Aşmışlardan Sürüş Tavsiyeleri

cok şeyler ogrendim cok saol ama anlamadigim

gece motor kullanmak neden bu kadar tehlikeli ??

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benim anlamadığım AŞMIŞ lar kimler?... Kimin kriterleri bunlar?....

Her madde kendince değişiklik gösterir kişiye göre....

Eğer birileri bunları harfiyen uygulamaya kalkarsa yanlış olur kanaatindeyim...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bunlar güzel bilgilerde acemiler için çok tehlikeli buldum , zaten bunlari yazan insanlar gen elde profesyonel yarisci yada egitmenler onlar yillarini vererek bunlara karar vermisler acemiler uygulamaya kalkarsa ..bilemiyorum...

Birde genelde yarisçi motor kullananlar için söylenmis geldi bana birkaçta motocross gibileride var halbuki chopper kullanan için bazi bilgiler gereksiz...

teşekkürler

eline sağlık kardeş çok faydalı bilgiler çalışmalarının devemını merakla bekliyoruz:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
bişi diil de ben böyle bi konu mu açmışım yafuu ::blusssh::mrgreen:

şuna bak yazılarda rengarenk , hangi akla hizmetle yapmışsam :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bişi diil de ben böyle bi konu mu açmışım yafuu ::blusssh::mrgreen:

şuna bak yazılarda rengarenk , hangi akla hizmetle yapmışsam :p

Soruma cevap vermedin.... kimin kriterleri ve hangi sürücü türlerine göre yazılmış?...

Bence bu şekilde makale hazırlayan genel kapsamlı bir yazı yazmalıydı... Dediğimde hala kararlıyım.... Yazıda 20 çeşit sürücü tipi örneği vardır en az..:cat::cat::cat:

cok şeyler ogrendim cok saol ama anlamadigim

gece motor kullanmak neden bu kadar tehlikeli ??

Bir şeyi öğrenmiş olmak anlamaktan geçer.Demek ki sen bir şey öğrenmemişsin çünkü anlamamışsın:bounce:

Gündüz var olan görüş açısı gece yarı yarı ve altına iner hava koşullarına göre, dolayısıyla gündüz rahatlıkla algılaya bildiğin çevre hareketleri karanlıkta kısıtlı olur:wiinkk:
Yaaani,gündüz yoldan geçen kara bir kedi'yi rahatlıkla gör bilirsin ama gece bu mümkün olmaya bilir ve kaza yapman muhtemel olasılıklar dahilinde.

Umarım açıklaya bilmişimdir:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Soruma cevap vermedin.... kimin kriterleri ve hangi sürücü türlerine göre yazılmış?...

Bence bu şekilde makale hazırlayan genel kapsamlı bir yazı yazmalıydı... Dediğimde hala kararlıyım.... Yazıda 20 çeşit sürücü tipi örneği vardır en az..:cat::cat::cat:

bilmiyorum , hatırlamıyorum... 2 yıl önce açmışım konuyu ...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bilmiyorum , hatırlamıyorum... 2 yıl önce açmışım konuyu ...

Peki ben söyleyim...

Her kriterin yanında ismi yazıyor.... :cat::cat::cat:
Biri kroscu biri motogp ci birisi touringci... Yani hep farklı tarz...
Farklı tarzların da farklı kriterleri var....
Ancak bunları birer birer guruplarsak fayda sağlarız...
İnsanlar baştan başlar okumaya sona doğru giderken bir çok yanlışı kafasına sokar... :cat:

Yanlışmıyım?.. :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
peki bana örnek verir misin , yani şu madde insanları yanlış yönlendiriyor diyebilirmisin , şu an hepsini okuyamadım ama okuduğum kadarıyla böyle bişi göremedim , merak ettiğim için soruyorum sen hangi maddeden şikayetçisin mesela ...

Arkadaşlar anlatılanların hepsi ileri sürüş teknikleri ile ilgili olarak doğru şeyler. Bunları toplu olarak olmasada bir çok yerde okudum ve gördüm. Şu debriyajsız vites değiştirme olayıda doğru. Vites küçültürkende yapılabilir ama biraz profesyonellik ister. Bu konu ile ilgili videoyu mutlaka izleyin...

http://www.youtube.com/watch?v=TS9w565RGO8&feature=related

anlatılanlar gercektende faydası olacak ve ogrenilmesi gereken bilgiler. eger boyle rengarenk yazılmasaydı belkide hepsini okumazdım :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
dirt_rider , bu videodaki motosiklette moto gp motorlarında olan aparattan var gliba , yani devrini bulunca atmıyo vitesi : )

Bu güzel ve birbirinden değerli bilgiler için çok teşekkür ederim:)) Herkese kazasız sürüşler....

Bu tavsiyeleri daha ince okumuştum. Bazıları çok doğru ama yazlık eldiven :) üç hafta önce Biga'dan Çanakkaleye geçerken Lapseki'de bir sigara molası vermiştim. Elciği hissetmek için yazlık eldiven giymiştim ama soğuk baş parmaklarımı uyuşturmuş, sızlamasından çakmağı tutamıyordum. En doğrusu ise yağ ile ilgili olanı. Top casede shell zincir yağı vardı. Sweet shirtle baya kaynaşmışlar. 2 gün aynı kazağı giydim :). Yol o kadar berbattı ki ha babam fısslamış Sshirt'e.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar