Şu mesajını okudum da, ne kadar anlayışsız bir adammışım, hiç bir şey anlamamışım vallahi pes

Yazılanlara biraz daha sakin, ve düşünerek göz atmanı tavsiye ederim, ironi yapıyorum, tabiki bir insan sadece öncelikli olmak veya insanların ona yol vermesi için hayatını bir nesneye göre şekillendirmez değil mi?
Bence ülke şartlarında " Motosikleti sürücüsü olmayı tehlikeli görüyor ve devam etmek istemiyorum " diyorsan, emeklilik dilekçeni yaz bizde sana uğurlar olsun diyelim
Doblosu,SUV'si ya da kamyoneti, bu işlerin çözümü bu değil, bu işlerin çözümü senin gibi genç
mühendislerin zihniyetlerini olumlu yönde değiştirmeleri, nasıl daha pozitif, nasıl daha yaşanası bir hale geleceği konusunda çaba gösterip, örnek olmasından geçer. Sistemi bozanlar gibi davranarak ya da onlara benzeyerek değil..
Bol şans..
Ohoo, umut ve pozitivizmle olsa keşke her şey. Sendeki fazla umut ve pozitivizmden bi kutuya koyup sevabına kargolasana bana da üstad, bendeki çoktan bitti de
Bu ülkede motosiklet kullanmak zaten delilik. Bile bile kullanıyoruz bakalım piyango ne zaman kime çıkacak diye bekleyerek... Bana çıkmasa sevdiğime çıkıyor, bi haber alıyorum, hatalı şerit değiştiren kişi arkadaşın motoruna çarpmış, apar topar canımız ağzımızda hastaneye koşuyoruz. Hele ki bu son yılda vefat eden arkadaşlarımızın daha toprağı soğumadı. Camiadan kimler gitti kimler...
Açıkçası ben artık toz pembe gözlüklerimi çıkardım, çekmeceme koydum. Daha rasyonel düşünüyorum. Rasyonel bakınca bazı şeyler çok daha net algılanıyor, size de tavsiye ederim.
Duyguları bir kenara bırakarak yaşadığınız şehri ve toplumu gözlemlerseniz, pek hoş bir manzarayla karşılaşmayacaksınız malesef gerçekler bunlar.
Gelecek nesillerden de pek umutlu değilim:
Örnek 1 ,
Örnek 2,
Örnek 3, vs vs. örnekler çoğaltılabilir.
Bu arada bana genç mühendis demişsiniz, hay Allah razı olsun, valla uzun zamandır bu kadar güzel bir iltifat almamıştım, moralim yerine geldi bak sabah sabah

(Laf aramızda yaş oldu 34). Yahu ufak çocukların amca, gençlerin abi demesi yormaya başladıydı, sevindim bak şimdi
(Bedenim yaşlı da olsa ruhum genç kalmış demek ki, ne mutlu bana)
Yıllardır sektördeyim, toplumun en alt kademesindeki ve nispeten üst kademe sayılabilecek kişilerin ortasında çok bulundum. Size kötü bir haberim var, işler hiç iyi gitmiyor, hemde hiç.. (işten kastım toplumun gidişatı, ekonomi anlamayın lüfen, gerçi oda iyi gitmiyor ya, ayrı bir konu )
Neyse yine çenem düştü, ihtiyarlığıma verin, beni ikna edemediniz, o doblo artık alınacak, lamı cimi yok.
Hiçç üstelemeyin, o piknik tüpü bagaja girecek, o pikniğe de gidilecek...
Sağlıcakla kalın :king:
en doğrusu
bari doblonun bagaja uffa bi scooter koyun köye möye giderseniz fıtı fıtı binersiniz
Scooter büyük ihtimalle bagaja sığmaz ama bir dağ bisikleti yüklerim bagaja.
Ne güzel olur hem bisiklete de binmesi, özlemişim bak, hayali bile güzel

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------
Trafik acaip yoresel birsey. Bazi yerlerde yaya olmak bile tehlikeli. Malesef...
Cuma namazi cikisinda onunde insan yokmus gibi kapiya yuruyen amca biliyorum. Adam onunde kimse yokmus gibi adim atiyordu. Acaip ilginc bir durum. Sanarsiniz ki cocugu balkondan dusmus. Disari cikinca bir de ne goreyim. Herif havaya bakiyor... Adamin amaci disariya erken cikmakmis. Adam bunun icin dunyayi yikmaya hazirdi. Ama sonrasi icin cok plan yapmamis.
Ayni sehirde, bir seyyar saticinin el arabasi ile bir dolmusun tamponu arasinda kalmis durumda iken, dolmus soforunun ara gaz verip yuregimi agzima getirdigini bilirim...
Bu sehirde motosiklet kullanmak ciddi risk almak demek, kim ne derse desin...
İçerde bunaldıysa demek ki mübarek amca, ondanmış acelesi

Dolmuşçular ve minibüsler üzerine yazı yazsam sanırım 3 cilt kitap olur. Onlar tam klinik vaka.
Bilemiyorum hasmet hocam, belki de ben yaşlandıkça karamsar oldum, aslında o kadar da kötü değildir herşey dedikçe, çok daha kötü bir örnek karşıma çıktı hep.
Benim pek ümidim kalmadı, ne mutlu hala olumlu düşünebilenlere diyorum sadece.
Benim için en doğrusu "topluma adapte" olmak. Benim fikrim bu yönde
Bir çılgınlığın içinde yaşıyoruz valla, Allah sonumuzu hayır etsin...