yagmurda kullanılmazmı acaba bunuda ekleseydiler iyi olurdu sanmıyorum ama birde ben bunu içime giymek isterdim dışarda pekde çekici durmuyor =)
Benimkiler normal giysilerinizin içinde kullanılıyor arkadaşım. Bu yıl yapmadım. Ancak incelemek isterseniz imzamdaki siteme bakabilirsiniz.
Bu patent isini anlamis degilim, elektrikli bir isiticinin pantolon icindeki halinin patenti filan olmaz. Insanlar Patent kanunlarini dusunmeden aliyor ama patent kanunu her zaman isleyen bir kanun degil. Bugun motor markasinin patenti olur ama ben 4 silindirli motor buldum kimse yapamaz demenin patenti yok.
Bu arkadaslar kapitone bir dikis ile bu kumasin icine bakir telleri sabitlemisler.Bunun patentini alirlar
Ama bilmediginiz bir nokta var. Cakmak sarjindan 60w cekmek oyle basit bir is degil. Tessisatin cidden cok iyi olmasi lazim, Hem uzun farlar yanarken hemde bunu actiginizda, beyinde ciddi akim dalgalanmasi yaratirsiniz , motorun beynini yakmak icin tehlike bukadar akim yuklenmesi.
Bu tip urunler yeni degil. Almanyada fuarda cok gordum. Hatta BMW firmasinin resmi yazisini asmis bir stand vardi. Hic bir elektrikli isitici giysiyi motorumuzda kullanilmasini onermiyoruz diye. ABS ve diger sistemleri olumsuz etkiliyormus. Adamin biri radyotor suyundan isitmali kiyafet yapmis ve BMW den tek onay alabilen olmus . O zaman onu almistim ama kullanmak dahi nasil olmadi.
Ama her zaman uyardigimiz bir nokta var akunuze Xenon mus, Halogen sis lambasi imis bu tip gereksiz seyleri takmayin diye.
Diger bir noktada vucuda bu kadar yakin elektrik kablolarinin olumsuz etkisi olacagini , ve kan dolasimini olumsuz etkileyecegini dusunuyorum. Elektrik tesisatinin vucuda yakinliginin zararlari bilim adamlarinca ispatlanmis bir sey.
Bu urun Kisin kullanilir.Kis demek yagmur demek. Ben sahsen vucudumda 60W elektrik tuketen bir sistemi tenime yakin istemem. Heleki etrafim nemli ve islak ise.
Ama su olabilir.Motorun bir noktasindan isiyi hava yada su yardimi ile vucuda aktaran bir sey cok daha saglikli olacaktir.
zeda3000,
Keşke patent kanunları ülkemizde işliyor olsaydı. O zaman Levis, Lacoste vs firmalar ürünlerinin kötü taklitlerinin satışını engelleyebilirlerdi.
Motosikletin çakmak çıkışından 60W güç çekmek oraya gelen kabloların kesitleriyle ilgili bir konudur. Beyinle ilgili bir konu değildir. Çünkü enerjiyi beyinden değil aküden alır.
BMW'nin tutumuna gelince bence anlamsız. Şöyle bir örnek vereyim. Geçenlerde aküsünü BMW den satın alan bir arkadaşıma "orijinal aksesuar dışında bir aksesuar takarsanız akü garanti dışında kalır" demişler. Nasıl bir alakası var açıklayamadılar tabi. "Arabanıza benim markam dışında lastik takarsanız arabanız garanti dışı kalır" demek gibi bir şey bu.
12V insanı hiç bir şekilde çarpmaz. İsterse 1500W güçlü bir ısıtıcı olsun. Kesinlikle ıslak ya da kuru farketmez çarpılmazsınız.
...
Watt ın yüksek olması o kadar da önemli değil. Önemli olan amper değeri. Max 6.3 amper veriyor benim verdiğim örnek. 10 amper ve üzeri olsa idi sıkıntı yaratırdı...
Watt dediğiniz "güç", Volt (gerilim) ile Amper (akım) in çarpımına eşittir. Yani P=E*I
İnsanı akım çarpmaz, gerilim çarpar. 70-80 V civarındaki gerilim, insanın çarpılmayı hissetmesi için yeterlidir.