor.
Performansı düşürüyor. Sen hadi kaptıralım biraz yol yapalım diyorsun, biri çişim var, öteki dur manzaraya bakalım, beri ki ne acelemiz var diyor.
Dünya görüşü farklı kişilerin ortamlarda farklı tepkileri oluyor. Bu çok önemli bir konu geziden alınan hazzı çok etkiliyor.
Bir birini tanımayan kişiler varsa uyum daha zor oluyor. Tanıyan kişiler bir birini daha çok idare ediyor.

Bu listeyi çok çok uzatmak mümkün sonuçta kişi sayısı artıkça ortak noktalar azalıyor buna bağlı olarak ta gezi zevki azalıyor.

Şahsi fikrim eşimizle veya yalnız çıkmak daha iyi.
Bir arkadaşım var onunla iki kişi çıkacağız sanırım 3. Kişiye gerek yok ne diyelim böylesi de güzel olur bilgilendirici yorumun için teşekkürler hocam :)

Ben arkadaşımın daha önce tanışmadığım bir arkadaşı ile tura çıkmadan önce bi geriliyorum, müthiş cesaret böyle birini aramak. :)
Tanımadığım insanlar ile Irak'ta Hakkari'de yan yana yattım hayat macera dolu Türkiye zaten aksiyonlu çok farkı olmaz hajhahs

Ben arkadaşımın daha önce tanışmadığım bir arkadaşı ile tura çıkmadan önce bi geriliyorum, müthiş cesaret böyle birini aramak. :)
Tanımadığım insanlar ile Irak'ta Hakkari'de yan yana yattım hayat macera dolu Türkiye zaten aksiyonlu çok farkı olmaz hajhahs
Konu sahibi çoktan Gürcistan'ı geçti galiba hiç sesi soluğu çıkmıyor.

Olsun biz yine de yazmaya devam edelim.
Yok hocam farklı şeyler gelişti hayatımda kimse cevap vermiyor diye foruma girmemiştim sonradan gördüm kusura bakma

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
25 yaşına giricem Denizli'de yaşıyorum elimde bir xpulse bir f 650 GS 2004 var ikisini de satıp bir motor alıp (CRF L düşünüyorum şimdilik) asya turu yapmayı düşünüyorum hayatı görmeden robot gibi yaşayıp ölmek bana göre değil
Kafa dengi bir yol arkadaşı arıyorum kafa dengi olmalı motorsiklet + 3-5 bin dolar kadar para olsa yeter maliyeti düşürmek alan paylaşmak için istiyorum
Asya turu çok güvenli değil.Daha önce asya turu yapmış tecrübeli biri lazım. Türkiye'nin doğusu mafya ve eşkiya bölgesidir. Moğolistan gezisine çıkan Nivacılardan duymuştum. Motor gibi açık bir araçla hiç emniyetli değil. Başıboş vahşi köpek sürüleri, gezgin gaspeden eşkiyalar...vs

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar