Artık Kendi Motorumuzu yapalım geyiği

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle Ulusumuz yaşasın ve yücelsin diyecek sözlerimi başlatmak isterim

Kıymetli arkadaşlar forumda sürekli ve süreli artık kendi motorumuzu yapalım neki 2 demir bir şaşi diyen üyelerimiz bulunuyor? 2 demir bir şeşi ile motor bitmiyor. Küçük bir işletme sahibi olarak size neler gireceğini ,şey yani neler olabileceğini yazayım bunlar kabataslak değerlerdir

Öncelikle siz bir üretim hane kuracaksınız 1 fabrikada kaç kişi çalışır mininmum değerlerde yapalım

1 müdür 10.000 tl maaş
1 adet müdür yardımcısı 5000 tl sekreter

3 üne kelle başı 550 tl sigorta yazıyoruz kabaca 1500 tl aylık sigorta

Devam bu firmada 3 tane usta başı olsun 3000 tl maaş x 550 sigorta 1500 sigorta

e bu firmada 40 tane çalışan olsun temizlik bakım elemanları montaj ambalaj paketleme dese 40 kişi x 500 sigorta aylık 20.000 tl

devletten alınacak izinler oda kayıtları vs vs yede 300.000 desek ki fazladır

bu firma ortama su ve elektrik 100.000 tl diyelim her ay boboşiko paraya gel

şimdi bu firmanın bir adet fabrikası olması lazım bakalım ne kadar fabrikalar https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-kiralik-kemalpasa-osb-de-9200-m-kapali-17500-m-acik-alanli-fabrika-306577054/detay

az çok böyle birşey başlangıç için yeter ama işte sizin bakkal kafası ile un gelir satarım ile olmuyor 500 tane motor ürettin satışa çıkıcak nerede bekleyecek ? bu fabrikanın 4-5 katı gerekiyor

sadece kafadan çıkarttığım bir bilgi değerli arkadaşlar bir firma işletmenin maliyeti aylık 1-2 milyondan bile fazla düşük karlardan 1-2 milyonu çıkartmak düşündüğümüz gibi değil

Ayrıca şu husus ta var her ay 1-2 milyon maliyeti karşılamak için cebinde 15-20 milyon para olan biri olman gerekiyor bir fabrikayı sana hiçkimse 1-2 aylı kiralamıyor en az 3-4 yıllık anlaşmalar olur

türkiyede esamesi okunmayan marka birkaç yılda adı duyulur bir marka oldu ciddi yatırımlar ile oluyor (bajaj sadece örnektir yakın zamanda adını duyurduğu için )

Devletin bir desteği olmadan firmaların bu işleri yapmasıda hayli zor hele hele sıfırdan açılması imkansızdan biraz daha zor

en kısa zamanda devlein bu işi desteklemesi dileği ile

tarak-kürek silah üretimine, imam-hatiplere, diyanete, gaydiri gubpak kuran/hafız kurslarına harcayacaklarına fabrikaya harcasınlar, zor değil; bunlara giden paranın 1%'i bile etmez. ama nerde bizde öyle vizyon sahibi idareci!

Tam konu açacaktım, "haydi arkadaşlar el birliğiyle kendi fabrikamızı kuralım." diyecektim. Çok para tutuyormuş yav. Vazgeçtim.
O işler maliyetle bitmez arkadaşım. İkide bir çıkan Milli gururumuz tanklar, çok süper yerli üretim tüfekler daha çok propaganda amacıyla kullanılıyor. Bir kere motosikletin öyle bir olayı yok. Yani bizim memlekette olmayan bir girişim için reisin "Yapın bunu." demesi gerekiyor. İşine yaramaz ki.
İkincisi bu işin plan proje safhası var. Ne üreteceksiniz, ne kalitede olacak? Avrupa standartlarında seri üretim yapılabilecek bir mamul için epey vakit harcanması gerek. Poposuna bez bağlanan çocuk askere gider, öyle bir zaman.
En iyi ihtimalle bile, bugün bu çalışmalara başlasak bile bu gelişme bizi zamdan kurtarmaz.

hadi kafayı kırdın ürettin diyelim.

"yerli üreticiyi koruma kanunu kapsamında anti damping vergisi" diye bir şey var belki daha önce adını hiç duymadığınız.

bu fabrika devlete der ki "ben yerli üretim yapıyorum, maliyetim bu, ama yurt dışında gelen daha ucuz. beni koru ithalin fiyatını yükselt" diye talep eder. devlet te ekstra anti damping vergisi koyar artık %30 mu istersin %40 mı seç beğen al.

sonra şimdiki r6 fiyatına çinli 125 cc cg alır millet, audi fiyatına da tenere :queen:

üretelim üretelim de, o işler öyle olmuyor işte.

kolay gelsin.

DKN

Suan ki markalarda bugün ki haliyle devasa fabrikalarda basladilar ilk gün ki işlerine. ilk gün uretmemiz gereken motor 1000 tane olmali dediler. Ayrica Bunlarda enjeksiyon ve su sogutma olmak zorundaydi. Yani imkansızi basardilar. Hiçbiri bir bisiklete motor takarak baslamadi. Öyle olsa kolaydi zaten

hadi kafayı kırdın ürettin diyelim.

"yerli üreticiyi koruma kanunu kapsamında anti damping vergisi" diye bir şey var belki daha önce adını hiç duymadığınız.

bu fabrika devlete der ki "ben yerli üretim yapıyorum, maliyetim bu, ama yurt dışında gelen daha ucuz. beni koru ithalin fiyatını yükselt" diye talep eder. devlet te ekstra anti damping vergisi koyar artık %30 mu istersin %40 mı seç beğen al.

sonra şimdiki r6 fiyatına çinli 125 cc cg alır millet, audi fiyatına da tenere :queen:

üretelim üretelim de, o işler öyle olmuyor işte.

kolay gelsin.

seni dinleyen de aldığımız motoru halihazırda saf parasına alıyoruz sanır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar tt custom tarhan telli türk malı motosiklet yaptı.Videosunu seyrettim.Herşeyden önce avrupadan trafiğe çıkış uygun belgesi alması lazımmış.Bunun için 21 tane teste sokuyorlarmış.Emisyon oranı sağlam olması falan.Yani öyle fabrikayı kuruyum elemanı alıyım ile olmuyor :D Önce bir yapacan motoru uygunluk belgesi alacan trafiğe sokcan sonra bakalım senin motorun alınıyor mu ?

Bir kere kendi sanayimizi bilim yapmadan üretmek çok zor. Çünkü adamlar zamanında bir sürü patent alarak belli bir aşamaya getirmişler ve EURO4 standartlarına uygun ellerinde bir sürü çalışma var.

Şimdi biz 0'dan başlayıp bu teklonojiye gelmemiz çok zor. Bu yüzden uzak doğuda EURO standartları uygulanmıyor. Çünkü adam diyorki önce ben kendi sanayimi geliştirmem lazım. Ondan sonra ancak uygulayabilirim.

Yani tek silindirli içten yanmalı 4 zamanlı bir motor yapsan bile karbon salınımı tüketimi vs. EURO4 standardına gelebilecek misin? Hadi enjeksiyonu ve ABS'yi ithal ettin diyelim.

Bu yüzden imam hatibe değil, fen lisesine gitmeli paralar.

Dışardan un pirinç ithal eden bir ülke motosiklet mı üretecek 😂

İlk 4 harf son 3 harf kes bunları eveeet üretir .

tarak-kürek silah üretimine, imam-hatiplere, diyanete, gaydiri gubpak kuran/hafız kurslarına harcayacaklarına fabrikaya harcasınlar, zor değil; bunlara giden paranın 1%'i bile etmez. ama nerde bizde öyle vizyon sahibi idareci!

senin kadar her foka maydanoz olanı görmedim nick inde meymanat yok fikrinde olsun memleketin gerçek hayırsızı

İlaç, silah ve otomotiv sanayi hayati önem taşır. Gelir düzeyi belli bir seviyenin üstünde olan her ülkede bu yatırımlar vardır. Ülkemizde de var. Fakat kaşık, tencere tabak gibi ürünlerin fabrikasını kurmak, 50 - 60 yıl önce olduğu gibi gelişmişliği temsil etmiyor artık. Motosiklet de bence bu sınıfta.
Pierre Cardin markasını bilirsiniz. Adamların fabrikası falan yok, yaptıkları tek iş marka satmak. Artık para böyle kazanılıyor.

senin kadar her foka maydanoz olanı görmedim nick inde meymanat yok fikrinde olsun memleketin gerçek hayırsızı

5QzaAL.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=Rx14d6JA-J8

kusura bakma, biz motorumuzun egsozuna delik açacak kadar hayırlı olamadık. nick'imiz de romandaki karaktere bu ismi veren yazarın "meymanatsızlığı"

adres ver de sana bi imlâ kılavuzu hediye edeyim.

arkadaşım, orijinal beste Zeki Üngör'ün bestesi. Okullarımızda öğretilen hâli. Pazartesi sabah ve Cuma akşam söylenen hâli.

Güzelim İstiklal Marşı şarkı edasına bürünülmüş eğer dediğin gibiyse marşlıktan çıkmış bu haliyle.
konuyu baltalamak amacında değildim kaldığınız yerden devam ediniz neydi ülkede neden motosiklet üretimi yapılamıyacağından bahsediliyordu bu konuya bir şeylerde ben yazayim diyordum sonra konuyu iyice okuyunca şunu anladımki yazmasam daha iyi.

peki nasıl g20 de olabiliyoruz
"hasılayı en çok hata(yanlış) artırır"
hayırlısı

Bırakın boş işleri olay para değil, mevzu motoru standartlara göre üretebilecek mühendisler varmı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:21 ----------

Bırakın boş işleri olay para değil, mevzu motoru standartlara göre üretebilecek mühendisler varmı ?

Yerli uçağımız göklerde, yerli otomobilimizi ürettik, yerli elektrikli otomobilimizide ürettik, e Avrupa'da bizi kıskanıyor zaten daha ne istiyonuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar