Asya turu için yol arkadaşı

25 yaşına giricem Denizli'de yaşıyorum elimde bir xpulse bir f 650 GS 2004 var ikisini de satıp bir motor alıp (CRF L düşünüyorum şimdilik) asya turu yapmayı düşünüyorum hayatı görmeden robot gibi yaşayıp ölmek bana göre değil
Kafa dengi bir yol arkadaşı arıyorum kafa dengi olmalı motorsiklet + 3-5 bin dolar kadar para olsa yeter maliyeti düşürmek alan paylaşmak için istiyorum

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Benimde aklımda olan bir rota bu, ancak tanımadığın biriyle yola çıkma konusunu bilemedim. Avantajları olduğu kadar zorluğuda olur. Sen bir yere girmek istersin yeni tanıştığın bu arkadaşın yola devam etmek ister. Sen çadır atmak istersin arkadaşın otelde kalmak ister. Tamam dersin otelde olmaz, hostel daha ucuz diyebilir. Bi anda hiç tanımadığın dilini bile bilmediğin 8 arkadaşın daha olabilir.

Bir diğer yandan. Başına birşey gelse yardım getirebilir, intercomdan muhabbet edilebilir. Masraf bölüştürülebilir.

Motosikleti
Hero Dash125
Benimde aklımda olan bir rota bu, ancak tanımadığın biriyle yola çıkma konusunu bilemedim. Avantajları olduğu kadar zorluğuda olur. Sen bir yere girmek istersin yeni tanıştığın bu arkadaşın yola devam etmek ister. Sen çadır atmak istersin arkadaşın otelde kalmak ister. Tamam dersin otelde olmaz, hostel daha ucuz diyebilir. Bi anda hiç tanımadığın dilini bile bilmediğin 8 arkadaşın daha olabilir.

Bir diğer yandan. Başına birşey gelse yardım getirebilir, intercomdan muhabbet edilebilir. Masraf bölüştürülebilir.
Aynen karakterler bile sorun olur. Sen sakinsindir o paniktir ya da tersi. Baştan bunları konuşup, oluşabilecek durumlara gülüp geçebilecek kafada insanlar yola çıkmalı. Scooter ile ben de gelirim🤪😀🛵

Önce nisanlilik devresi gibi bir devre gecirerek birbirinizi fiziksel, ruhsal,beceriklilik, ve hakimiyet konusunda bir iki orta uzunlukta bir tur yapmanizi tavsiye ederim biribirinizin huyunu suyunu bilmeniz bu hususda size yardimci olacaktir,ayarica maddiyat konularininda hemen hemen birbirinize denk olursa keyifli bir tur olabilir.

Motosikleti
Hero Dash125
Aynen ya sen tek çık, bir gezginler platformu bul, yalnız hissedince, sıkışınca, sorun olunca oraya yazarsın. Çok spesifik bilgi paylaşmadan oradan motivasyon al. Bir de sosyal hesabı aç, oradan da gerçek zamanlıya yakın gezlerini paylaş, hukuksal olarak da o hesaptan destek alırsın, devam.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben aynı gün 1000 km gibi uzun turlarımda yalnız olmayı seviyor ve tercih ediyorum. Kafama göre takılıyorum. İster yardırıyorum, ister sakin sürüyorum, ister mola veriyorum, ister sağa çekip resim çekiyorum. Arkamdakini kollamak beni ciddi yoruyor, onun güvenliğini çok önemsiyorum, önde gidiyorsam sürekli aynadan arkaya bakıyorum geliyor mu diye.

Kurda sormuşlar ensen niye kalın. Kendi işimi kendim görürüm demiş. Bence en güzeli solo turlar. Kafana göre...

F54

3 GÜN VE üzeri turlar 2 bilinmez insan ile çileye dönüşebilir benim doğru düzgün 5 tane arkadaşım var bunların ikisi ile 10 gün üzeri geziler yaptım gayet iyi geçti
uzun gezilerde pisikoloji herşeyden daha önemli hele hele internetin olmadığı kimsenin yol bilmediği yurtdışı gezilerinde gezi çileye ve sinir harbine dönüşebilir
gürcistanı gezerken ilk gün uygulamanın nasıl çalıştığını bilmeden bir yola girdik kaybolduk sonra yolu doğrulttuk derken bi köyden geçiyoruz 5 6 genç durdurdu türkçe bilen biri var içiyorlar gırgır vs derken biz basık geçtik ileride yağmura yakalanıp ıslandık ilerde bi köyde durduk bi yere sığındık kuru bi yere otrudum arkadan çıtır diye bi ses geldi eyvah dedim telefonun ekran kırıldı :( çıkardık cebimden kamera koruyucu kırılmış o 3 5 saniyeyi anlatamam neyse geri döndük aynı köylü gençleri bizi durdurdu orada TÜRK ermeni sürtüşmesi yaşadık aq köy ermeni köyüymüş zaten ıslanmışız birde bu olay navigasyon dondu kamp yeri bulamadık her yer ıslak çadır kuracak yer yok bom bok bir gündü ama arkadaş ile tartışmadık uygun bir yere çadır kurduk az bişey yemek yedik kahve içip uyuduk sabah hiçbir şey olmamış gibi yola devam ettik tanımadığın insanla olsan birbirinize girersiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir de bu asya gezisi sevdası nedir anlamıyorum.
Tek başına çıkın avrupa turu atın, hem trafiği medeni yerlerde gezmiş olursunuz, Asya turu için uzakdoğuya varana kadar pakistan, hindistan falan geçilecek, hiç değmez oralardan geçmeye o maceraya.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Vallahi tanımadığın biriyle o kadar yol gitmek cesaret ister.

Ben aynı gün 1000 km gibi uzun turlarımda yalnız olmayı seviyor ve tercih ediyorum. Kafama göre takılıyorum. İster yardırıyorum, ister sakin sürüyorum, ister mola veriyorum, ister sağa çekip resim çekiyorum. Arkamdakini kollamak beni ciddi yoruyor, onun güvenliğini çok önemsiyorum, önde gidiyorsam sürekli aynadan arkaya bakıyorum geliyor mu diye.
O zaman ben son turdaki gibi önde yardırmaya devam edeyim mübarek😁🙃🤪

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Vallahi tanımadığın biriyle o kadar yol gitmek cesaret ister.

O zaman ben son turdaki gibi önde yardırmaya devam edeyim mübarek😁🙃🤪
Gaza getirme o da peşinden yardırmasın sonra. :)
Öyle diyorum ama son yıllardaki tek kötü kazasını benimle turdayken Edirne'de benim arkamdan geliyorken yaptı. Ben xmax sürüyordum o zamanlar, sizin motorlara göre xmaxın yardırmasından ne olur, şehir içi hızımız 50 bile değilken kaza yapmıştı, o halde motora tekrar binip istanbula eve kadar sürebilmişti acayip dayanıklıymış. Sonra 2 aya yakın motor süremedi ama.

Hala ara sıra aklıma geldikçe kendimi suçluyorum, yola adımını atan yaya görünce yay geçidinde ani fren yapmayıp devam etseydim belki o da ani fren yapmayacaktı, bende abs var kolayca zınk diye durdum ama abs olmayan motor ön teker kayınca kaza olmuştu.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Gaza getirme o da peşinden yardırmasın sonra. :)
Öyle diyorum ama son yıllardaki tek kötü kazasını benimle turdayken Edirne'de benim arkamdan geliyorken yaptı. Ben xmax sürüyordum o zamanlar, sizin motorlara göre xmaxın yardırmasından ne olur, şehir içi hızımız 50 bile değilken kaza yapmıştı, o halde motora tekrar binip istanbula eve kadar sürebilmişti acayip dayanıklıymış. Sonra 2 aya yakın motor süremedi ama.

Hala ara sıra aklıma geldikçe kendimi suçluyorum, yola adımını atan yaya görünce yay geçidinde ani fren yapmayıp devam etseydim belki o da ani fren yapmayacaktı, bende abs var kolayca zınk diye durdum ama abs olmayan motor ön teker kayınca kaza olmuştu.
Abi sorma, mubarek sakin sakin gidelim diye konuşup bir de bakıyoruz tempolu sürüşe geçmişiz😄 ama tabi güvenliği asla elden bırakmıyoruz. Kaza bu adı üstünde oluyor bazen.

Motosikleti
D400
Hocam yanlış anlama da bu forumda bile gizli psikoıpatlar var; boşver bu işi.

2 kişilik tur en fazla airbnb fln ev tutarsan fiyatı bölmeni sağlar; onun dışında otel / hostel de kalırsan sana hiçbir ekonomik faydası olmayacaktır.

Ha diyorsan tek giderken başıma birşey gelmesin bana destek birisi olsun falan; o cok farklı bir konu.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Konu sahibi çoktan Gürcistan'ı geçti galiba hiç sesi soluğu çıkmıyor.

Olsun biz yine de yazmaya devam edelim.
Yok...Daha elindekileri satamamıştır.. Sonra daha crf alacakmış...
Bence tura çıksın bir daha gelmesin...
Ortadoğuyu her şekilde solladık... Oralar daha yaşanır yerler oldu..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar