He bide bu motoru üzerime almak için ne kadar masraf gerekir. noter falan. bide plakayı değiştirsem ne kadara mal olur bilen varmı arkadaşlar.
Bu konunun ehli İbrahim Abi dir

Aslında herşeyin ehli de bu konunuda da ayrıca ehli statüsüne ulaşmış bir insan

Neredeyse bir büro açacak kadar bilgi sahibi. :cat:
Bu arada arkadaşlar bugün bir 150cc lik asya scooter a subap ayarı yapmayı öğrendim. O ring zincir buldum bi tane satın alcaktım ancak düşündüm de ön dişliyle birlikte değiştirmem daha iyi olacak. Çok yakında gerekli veya gereksiz bi subap ayarı işine gireceğim ( emme subap kapagı deponun altında bundan dolayı depo yu sökmek gerekiyo...:/ biraz uzun iş. onun içiçn vize haftasından sonrası diye hedefliyorum ) bol resimli güzel bi anlatım olacak aynı anda ön(ön dişlimi büyütecegim) ve arka dişlimi zincirimle (o ring) birlikte değiştirecegim. Asya kulalnıcılarına cok yararı olacagı kanısındayım.
:

fftp::
Ayrıca yapmayı düşündüğüm basit bi projemde var. Malum biz çapı belli kesimin içindeyiz asya200 kulalnıcıları olarak. Hitaben biraz motordan anlayan, her işini ustaya yaptırmaya gerek duymayan, eli anahtar tutmuş, yağlı elleriyle çekinmeden anlının terini silebilecek,vs.. (sadece düşünce lutfen kimse yanlış anlamasın

)şeklinde insanlarız. Motorlarımızın çaplarıda belli 200cc yokus assagı max 140km/h sürat. Artçı ile seyahat konusunda artçı arkadaşın sıkılma olayı biraz büyük bi problem ve bilmektesiniz ki bu tarz bi problemin çözümü olarak 'intercom' adı altında geçen mikrofon kulaklık sistemleri mevcut. Kablolu kablosuz rüzgar filtresi (yüksek hızlar için) vs. ancak bu ürünlerin en düşük fiyatları bile neredeyse bizim motorların şu anki fiyatının %5 i kadar... Ben basit bi çözüm önerisi sunup ilerki dönemde üzerinde çalışacağım.
Bir miktar elektronik bilgiye sahibim. Aranızda elektronikten anlayan varsa yardımlaşıp beraber ilerleyebiliriz veya benim gibi düşünen olursa yol gösterici olma umudundayım. Aşşağıda size sunduğum 2 farklı elektronik devre şeması var. 2 devre de 3 kanallı mixer devresi. Siz mikrofon girişlerinden kaskın güzel biyerine barınan mikrofonları ve çıkışına da artçınızdaki ve sizdeki kulaklıkların jak larını takarsınız. Elektrigi aküden 12V olarak veya minik bi parça ile [lm7809 adlı parça (12V-->9V regüle devresi içiçn)] 9v u akunuzden elde edip direkt olarak dc olarak baglarsınız. Devre üzerindeki potansiyometrelerden de mikrofonların ses ayarlarını devreyi veya potansiyometreleri monte ettiginiz sürücünün kolaylıkla ulasabilecegi bi yerden ayarlayabilirsiniz. Etraftaki kablolar kaskları tak cıkarda sorun olabilir ancak buda araya konacak kolay çıkıp taılabilen birkaç bağlantı fiş ile halledilebilir. Rüzgarın çıkartabilecehi muhtemel hışırtıyıda mikrofonun etrafına geçireceğiniz bizim motorlarda hava filtresi diye tabir edilen bir sünger parçası yardımıyla halledebilrisiniz. Bu bir miktar azaltacaktır :queen:
Devreleri biraz araştırdımda opamplı devre 1.3mA çekiyormuş 12V gerilim altında. Bu da P=V x I 'dan 0.0156 watt eder. Bizim far ampullerimizin ‰0.52 si kadar eder . Yani akü konusunda hiç bi sıkıntımız yok galiba.
İlgilenenler için buyrun devre şemaları
:

fftp::
Saglıcakla kalın.
Sevgilerrrr & Saygılarrr... ::melek02: