Ben genel olarak motora kasksız bindiğimde kendimi rahat ve güvende hissedemiyorum.
Fakat, yalan söylemiş olmayayım, kasksız bindiğim durumlar da oluyor. Bu durumlar,
1. Kısa mesafe denize gidip gelirken, (Max 20-30 km hızla, araç olmayan veya olsa bile onların da 20-30 km yi geçemeyeceği bol setli bir yolda)
2. İlçe içinde kısa mesafe biryerlere gidip gelirken (İlçe içi derken, ilçe içi zaten küçük ve bütün yollar bol setli olduğundan 20-30 km geçilemiyor genel olarak hiçbir araçla ve zaten yollar genel olarak boş. İstanbul içi gibi değil yani

)
Yukarıdaki iki durum haricinde, oturduğum yerden işe giderken bile (Yaklaşık olarak 4 km) kaskımı takıyorum.
Tabi neden takıyorum, çünkü işe gitmek için ilçe içerisindeki bol setli boş yoldan çıkıp,
- İstanbul - Tekirdağ yoluna çıkmam gerekiyor
Dolayısıyla bu yola ne kendim ne de artçımı kasksız çıkartmam. Ayrıca, gerek istanbul gerekse başka yerler olsun, genel olarak kaskımı her zaman takarım zaten takmadığımda rahatsız oluyorum.
Belki o takmadığımı söylediğim yerlerde de taksam çok daha sağlıklı olabilir ama bisiklet hızında gittiğimden gerekli görmüyorum.
Kask takmadan, normal yolda gitmem gerekirse rahatsız olduğum noktalar.
1. Rüzgarın göze gelmesinden kaynaklanan görme zorluğu,
2. Yolda giderken, hızla birlikte ufacık birşeyin gözüme gelmesi ihtimali,
3. Ya düşersem,
4. Hiçbiri olmasa, hiçbirini düşünmesem bile kask olmadan sürünce psikolojik olarak kendimi rahatsız hissediyorum
Kask haricinde de, mümkün olduğu kadar yolda tehlikeli hareketler yaparak kendimi riske atmamaya çalışırım.
- Altımda motor var, gidonumun geçtiği heryerden geçerim (fare misali

) mantalitesi taşımam
İyi forumlar...