Gençmoto Barbaros'da... Metzeler ve Pirelli satıyor...
Selam Herkese
Lastikleri kayan her Asya'cıya ( daha doğrusu Çinci'ye) tavsiyem;
Pirelli yağmur lastiği...
Takmadan önce 3 kere ölümden döndüm... Motorumu aldıktan 1 ay sonra değiştirdim. 6 aydır pirelli kullanıyorum, ne yağmur ne çamur hatta karda bile bindim... frene asılmamla çakıyor beni yerime... Mükemmel, güvenle yatırıyorum motoru; yerde su varmış, ıslaklık varmış ay tükürmüşler falan yok... çat sağa çat sola aynen devam...
CANINI SEVEN LASTİĞİNİ DEĞİŞTİRSİN.
Orjinal lastikler lastik değil... plastik sanki... Yerle tek temas noktası olması nedeniyle motorun en önemli parçası lastiğidir... Motoru yere, sizi de hayata bağlar... Bu hafta sonu köprüde hayatını feci şekilde kaybeden kardeşimiz
lastikleri yolu tutmadığı için öldü...
Maliyet:
2 lastik 34 € : 60 YTL
Sökme takma 20 YTL
Toplam: 80 YTL
Hayatınız 80 YTL etmiyor mu yoksa?
Selam Arkadaşlar
Benim motorum As125T, sizler kendi ölçünüzde lastik almalısınız. Lastiğin yanağında gerekli bilgiyi bulabilirsiniz, Ör: 130 50 R13 gibi, 130 lastik genişliği, 50 yanak kalınlığı, R13 ise inç olarak jant çapını verir...
Yeni lastiği taktıktan sonra sarsıntıda azalma olmadı, sadece yol tutuş anormal arttı. Motor güven vermeye başladı. Fren mesafesi çok kısaldı.
Fren esnasında çıkan gürültülerden kurtulmak için ön takım burçlarını tornacıda yeniden yaptırıp değiştirmeniz lazım... Hiç ses kalmıyor o zaman...
arkadaşlar serviste 125 t nin kayışını 60 ytl ye dağiştiriyorlar ben dışarıda 30 ytl ye taktırdım 9100 km olduydu herhangi bir problem yoktu ama tedbiren değiştirdim
arkadaşlar serviste 125 t nin kayışını 60 ytl ye dağiştiriyorlar ben dışarıda 30 ytl ye taktırdım 9100 km olduydu herhangi bir problem yoktu ama tedbiren değiştirdim
Fren esnasında çıkan gürültülerden kurtulmak için ön takım burçlarını tornacıda yeniden yaptırıp değiştirmeniz lazım... Hiç ses kalmıyor o zaman...
arkadaşlar ben yeni motorcuyum yazmıştım öncede t1 im var 2 haftadır çalıştırırken arka frene basmak gerekiyomuş sanırım yeni çözdümbujileri bitiriyodum az daha
bide motor ayaklığın üstündeyken çalıştırıp bıraktığımda direksiyon çok fazla bi titreme ve ses yapıyo böyle bi problemle karşılaştınızmı daha önce
teşekkürler
buji 5 ytl ama marş dinamosunu yaksaydın iki düzine buji rahat giderdi.arka yada ön frenlerden birine basman lazım öyle olmasa sen çalıştırırken motor altından fırlar giderdi.vitesli olmadığı için boşa alma gibi bir olay yok o yüzden scooterler frene basarak çalıştırılıyor
arkadaşlar ben yeni motorcuyum yazmıştım öncede t1 im var 2 haftadır çalıştırırken arka frene basmak gerekiyomuş sanırım yeni çözdümbujileri bitiriyodum az daha
bide motor ayaklığın üstündeyken çalıştırıp bıraktığımda direksiyon çok fazla bi titreme ve ses yapıyo böyle bi problemle karşılaştınızmı daha önce
teşekkürler