ASKERLİK (YARDIM)

Bedbin arkadaşım öncelikle şimdiden hayırlı teskereler.Soruna ben cevap verebilecegimi düşünüyorum çünkü bende şu anda asteğmen olarak görev yapıyorum.Ben de balık adamım ayrıca cankurtaranım ve daha önceden bu belgelerimi vermiştim belki o yüzden bilemiyorum ama şu anda deniz subayı olarak askerlik görevimi yapıyorum.Benim bulundugum yere gelen bazı askerler var onlarında balık adam ve cankurtaran olduğunu öğrendim.Eğer belgelerini verirsen şansında varsa denizci olarak yapma imkanın var.
Diğer konuya gelince eğerki bir an önce askere gitmek istiyorsan erken sevk dilekçesi denilen bi olay var askerlik şubesine veriyorsun kabul olursa ilk dönemde askere alıyorlar.Bilgim dahilinde başka cevaplaya bilecegim soruların olursa yardımcı olurum.
Sana şimdiden kolay gelsin.

Bedbin dediğim gibi hemen gitmek istiyorsan askerlik şubene git erken sevk dilekçesi vermek istediğini söyle yardımcı olacaklardır.Ayrıca tsk nin internet sitesinden de ayrıntılı bilgi alabilirsin.Ufak bi hatırlatma daha dalgıç ve balıkadam farklı şeylerdir.

Balıkadam sırtında tüpü olan yani hava tankıyla hareket eden donanımlara denilir.Dalgıçın ise hava sistemi satıhtaki kompresör yardımıyla ve bir boru vasıtasıyla aşagıya ulaştırılıp dalış yapan kişinin hava almasını sağlar.

Bedbin, Kardeşim yazacaklarım moralini bozmasın ama gereksiz hayallere de kapılma. Ben J. Komando Asteğmen olarak K. Irak civarlarında askerliğimi yaptım. Sertifikalarını götürmen işe yarayacaktır ama seni kesin olarak denizci yapmayacaktır. Doğum yerin , yaşın, askere alınacağın dönemdeki ordu ihtiyaçları, askerlik şubesindeki öncelikli! :silent: adayların sayısı , şubenin kontenjan durumu gibi faktörler asıl belirleyici faktörlerdir.
Sana şöyle bir yol gösterebilirim. En güvenli ve kesin sonuç verecek yol şu. Şubede sivil memurlar var onlardan biriyle kanka ol. Nasıl olacağın önemli değil kanka ol da nasıl olursan ol. Eğer çok fazla torpilli adam yoksa ve o şubede denizci kontenjanı varsa o kanka bu işi yapabilir. Benim sülalenin %90 ı denizci yaptı. Maalesef yedek subaylık şubenin elinde değil o yüzden tüm sülalenin acısı benden çıktı :)

Bedbin, sana hayırlı teskereler dilemekten baska diyecek birseyim yok maalesef.
4. sınıf deniz motorcusu olmama ve yakın yol tecrübeme ragmen, tüm belgelerimi götürdügüm halde,niğde bor'da şoförlük yaptım. :)

arkadaşların görüşlerini değerlendir.
ALLAH kurtarsın.

bildiğim kadarıyla 3 yıldız balıkadamEĞİTMENsertifikan varsa kesinlikle denizci oluyorsun ama sadece 1 yıldıs veya ikiyıldız balıkadam sertifikası pek bi işe yaramaz ama sen genede götür tabi.
dövmeler sorun çıkarmaz ama faça falan varsa kendini jiletleme falan
ozaman ayırırlar seni bi kenara pek iyi davranmıyolar.
ben hem balımadam hemde lisanslı cankurtaran olmama rağmen karacı yaptım bitlipiyade oldum

:) dorudur saolsınız anlamıyorum ya bu kadar cok balık adammı var ya? anlamıyorum gitti... hayırlısı olsun diyorum baska da bişi diyemiyorum anlasılan hiçbişi benim elimde değil :)

Sakın askere falan gideyim deme. Çok kötü bir ortam. Boşver kaç kaçabildiğin kadar. Gittiğine pişman olacaksın nasılsa. :p

bu konuyla ilgili birşeyler sormak istiorum balık adam olarak askerlik yapmak nasıl acaaba kötü mü iyi mi

bu konuyla ilgili birşeyler sormak istiorum balık adam olarak askerlik yapmak nasıl acaaba kötü mü iyi mi

Vay anasını iki buçuk yıl olmuş neredeyse son mesajın yazılmasından bu yana..MT'de konu hortlatmak suçtur bilmiyon mu?:pale:Bedbin askerliğini yapıp,evlenip,çocuk bile yapmıştır şimdiye...:farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba arkadaslar uzun süredir sitede yoktum askere gidiom haber veriyim dedim kafama takılan bi iki şey var abilerimizede danişiyim dedim.

1
2.ben yüzerim iyi yüzerim yarın falanda dalgıçlık kursana kayıt yaptırıp dalgıclık sertifikası alıcam tek yıldız. bunun bana askerde bi faydası olurmu dalgıc falan yaparlarmı beni? yada ne gibi bir eksisi olur.

benim
-2 yıldız sertifikam
-paraşüt brövem
-atletizm lisansım ve yabana atılmayacak denizcilik tecrübem bir araya gelince Eğirdir Dağ Komando okulu bileti gibi olmuştu:)

Gerçi konu hortlamış fakat açmışken bişey yazayım..İçimden geldi...

@adamus arkadaşımıza da en azından bir bilgi olması bakımından yani...

"Ben askerliğimi 1971/1 olarak Denizli ve Kars'ın Ardahan ilçesinde (o zaman
Ardahan il olmamıştı) yaptım...Bir sertifikam ve motosiklet ehliyetimde yokken
kuryelik ve Telsiz Role Motoru arızası için 2 tane Askeri rus trumph 1 tane de
Yamaha kar motosikleti verdiler..15 ay usta birliğinde yapmadığım akrobası
kalmadı..:p
En çokta kar motosikleti...Fena...Fena..Çok fena..
:cherry:"

.Her hafta başı arkadaki Role kulesine gidip bakımını yapar 10km aşağıdaki tabura dönerdim..
Kışın kar motoru yazın Askeri Rus... Ardahan mı..Buz.Buz..:pr:
askerdekarmotoruwj1.jpg

.
karakprden001hq6.png

.
[NOT]Askerde ne iş yapacağını kestirmek çok zor..Benimki mi ŞANS.:wiinkk:.[/NOT]

Motosikleti
Dl650vstorm
askerdeyken benim duyduğum tek motor sesi karakolun jeneratör ünün o iğrenç böğürmesiydi başka herhangi bir içten yanmalı motor sesi yoktu ziraa yol yoktu ......::asker::

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar