Arkanızda takip mesafesini korumayan araçlara ne yapılabilir?

Super Moderator
Yavaş iyidir, :) sende çok hızlı gitme ki, ilerleyen zamanlarda da birlikte sürebiliyor olalım :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
En güvenli ve hızlı şekilde o araçtan uzaklaşmak lazım.
Bu şerit değiştirme olur,gaz açıp daha güvenli bir noktaya gitmek olur vb...

Yavaş iyidir, :) sende çok hızlı gitme ki, ilerleyen zamanlarda da birlikte sürebiliyor olalım :)

Yaş gelmiş dayanmış 30' a, Fener bu sene de şampiyon olamamış maaş olduğu gibi bankaya gidiyor arkadan gelen arabalarda sıkıştırıyor daha fazla yaşayıp ne yapıcam veriyorum gazı bitiyor. :mrgreen:

Şaka bi yana bunu okuyan gençler hızlı gitmeyin şaka yapıyorum ben de yavaş gidiyorum zaten motorum istesem de hızlı gitmiyor acelemiz yok hepimiz aynı yere gideceğiz sonunda. :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba,

Aklıma geldi , fikir olması açısından .. Forumdan Sinan Er 'in konusu idi.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/142479-biara-bende-motorun-arkasinda-bu-sistemi-dusunmustum.html

Kazasız belasız.

guzelmiş sipariş vermeyi dusunuyorum

Motosikleti
Dominar 250
Sol elimle dur işareti yapıp şağ şeride geçiyorum sinyal vererek yine sol elimle buyrun deyip yol veriyorum
yapacak birşey yok

Sol elimle dur işareti yapıp şağ şeride geçiyorum sinyal vererek yine sol elimle buyrun deyip yol veriyorum
yapacak birşey yok

Ben de aynisini yapiyorum, bugune kadar hic bir sey kaybetmedim. Ters gunumdeysem inatla selektor yapan veya kicima yapisan aractan hizla uzaklasiyorum, sonra yavaslayip elimle "noldu simdi, noldu denyo aldin mi agzinin payini?" yapiyorum, sonra da kolumla "gec onume gec s... git" yapip yol veriyorum.

Geçen biri dibime girdi korna çaldı. Ne var diye sert bi şekilde elimi kaldırdım üstünede uzunca korna çaldım.Kendisinin nasıl bir eşşeklik ettiğini ve benimde sinirlendiğimi anlamış olacak ki hiç tepki vermeyip uzaklaştı =D haklıyken atarlanmak işe yarıyo bide kask vs olunca kimse kavgaya yanaşmıyor dayak yeme korkusuna =)

Bugün E5'te giderken önümda çaprazımda 2 motorlu en sağ şeritte ben ortada yanımdan bir hışımla geçti otomobille kaskın içinden bastım küfürü bir de kornaya bastım baktım yavaşladı ama motosikletlinin 4-5 m arkasına kadar girdi. İlerde de trafik kilitlenmiş zaten hayır nereye gidiyorsun ya da kaç sn kazanıyorsun. Birinin çıkıp video çekmesi lazım kaç dakika kazanıyorlar diye.

Konuya gelirsek bence aynı konumda fazla kalmamalıyız.AEA'da Fuat ağbi aynı şeyi söyledi 30-40 saniye sonrasında kesinlikle konum değiştirmeliyiz. Birde trafikten biraz daha hızlı gitmeliyiz ki arkamıza girip bizi sıkıştırmasınlar.Eğer nispeten yavaş gitmeniz gerekiyrsa sağ şerit güvenlidir fakat otobüs,kamyon ve yol ayrımlarında dikkat etmelisiniz. Aniden en soldan sağa kıran cisim(nereye gittiği belli olmayan için kullanıyorum ben) çıkabilir karşınıza. Kısacası ben giderken heryerden canavar çıkabilir diye düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:58 ----------

Öyle durumlarda sağa sinyal verip hafifçe kaz kapatıyorum, yavaşlayıp duruyorum, bir sigara molası, devam.

Bir kez arkamdan gelen sıfatsız sol şerit boşken dayadı kornayı, sıkıştırdı geçti, ilerde ışıkta durdu. Bende yanına durup indim motordan. Bütün yıl edeceğim küfürlerin hepsini ona edip motoruma bindim, bir daha önüme geçmedi.

Arkadaşım trafikte,ışıkta beklerken yanına gidip eğer şu cümleleri kurarsan; ''Sen şimdi trafikte nereye gidebiliyorsun hadi gitsene veya gaz ver git bekleme hadi şimdi gitsene....vb''Sonrasında gaz verip sen aradan yavaşça gidiyorsun.Özellikle sıkışık trafikte sinir oluyorlar :) Tecrübe ile sabit,küfüre gerek yok.

Son düzenleme:
Motosikleti
SuZan
cok basit.. firene basıyorum... daha fazla firene basıyorum.. iyice firene basıyorum.. sollamaya cıktığı anda gazlıyorum.. ne öndeki arabayla arama girebiliyor nede arkamda dibimde gidebiliyor.. BENİ RAHATSIZ EDENİ RAHATSIZ EDİYORUM.

Arkadaş ne psikopat motorcuymuşunuz siz yaw.Adam inadına fren yapıyorum diyo.Var mı böyle bişey.Harbiden iyi cesaret var sizde.Deli cesareti mi desem bilemedim.Ben trafiğe bile girmiyorum.Ara sokaklardan gidiyorum.Siz kafa tutuyonuz arabalara.Onların en fazla kaportası çizilir ama motorda kaporta benim vücudum.

Montuna reflektörlü bir yazı yaz yaklaşan görsün okusun :D ha tamam deyip yavaşlar

DKN

şeritte ne işin var sıyrılıp geçicen herkesi zaten dicektim ki sezonluk motorcu olduğunu söylemişin :) bu sezonu atlatırsan bidaha ki sezona çok var kafan rahat yaşarsın :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şeritte ne işin var sıyrılıp geçicen herkesi zaten dicektim ki sezonluk motorcu olduğunu söylemişin :) bu sezonu atlatırsan bidaha ki sezona çok var kafan rahat yaşarsın :mrgreen:

valla binlerce km tecrubem var ama her geçen yıllarda baktımki bugunlere gelip hayatta kalmak gerçekten mucizeymiş gibi geliyor. Trafikte de terörist sayısı her geçen gün artıyor gibi.

Daha bugun etkinlik donusu gelirken arkadam dibime kadar girdi dedim firsat bulunca sollayacak baktim hala geliyor dibimden elimle yavasla isareti yaptim arayi acti bir dussek falan alacak altina 110 km hizla gidiyorum durmasina imkan yok genelde anliyorlar isaret yapinca baktin anlamiyo minik kontralar yap seritten tasmadan ozaman diyo bu manyak uzak durayim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar