arkadaşlar yamaha kampanya yapmış...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu indirimi tükürdüğünü yalamak gibi düşünmeyin...
Forumda kimin yazısıydı hatırlamıyorum ama kışın olmayan satışlarda fiyatı yüksek tutmaları yaza dogru ise indirim yapılması bekleniyordu ki bu arkdaşın tahmini dogru çıktı...
Yani satış stratejisii...
Ama bu fiyat bu motorun hakkı olmadığını düşünüyorum halaa:cat:

Evet bende etmeyeceği kanaatindeyim... O paraya güzel 2.el 500 lükler alınır...
Onu alacağıma en basitinden yzf125 alırım.... :p

fiyatlar aşırı pahalı devlet nasılki otomobil firmalarını düşünüyor herzaman motor firmalarınıda düşünmeliler vergiler pahalı firmalar fazla kar güdüyor yerli fabrikalara yönelinmiyor ithal motor araba ve parça sorun oluyor zaman ve fiyat bakımından 250 cc bir motorun 9.10.000 tl den satıldığı asgari ücretin 500 tl civarı olduğu bir ülkede neyin satışı neyin alıcısı bekleniyor ?

Yukarda Allah var . CBR 125 gibi bir ucube o fiyata satılıyo ... yapma din kardeşiyiz cbr 125 o fiyatsa bu motorun 15000 den az olmaması lazzım aradaki fark bu kadar büyük çünki ...

Tüm dünyada kriz var satış düşünce direk fabrialar fiyat kırıyo bu zurnanın son deliği olan bizlere kadar yansıyo tabiki ..aslında istikrarlı fiyat en iyisidir ... şimdi pahalıya sıfır alan adamın zararını düşün bi sıfırı %20 gibi ucuzlamış .. 2. eli yarı yarıya olur .. büyük zarar bence ...

Honda ve diğer pazara hakim firmalardanda ataklar bekliyoruz :cherry:

abi ne desem bilmiyorumki bu ülkede zurnanın son deliği olmak zor....:cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
cevap veriyorum ...KİMSE...neden strateji bu...10 tane ybr 250 satalım 3 lira kazanalım...30 tane satıp 3 lira kazanalım sokaklar yamaha dolsun mantığı yok...

E şimdi senin hesabın doğru mu, bu kadar kolaymıdır ticaret yapmak? Heleki satış sonrası hizmetin çok önemli olduğu bir sektörde.

Bak şimdi panda yavrusu, 10 tane satıp kazanılan 3 lira nın 1,5 unu kar olarakdan cebe indir. Kalan 1,5 uda o sattığın 10 tanenin garanti ve benzeri hizmetleri için harca.

Şimdide 30 tane sat ve yine 3 lira kazan, dediklerimi tekrar yap. Noldu patladı di mi?

Arkadaşlar garantisi olan her ürün, özellikle motorlu taşıtlarda satış sonrası hizmet çok önemlidir. Yani adam malı satarken, malı sattıktan sonra ona yapacağı masraflarıda hesaba katarak bir fiyat belirler.

Bu iş limon satmaya benzemez, yada 2 + 2 gibi basit hesap yapmaya.

Limon satarken hesabını şöyle yaparsın;
Hal den bi sandık limon alsam kilo işi Q ödesem bi sandıktan X sayıda limon çıksa tanesini Y paraya sermaye etmiş olurum. Pazarda tanesini V liradan satsam , akşama kadar bir sandığı bitirsem toplamda Z lira ciro yaparım. Sandığa ödediğim Q miktarını çıkarsam bir günlük yevmiyem W liraya gelir, Allah bereket versin.

Ne oldu, limon hesabı yaparken bile kafan karıştı di mi :p

Şimdi bi yasa çıksa ve yasayı çıkaran bakkallara deseki;

Bundan sonra senden alışveriş yapan her müşterinin bu alışveriş yüzünden evinde oluşturduğu atığı toplamak ve imha etmekle mesulsun.

Bakkal ne yapar, hemen bi fizibilite çalışması yapar. Bu sokakta kaç ev var kaç torba çöp çıkar bunu kaç elemanla toplarım ve ne kadar boyutta bir araç ile çöp arıtma merkezine götürürüm diye.

Toplamda oluşan tutarıda babasının hayrına cebinden ödemez, istesede ödeyemez. Bunu müşterilerine pay eder sattığı malların fiyatlarını ayarlayarak.

Birde şöyle birşey var tabi, X sokaktaki Metehan oturuyordur, bakkaldan aldığı herşeyi öğütüp az çöp çıkarırsa bakkala masrafı az olur. Y sokakta ise müsrif biri vardır aldığının yarısını çöp yapıyordur, satış sonrası hizmet masrafı bakkala daha ağır gelir.

Yani X ve Y sokaktaki ekmeğin fiyatı bir olmaz.

Bunu motora veya arabaya uyarlayabilirsin, kendi yaptığı hatayı kendi kendine oldu diye garantiden firmaya ittirmeye çalışan hilekar bir toplum ile kendi bozduğu şeyi aracı garantili olduğu halde kendi cebinden yaptıran dürüst bir toplumun alacağı hizmet ve fiyat hiç bir zaman aynı olamaz.

Bunu sigorta şirketlerinin fiyat belirleme politikasındada görebilirsin, Ülkeleri boşver aynı ülkede farklı şehirlerde bile fiyat değişir.

İstanbul daki fiyatla Sivas daki asla bir olmaz, onuda uzun uzun anlattırma şimdi.

Ha bu arada şu yanlışı yapan herkese sesleniyorum, motorun fiyatını belirlerken cc ye göre bölme çarpma yapmayın allah aşkına :)

"La olm 500 lüğü 20 lira 250 liğine 15 verilir mi"

Onuda uzun uzun anlatırım ama karnım acıktı, daha Cuma var.

Son düzenleme:
E şimdi senin hesabın doğru mu, bu kadar kolaymıdır ticaret yapmak? Heleki satış sonrası hizmetin çok önemli olduğu bir sektörde.
Bak şimdi panda yavrusu, 10 tane satıp kazanılan 3 lira nın 1,5 unu kar olarakdan cebe indir. Kalan 1,5 uda o sattığın 10 tanenin garanti ve benzeri hizmetleri için harca.

Şimdide 30 tane sat ve yine 3 lira kazan, dediklerimi tekrar yap. Noldu patladı di mi?

Arkadaşlar garantisi olan her ürün, özellikle motorlu taşıtlarda satış sonrası hizmet çok önemlidir. Yani adam malı satarken, malı sattıktan sonra ona yapacağı masraflarıda hesaba katarak bir fiyat belirler.

Bu iş limon satmaya benzemez, yada 2 + 2 gibi basit hesap yapmaya.

Limon satarken hesabını şöyle yaparsın;

Ne oldu, limon hesabı yaparken bile kafan karıştı di mi :p

Şimdi bi yasa çıksa ve yasayı çıkaran bakkallara deseki;

Bundan sonra senden alışveriş yapan her müşterinin bu alışveriş yüzünden evinde oluşturduğu atığı toplamak ve imha etmekle mesulsun.

Bakkal ne yapar, hemen bi fizibilite çalışması yapar. Bu sokakta kaç ev var kaç torba çöp çıkar bunu kaç elemanla toplarım ve ne kadar boyutta bir araç ile çöp arıtma merkezine götürürüm diye.

Toplamda oluşan tutarıda babasının hayrına cebinden ödemez, istesede ödeyemez. Bunu müşterilerine pay eder sattığı malların fiyatlarını ayarlayarak.

Birde şöyle birşey var tabi, X sokaktaki Metehan oturuyordur, bakkaldan aldığı herşeyi öğütüp az çöp çıkarırsa bakkala masrafı az olur. Y sokakta ise müsrif biri vardır aldığının yarısını çöp yapıyordur, satış sonrası hizmet masrafı bakkala daha ağır gelir.

Yani X ve Y sokaktaki ekmeğin fiyatı bir olmaz.

Bunu motora veya arabaya uyarlayabilirsin, kendi yaptığı hatayı kendi kendine oldu diye garantiden firmaya ittirmeye çalışan hilekar bir toplum ile kendi bozduğu şeyi aracı garantili olduğu halde kendi cebinden yaptıran dürüst bir toplumun alacağı hizmet ve fiyat hiç bir zaman aynı olamaz.

Bunu sigorta şirketlerinin fiyat belirleme politikasındada görebilirsin, Ülkeleri boşver aynı ülkede farklı şehirlerde bile fiyat değişir.

İstanbul daki fiyatla Sivas daki asla bir olmaz, onuda uzun uzun anlattırma şimdi.

Ha bu arada şu yanlışı yapan herkese sesleniyorum, motorun fiyatını belirlerken cc ye göre bölme çarpma yapmayın allah aşkına :)

"La olm 500 lüğü 20 lira 250 liğine 15 verilir mi"

satış sonrası hizmet diye bir kavram bir ahlak anlayışı yoktur...sattıktan sonra nasıl dayar döşeriz diye bir zihniyet vardır bu sektörde...:p

Eyong menşeili sayın mokokoratörüm şimcik bazı detaylara takıldım yine yeniden...:p

diyorsunki 1.5 da satış sonrası hizmete ayırılacak...peki sen bu markayı getirirken zaten 2 yıllık sürecte bahse konu olan tim yıpranma ve aşınma testlerini yapmış gerekli izinleri almışsın...unutma ki 2 yıl garanti bize Avrupanın bir kıyağı diyelim...bizim mantalimizde GARANTİ diye bir kavram yoktu...DÜnyada kabul gören bir sistem bu...bizede AB uyum yasaları çerçevesinde geldi...bu garantiyi vermekle mükellef olan bir distribütör bu işe neden para ayırsın...senin düldül fazerin ben inanıyorumki parça stoğunun %70 i depolarda yok...e hani kanun vardı...hani bulundurmakla zorunluydu...ihtiyac olduğunda Japonyadan getirtiyorlar ve en az 1 ay beklemek zorunda kalıyorsun...yani demek istediğimi anlamaya çalış...o gelen parçanında maliyeti kargosu şusu busu emin ol muhtemelen kullanıcı hatası diye servis tarafından fabrika tarafından KULLANICI ya kilitlenmeye çalışılıyor ve karşı taraf bu savaşı kazanıyor...çoğu sıfır makina sahipleri yüksek cc makinalarını bu tarz sorunlar karşısında blöfü görererek çıkma parça şeklinde olayın ceplerine vereceği şideeti en aza indirmeye çalışıyor...

hadi yiyosa Tüketici Mahkemesine gitde hakkını ara...bu detaydı bunu yazmak istedim özel olarak...

diğer yazdığın şeylere gelmek istiyorum...konumuz düşük cc...cc ye göre fiyatlandırma ise yıllardır Honda Yamaha ve diğer 4 büyükler tarafından düzenli olarak kazıklanmaktayız...en son kazığı Hondadadan yedik...%10 ÖTV indirimi ZAM olarak modellere yansıttılar...hadi onu bırak...benim KRANK fiyatım 15 tl idi 10 gün önsine kadar...şu an 70 lira oldu abi...bir gecede...%300 den fazla...buna ne diyorsun...

model tuttu usta...makina piyasada rayına girdi...planlar işliyor...şimdi yedek parçadan kastırıyorlar...yani ne kadar vursak kardır diyorlar...ama ybr 250 de planlar strateji tutmadı...250 cc bir motora o rakamı kimse vermez usta...tertemiz bir 2006 fazerin 10.000 tl ye alıcı beklediği bu piyasada...sence bu kriterinde bir önemi yokmu fiyatlandırmada...

piyasa fiyatlandırması ithalat maliyet vergi haric talebin beklentisine bakılmaksızın verilebilirmi...

biz neyi tartışıyoruz...bu modelin kaçıncı kez kampanyada olduğunu ve halen satılmamakta ısrar ettiğini...senin yazdıkların yaşananlara ters racona ters...akıntıya karşı yüzüyorsun usta...:bounce:hayat başka sen başka yazıyorsun...

limon hesabın kafamı karıştırdı ...2 grmlık beynimide sen alma...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:24 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:19 PM ----------

ohooo kapitalist düzenden girdin ahiretin arka kapısından çıkıyon...:p

Amma ekonomi profosörü ve ticaret erbabı varmış sitede yahu :)

tabiki vardır yıllardır ticaretle uğraşırım hala öyle..sadece fiyat politikası üzerinden binlerce lira kazandım..kiminin kafası buna basar kiminin kafası eleştirmeye basar,birisi hayatını kazanır diğeri oldugu yerde sayar.. 12 lira girişi olan malı önce 89.90 sonra 69.90 sonra 59.90 derken en son 29.90 a sattıgımı ve 29.90 sattıgım halde sürümden ve parçadan deli gibi para kazandıgımı biliyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben bunu daha önce uzun uzun anlatmıştım di mi?

Yurt dışı ile buranın fiyatının karşılaştırılmaması gerekliliğini satış adedi, kar oranları filan gibi bir çok veri anlatmıştım, tekrarlattırma.

Şu an ki ekonomik darlık geçici bir durum olduğu için belkide hiç kar etmeden satış yapmayı göze alırlar, fakat bu durum süreklilik arz ederse işler değişir.

Yani Yamaha veya Honda ucuza motor satsın diye onlardan motor almazsak, onlarda "vay anam bizden motor almıyolar aletler elimizde patlamasın" deyip hayal etttiğimiz rakamlara düşürmezler.

Yapacakları şey belli öyle bir durumda, Türkiye piyasasından çekilmek :)

Hocam adamlar elini çekmesin diye bu yüksek fiyatlardan motor mu alıcaz yani.Bana kalırsa şu an ki fiyatlarla Türkiyede sıfır kilometre 600'lük alan kişi sayısı çok az.Hep piyasada ikinci el 600'lükler dolaşıyo_Onların da yakında haşatı çıkınca 600 cc lükse girecek.Millet 250 cc'lerle gezmeye başlıyacak.Ya adamlar motor satamadıklarını görünce fiyatları indirecek , ya da devlet işin ciddi olduğunu görünce vergi indirimine gidecek , ya da dediğin gibi Türkiye piyasasından çekilecekler.Herşey bi denge meselesi.Suçu devlete atıyoruz ancak adamlar vergileri indirdi bu sefer firmalar zamları bindirdi.Geçenlerde devlet açıklama yaptı ötv indiriminden faydalanıp rant elde etmeye çalışan firmalara ceza gündemde.Bizim aklımız ermiyo dönen dolaplara ancak fahiş fiyata motor almıyacak kadar da akıllı bu millet.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
12 lira girişi olan malı önce 89.90 sonra 69.90 sonra 59.90 derken en son 29.90 a sattıgımı ve 29.90 sattıgım halde sürümden ve parçadan deli gibi para kazandıgımı biliyorum..

İşte biz buna ticari ahlaksızlık diyoruz, sana, malına ve fiyatına güvenen ilk alıcıları keriz yerine koymak diyoruz :)

12 lira girişi olan bir malı ister 89 liraya istersen 189 liaya satarsın, buna ticaret ve serbest piyasa deriz.

Fakat adam gibi ticaret yapmak daha doğrusu marka olabilmek için önce istikrarlı olmak gerekir, düzgün bir fiyat politikası gerekir. Senden 89,90 a mal alan adam bu yaptığını duyunca bir daha yanına yaklaşır mı senin?

Bu yaptığın Tahtakale de veya Yazıcıoğlu iş hanı çevresinde yapılan bir iş için belki geçerli olur, zira oralarda ticaret ahlakı aramayız.
Birde moda sektöründe geçerliliği olabilir, çünkü alıcı aldığı malın 3 ay sonra seri sonu diye çok ucuza satılacağını bilir fakat yinede modayı takip etme açısından bilerek pahalıya alır, alan memnun saan memnun. Fakat bir süreklilik yada markalaşma peşinde isen yahut var olan imajını ve markanı korumak zorundaysan senin dediklerin yapılmaz.

X markadan 30 milyar liraya aldığın motosikletin 6 ay sonra 20 milyara düştüğünü bir düşünsene, ertesi gün başlık açarsın burada fabrika önünde motoru yakacağım diye :)

Bakın mesela Honda ile Yamaha'nın dünya piyasasına göz gezdirdiğinizde aynı sınıftaki modellerinin neredeyse aynı fiyat veya 100-200 €/$ farkla satıldığını göreceksiniz.

Bizde ise bu iki marka arasında 5-6 bin TL fark vardır (1000 lik modeller ve kampanyasız fiyatlar)
Ucuz olanın parçası pahalıdır, pahalı olanın parçası ucuzdur.

Doğal olarakda ucuz olup parçası pahalı olanın kaskosu da pahalıdır, diğeri tam tersi.

Fakat bu iki markada asla senin yaptığını yapmazlar, belli bir fiyat politikaları ve belli bir müşteri portföyleri vardır.

Alıcı fiyat ve hizmetleri tartar kendince kararını verip bu iki markadan birine müşteri olur, bu markalar istikrarlı oldukları içinde 2. elleri bellidir ve motoru 2. el olarak satmak istediğinde ne kadar zararı olacağını bilirsin. Ara sıra yapılan kampanyalar bu istikrarı bozmyaya yetmez, çünkü hiç bir kampanya malın fiyatını % 300 birden düşürmez.

Beni tanımayanlar yanlış anlamasın, ekmeğimi ne bu sektörden kazanıyorum nede bu firmaların ilgililerini tanırım.

Tek derdim kazın bacağının öyle olmadığını anlatmak :)

Ha şöyle bir yasa yada kampanya olsa;

İsteyen vatandaş firmalardan garantisiz ve satış sonrası hizmetsiz mal alabiliyor olsa.

Mesela yamaha deseki aha şu yasaya dayanarak YBR 250 leri 6500 TL ye satıyorum. 6000 TL masrafı var 500 bana yeter alın hayrını görün ama ne garanti nede yedek parça temin etme zorunluluğu yok haberiniz olsa dese kaçımız sıraya gireriz almak için. Ben alırım :)

Ha durun be 500 tl kar çok, suya sabuna dokunmuyo risk sıfır 250 yeter :mrgreen:

Son düzenleme:
İşte biz buna ticari ahlaksızlık diyoruz, sana, malına ve fiyatına güvenen ilk alıcıları keriz yerine koymak diyoruz :)

12 lira girişi olan bir malı ister 89 liraya istersen 189 liaya satarsın, buna ticaret ve serbest piyasa deriz.

biraz önce yamahayı koruyan bir tavır halindeyken görüşünüze ters bir yazıya karşı şimdi ezilenden yana oldunuz bakıyorumda?merak ettim ayrıca ne mezunu oldugunuzu ve şuan hangi işle meşgul uldugunuzu?ticaret bu ürünü istediğin fiyata satarsın alan alır almayan almaz kimsenin başına silah dayamadım.sadece motorsiklet yada oyuncakta değil birçok sektörde durum aynıdır ben nike dan bi ayakkabı aldım 106 tl verdim ve 4 ay sonra sezonu bitti %35 +%15 nakit indirimine girtdi yani tam yarı fiyatı.aynı günlerdede Lescon mağazasından 19.90 tl ye deri ayakkabı aldım sezondaki satış fiyatları 100 küsür liraydı.burda bir ahlaksızlık yok..kimsenin keriz yerinede kondugu yok gidip yeni çıkan bir telefona 1.500 tl verip sonra o telefonun 600 tlye düştğüde aynı memlekette yaşanıyor.Siz aynı hayatta yaşadıgnız halde bunu bilmiyor olabilirsiniz ama emin olun herkez bunun farkında özellikle teklonoji ürünlerinde.bunlar yüzeysel olarak deyindiklerim.işin birde sürümden kazanma olayı var örneğin 89tl ye 10 tane satıp 49.90 a 50 tane satmak gibi ;) yada rekabet var aynı ürünü yanındaki dükkanın 69.90satması gibi.daha neler neler.Ama siz derseniz ki hala ''bütün firmalar ahlaksız bütün firmalar müşteriyi enayi yerine koyuyor'' ozaman size ''evet evet haklısınız sonuna kadar birdahaki seçimlerde aday olun'' demekten başka seçeneğim de kalmıyor..saygılarımla..

Son düzenleme:
Eyong Bey kapı satar...bildiğin kereste kapılar...:partık bünye kereste ile içiçe olduğundan...:p

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
biraz önce yamahayı koruyan bir tavır halindeyken görüşünüze ters bir yazıya karşı şimdi ezilenden yana oldunuz bakıyorumda?

Ben hiç bir zaman Yamaha'yı korumadım, yani bu başlıkta tartışılan firmanın önemi yok. Ben sadece mantık yürüterek ve bildiğim şeyleri anlatarak insanlara neyin ne olduğunu anlatmaya çalıştım.

ticaret bu ürünü istediğin fiyata satarsın alan alır almayan almaz kimsenin başına silah dayamadım

İyide Yamaha veya diğer markalar da şu an senin dediğini yapıyor, neden kızıyorsun o zaman :)
Ayrıca bu mantığa bende taraftarım, kişi bir malı istediği fiyattan satabilir. (kamu yararı hayatı idame gibi konuları es geçiyorum)

Dikkat ettin mi bilmiyorum, ben sana 12 ye aldığın malı 89 a sattın diye ahlaksız demedim. Ben sana ahlaksızda demedim zaten, yaptığının ticari ahlaksızlık olduğunu söyledim.

ben nike dan bi ayakkabı aldım 106 tl verdim ve 4 ay sonra sezonu bitti %35 +%15 nakit indirimine girtdi yani tam yarı fiyatı.aynı günlerdede Lescon mağazasından 19.90 tl ye deri ayakkabı aldım sezondaki satış fiyatları 100 küsür liraydı.burda bir ahlaksızlık yok..kimsenin keriz yerinede kondugu yok gidip yeni çıkan bir telefona 1.500 tl verip sonra o telefonun 600 tlye düştğüde aynı memlekette yaşanıyor

Mesajımda bundan bahsettim zaten, sen beni anlamamışsın ki.

Birde moda sektöründe geçerliliği olabilir, çünkü alıcı aldığı malın 3 ay sonra seri sonu diye çok ucuza satılacağını bilir fakat yinede modayı takip etme açısından bilerek pahalıya alır, alan memnun satan memnun.

Demiştim.

Demek ki çok kızdırmışım seni, dikkat etmeden yazmışsın. Hakkını helal et :)

Ayrıca tekrar söylüyorum, süreklilik arz eden ve hizmet devamlılığı olan sektörlerde fiyat istikrarı önemlidir. Pahalı yada ucuz olmasının bir önemi yok, önemli olan istikrardır.

Tekrar soruyorum, diyelim Yamaha'dan bir motor aldın ve 30 Milyar para verdin.

6 ay sonra Yamaha senin yaptığını yaptı ve motorun fiyatını önce 25 e sonra 20 ye sonra 15 milyara düşürdü diyelim. Elini kalbinin üstüne koy ve dürüst cevap ver, ne yapardın?

Beraber konuyu dağıttık diğer arkadaşlar kusura bakmasınlar.

Bu arada

4 ay sonra sezonu bitti %35 +%15 nakit indirimine girtdi yani tam yarı fiyatı

%35 + %15 yarı fiyatı yani %50 yapmaz.

Yaklaşık %45 yapar :cat:

6 bin lira olsa anca alınır yoksa kimse yüzüne bakmaz o motorun alanda kuryeciler olur zaten.

Ya şimdi bişey yazayım ;
2004 yılında sufur bitane 125 suzuki almıştım, 2600 liraya, sonra araba aldığım ve ileride daha yüksek cc bit motora gecerim diye saatım motorumu, şimdi aynı motoru ikinci olarak adam 4000 lira yazanlar var, gerçekten anlam veremiyorum insanlara, dün kanuninin bayisine gittim tiger 250 almak için bröşür olup olmadığını sordum arkadaşlar bir bröşür verdi üzerinde fiyatı 4350 ytl idi, fakat satış danışmanı arkadaş fiyatın değiştiğini söyledi ötv indirimi ve krizden dolayı indirim yaptıklarına rağmen peşin fiyatının 4700 lira dedi, bende kızıp vaz geçtim almaktan, bide motor ellerinde yok değişiklikler yapılmış ancak alırsam getirecekler, yeni resim yok eski 2005 modelinin resimleri var, bunlar saçmalık insanları resmen keriz yerine koyuyorlar yarın 15 hazirandan sonra göreceğim ötv indirimi bitince bu kez motorların fiyatı düşecek ötv artacak.. daha nedim arkaşlar..bence motor almakta sabırlı olmalıyız haziranda değişim olacak hissindeyim.. saygılar

%35 + %15 yarı fiyatı yani %50 yapmaz.

Yaklaşık %45 yapar :cat:[/QUOTE]

düşen fiyattan değil eğer nakit verirseniz %35 e %15 daha ekleyip toplam %50 yapıyorlar indirimi Ncity AVM Ayakkabı dünyasında.sanırım karışan şu oldu bazı ürünler sezonu,modeli,üretim tarihi,modası ve teklonojisi geri kalması vs gibi sebeplerden ucuzlayabilir örneğin 2008 model motosikletleri elden çıkarmak için fiyat düşürmek yada 256 ekran kartı olan diz üstü pc leri elden çıkarmak gibi uygun fiyata.
yani konu çok derin yüzme bilsekte çok su yutarız milletinde kafasını karıştırırız en iyisi satın alma çılgınlıgına tam gaz devam edelim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar