askerlikte yeni dönem

slm arkadaşlar
başarılı askerlere 7 gün fazladan izin veriyorlarmış 4 yıllık mezunlara 2 yıldaha erteleme hakkı veriyorlar 2 yıllıkalara ise 1 yıl
senye bende gidecem okul biterse ancak askerliğini yapmış abilerim sizce kısa dönem mi askerlik yapayım yoksa uzun dönemmi iyidir bildiğim kadarıyla uzun dönemde maaş bağlıyorlarmış herkes kısa dönem yap diyor sizce hangisi daha iyi:pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla yaş 17 ama 18 e girecem çok yakında....anasını satim lisede 4 yıl oldu...1 sene daha okuyacaz...üniyi kazansam 1 yıl hazırlık 4 yıl normal öğrenim olsa 5 yıl, 2 yıl master, 2 yıl da askerlik erteleme hakkı...5+2+2=9 yıl sonra gidiyorum yani, kim öle kim kala o zamana.......
18+9=27 yaşında yedek subay olarak asker olacam,vay bee :)

bu arada konu yanlış yere açılmış sanki :)

ama teknık olarak uzun donem yedek subay olarak yap maaşınıda al saat 5te işin bıtısın git evıne yat

Konu yanlış yere açılmışda farkında arkadaşda....Şy dicem YA BENCE KISA DÖNEM GİT ZATEN ORTALIK KARIşık bu aralar....HAYIRLISI İLE git gel..

Kısa dönem yap, olabildiğince kısa sürsün :) Sakın yedek subay olurum rahat yaparım falan deme :)

bende askere gitmediğim için bi bilgim falan yok 92 doğumluyum daha var yani 4 5 sene falan:cat:

uzun dönem yaparsam doğuya sürerler bikaçtane asker yanıma eğitim yaptırırsın diyorlar gerçi nereye gideceğimi kimse bilmezde böyle bir ihtimal varmı kıs dönemde normal er imiş herhalde :silent:

uzun dönem yaparsam doğuya sürerler bikaçtane asker yanıma eğitim yaptırırsın diyorlar gerçi nereye gideceğimi kimse bilmezde böyle bir ihtimal varmı kıs dönemde normal er imiş herhalde :silent:

Uzun dönem yaparsan ve usta birliğin herhangi bir eğitim alayı çıkarsa eğitim subayı olursun. Doğuda eğitim alayı yok. Yani doğuda eğitim yaptıramazsın :) Kısa dönem olursan çavuş olarak yaparsın.

ne kadar cabuk biterse o kadar iyi kısa dönem olarak git şu an askerim 5,5 ayım kaldı ve 2 kısa dönem gönderdim yeni geliceklerle beraber cıkıcam anla işte

szr

Maddi durumun iyi değil ve iş olanakların kısıtlı ve kısa süredede iş bulamam diyosun uzun yap ayda 1 000 lira civarı alıyorlar ki sivilde bu maaşı birçok kişi havada kapar , yok işim gücüm param var diyosan kısa yap ; zaten geneldede kısa dönem yapıyorlar..

Ben 11 aralıkda askerim.Form da ER kısmını işaretledim 5 ay 5 günluk.Yaşım 29 oldugu için 12 ayımı askerde öldürmek istemedim.Eger erken yaşta gidersen bence uzun dönemi de yazabilirsin çünkü aylık 1.500 ytl maaş ı var diye biliyorum.
O bahsedilen 7 günlük ekstra izin herhangi bir disiplin suçuna veya olaya karışmamış başarılı askerlere uygulanacak bir sistemmiş.Ne diyeyim darısı başıma :mrgreen:

Ne gerek var ekstra izne, 5+2 kullanmıştım ben fazla uzamasın diye :)

Ben 11 aralıkda askerim.Form da ER kısmını işaretledim 5 ay 5 günluk.Yaşım 29 oldugu için 12 ayımı askerde öldürmek istemedim.Eger erken yaşta gidersen bence uzun dönemi de yazabilirsin çünkü aylık 1.500 ytl maaş ı var diye biliyorum.
O bahsedilen 7 günlük ekstra izin herhangi bir disiplin suçuna veya olaya karışmamış başarılı askerlere uygulanacak bir sistemmiş.Ne diyeyim darısı başıma :mrgreen:

janti izine gelince arada yazarsın askerlik anılarını hayırlısıyla gidecez işallah:)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
kısa dönem yap kısa sürsün

ben olsam 5 aylık yapar gelirim. 1.5 sene geçmess walla :D

ya bu arada şimdi şöle bi durum war galiba 4 yıllık Lise mezunları öss ye ilk girişte kazanmak zorunda :silent: yoksa hemen askerlik sanırım :silent:
e ne anladık biz bu işten :)

yok 4 yıllık mezunları 12 ay olmasılazım 15 ay değil
4 yıllık lise muzunları için vardır bişeyler hemen almazlar askere 1 yıl kadar uzatıyorlar sanırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar