Artık Üşümeye Son

Konya'da 37 yaşındaki Adnan ve Uğur Kal isimli ikiz kardeşler araçlardaki elektrik sistemine bağlanarak kullanılabilen ve 6, 12 ve 24 wolt elektrikle ısıtılan pantolon ve yelek üretti.

usumeyeson42477b.jpg

Isıtmalı yelek ve pantolon ile ilgili bilgi veren Kontrol Sistemleri Teknikeri Adnan Kal, "Kışın özellikle motosiklet, traktör, iş makinası ve otomobil kullananların soğuktan korunlamalarını sağlamak için elektrik ve elektronik teknikeri olan kerdeşimle birlikte bu projeyi geliştirdik. Kıyafetlerin üzerine giyilebilen pantolon ve yelekler 6-12-24 volt elektrikle çalışıyor. Araçlarda bulunan çakmaklıklara takılarak kullanılabiliyor. Ayrıca motosiklerlerde de bir aparat yardımı ile elektrik sistemine bağlanarak çalışıyor. 30+30 toplamda 60 watt elektrik tüketiyor. Kıyafetimizi giyen kişiyi hiçbir şekilde elektrik çarpma riski de bulunmuyor. Yelek ve pantolonun içine döşenen rezistans kablo ısıyı dengeli bir şekilde vücuda dağıtıyor. Pantolon ve yelek 2 dakika içerisinde 40 derece sıcaklığa ulaşabiliyor. Rahatsız etmeden dengeli ve konforlu bir ısıtma sağlıyor." dedi.

usumeyeson3780b.jpg

Ayrıca motosikletlerde de bir aparat yardımı ile elektrik sistemine bağlanarak çalışıyor. 30+30 toplamda 60 watt elektrik tüketiyor. Kıyafetimizi giyen kişiyi hiçbir şekilde elektrik çarpma riski de bulunmuyor. Yelek ve pantolonun içine döşenen rezistans kablo ısıyı dengeli bir şekilde vücuda dağıtıyor. Pantolon ve yelek 2 dakika içerisinde 40 derece sıcaklığa ulaşabiliyor. Rahatsız etmeden dengeli ve konforlu bir ısıtma sağlıyor.

Ürettikleri pantolon ve yeleğin 2 ay önce patentini aldıklarını ve tanesini 100 TL'den sattıklarını belirten Adnan Kal şunları söyledi:

"Pantolon ve yelekleri ilk olarak Türkiye piyayasında satmayı düşünüyoruz. Daha sonra havaların soğuk olduğu Rusya ve Kuzey ülkelerine pazarlamak istiyoruz. 'Sıcak kal' ismini verdiğimiz ürünümüzden şuana kadar 300 adet üretim yaptık. Sipariş üzerine evdeki atölyemizde üretim yapıyoruz. Büyük firmalar ile görüşmelerimiz de sürüyor. İlerleyen günlerde bu ürünlerin seri üretimine geçmek istiyoruz. Ürünlerimize de bir yıl garanti veriyoruz"

usumeyeson86574b.jpg

Hakan KAYA- KONYA- DHA (Doğan Haber Ajansı)

ya yağmur yagarsa kısa devre filan yapıp elektrik çarpmasın :mrgreen:

ben daha iyisini yapacaktım, elektrik de kullanmayacaktım. egzoza ek boru kaynak ettirip bunun 2 tarafına benzin hortumu ve ufak bir devir-daim motoru ile sele ısıtması yapacaktım. ek olarak yeleğimin içine de boru döşeyip musluk conta falan, sistemi anlamışsınızdır. tek sorun olarak bu motoru bulamadım. küçük bi motorla denemelere başlayacağım ama iş+okul yüzünden vakit yok.

benim çoktan dır aklımdaysı böle bişi yapsalar ii olurdu die nie ben yapmadım:)

Fiyatı çok makul seviyede tutmuşlar bence. Hani yakınımda bir dükkanda olsa gidip bakar ve muhtemelen de alırdım..Lakin 60 watt, neredeyse ekstradan yakılan bir far kadar güç tüketecek.

kışın soğuk havalarda bi taraftan bu ısıtacak terletecek bi taraftan soğuk. bence daha çabuk hasta eder :silent:

ha birde çok ısınınca uykuya yatkınlık olur insanda. sobanın kenarına yatan kedi gibi mayışmayalım sonra :queen:

içinde fıkır fıkır terliycek kadar açmazsın herhalde hafif bir ısı zaten vicudunun sıcaklığını korumasına yetecektir.

Sadece MT.net adamları köşe etmeye yetecek sanırım :)

aferin cocuklara soguk kalması gereken bölgeyi biliyolar boş bırakmışlar :DD

60W cok yuksek bir tuketim. Motorun akusu bir sene dayanmaz boyle bir urunle

60W cok yuksek bir tuketim. Motorun akusu bir sene dayanmaz boyle bir urunle

İlk anda benimde aklıma gelen o oldu. Millet 55 W ampüller için kara kara düşünüyor ne yapsam diye.

Ama her koşulda motosiklet tepesinde bulunan kurye arkadaşlar sanırım böyle bir ürünü 60 w olmasına rağmen tercih edeceklerdir. Sağlık ile ilgili sonuçta.

arkadaşlar güzel birşey yapmış ama; bu motorun elektrik sistemini alt üst eder, vücutta dolaşan elektrik akımı da vücudun sistemini alt üst eder. Elektrik yerine sıcak hava dolaşsaydı motor ve vücut için daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum tabi benim acizane fikrim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar