Sevgili ultraukala,
Nedendir bilmiyorum ama motorumu aldığım haziran ayından beri çevremdekilere "Selam dünyalı biz dostuz!...." tarzı ılımlı yaklaşmak zorunda bırakıldım. Adamlar bizi dünya dışı bir varlık olarak görüyor. Hele ki tam takım giyindiğimiz zaman bu tip insanlar mahalle bakkalında astronot görmüş gibi garip bir hissiyata kapılıyorlar. Bizide anlayacaklar ama en az bir nesil sonra herhalde.
Sevgili Baycode,
Fırsat buldukça gezmeye çıkıyorum ve motorumu daha iyi tanımaya çalışıyorum. Dün Ankaraya çok muhteşem bir yağmur yağdı. Her taraf sel, çamur ve göl oldu. Akşam benim hatun "Gezmeye gidelim." dedi. Yaz boyunca motora bindiremediğim eşim illa motorla gidelim dedi. Daha önce bu motorla yağmurlu havada çok gezmiştim tek başıma ama ilk defa artçı ile yola çıkacaktım. Lastiklerini benden daha biliyorsun zaten motorun. Neyse giyinip kuşanıp yola düştük gece vakti. Motorun normalde düzgün tutmayan arka freni canavar kesildi başıma ki balatalar ıslandığı için daha az tutması lazımdı.
Gecenin ve o kadar ıslağın çamurun içinde yolda ilerlerken insanların o garip bakışları bana eğitim şart dedirtti. Tamam belki bilmiyorlar bu işin keyfini ama bu kadar yadsınmaması lazım. Bu arada uzun farım zaten yanmıyordu ama bu motorun ön tekeri yoldaki çamurlu suyu alıp ön fara sıvadığı için kısa farda bir işe yaramaz hale geldi. Ayrıca öndeki araçların kaldırdığı ince toz gibi çamurlu su kaskın camını öyle bir sıvıyor ki olanıda göremiyorsunuz. El altında nubuk tarzı temiz bir bez bulundurmak her daim şart.
Akşam motorda sol sinyalın tıkır tıkır çalışırken, sağ sinyallerin direkt lamba gibi yanıp kaldığını gördüm. Eğer flaşör arızalı olsa sol sinyaller düzgün çalışmazdı ama bakalım bunu nasıl çözeceğiz.:mrgreen: Neyse ben uzun uzun yazmaya alışmışım ama sizi sıkmayayım.
Bu arada motorum 20 YTL'lik benzinle ortalama 200 ila 250 km arasında yol gidiyor. Bu oran gazlama durumunuza bağlı olarak değişkenlik arz ediyor.
Bu motoru alacak arkadaşlara da bir an önce alın derim yoksa devlet seneye daha neler neler bulup bizlere sunacak vergi adı altında.:silent: