Aşmışlardan Sürüş Tavsiyeleri

Debriyaj olmazsa, motorunuzu yerinden hareket ettiremezsiniz.
Vitese taktiginiz anda stop edecektir.
Ya da ayaginizla hareket verip, vitese takarak kullanmak zorunda kalirsiniz.:)

Daha once yazmistik ama konuyu yeni okuyan arkadaslar için tekrar yazalim.
Debriyajsiz vites degistirme zarar vermez sozu fazla genel.
Bu cumleyi,
debriyajsiz vites yukseltmek zarar vermez olarak degistirmekte fayda var.
Vites yukseltmekle dusurmek ayni sey degil.
Debriyajsiz vites yukseltmeyi herkes yapabilir.
Hiç bir problem olmaz.
Fakat vites dusururken kesinlikle debriyaj kullanmanizi oneririm.
Zaten vites dusururken debriyaj kullanmanin surusunuze fazla bir etkisi yoktur.
Riske girmeye gerek yok.

hmm bisikletle mantıken bir bağ kurulabilir bisiklette nasıl duruken vites değişmiyorsa motordada debriyajsız dururken vites değişmiyor.

En iyisi sizinde söylediğiniz gibi riske girmeye gerek yok.simdiye kadar denemelerımde sureklı debriyaj kullandım ve buna devam edıcem.

Tesekkurler.

Emek vermiş yazmışsın.Eline sağlık.Okuduk öğrendik.Bilgilendirme duyarlılığın için 10X.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yav gece sürüşü için akşam olunca kontak kapatma kadar işi niye abartıyoruz? ben gece yolculuklarını arabada da severim, motorda da. hava da serin, püfür püfür olur. uyku sorunu yoksa sabaha kadar da yol yapılabilir. elbette daha dikkatli olmak gerekir ama dikkatli olundukça gece yolculukları gündüzden daha güvenli gemiştir hep bana...

muhteşem bilgiler için teşekkürler eftelya. ancak bu okuyucu kavramını anlayamadım. okuyucular okuduklarını mı paylaşmışlar?

sonuna kadar bir solukta okudum :wiinkk:

güzel bilgiler fakat yazıyı keşke renkli yazmasaydın açık renklerde problem oluyor

MFM

bugün motorumdan ilk uyarı geldi :S 70 le viraja girdim soğuk kanlı olmam ve bu forumda okuduklarım sağlımın bozulmamasına vesile oldu diyebilirim landcrusier kullananlar bilrler ayaklığı virajda motoru biraz fazla yatırdım hızlı olduğum için ayaklık yere sürttü ve motorun dengesini bozdu motor kaydı bende yavaşça direksiyonu çevirp kendimi kaldırdım ama motor yavaş kalmadı altımda sirkelendi okadar sıkı tutmuşum ki gidonu kollarım kasılmıştı olayı atlattıktan sonra motor sirkelenince yaklaşık 25 30 cm kadar seleden uzaklaştım :S çok şükür dengeli bi şekilde oturdum (düştüm) seleye hiç bişey olmamış gibi devam ettim ama aslında hiç bişey yapamıyordum :D:D:d olayı atlattıktan sonra vücudum boşaldı resmen... evet uyarıyı dikkate aldım artık motor fazla yatmıycak ve hızlı girilmiycek viraja aslında burda yazan bilgilerden birini uygulamadım ayağımı biraz dışarı koyup dönmem gerekiyordu böylece önce ayakkabımın yanı yere değicekti ve ben herşeyin farkında olucaktım ama ani olması olaydan sonra baya bir heycanlanmama sebeb oldu...
bu konuyu ve benzeri konuları açan her arkadaşa teşekkür ederim eğer bunları okumasaydım bu akşam burda olmak yerine büyük ihtimalle hastanede olurdum çünkü üstümde kasktan başka hiç birşey yoktu mesafe kısa diye koruyucu montu giymedim artık 50 metre bile gidicek olsam giyicem :cat:

Özlü sözler ve yoğun renklendirme emeği için teşekkürler::haapppy:

en önemlisi yazmıyor özellikle klasik motorlar için

Slow ride take it easy (foghat)

güzel şarkı :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar